Question of the day

Diskuse o všem, co se nehodí do žádné jiné kategorie

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod Shagodah 14. 8. 2008 12:44

MajorOcelot píše:blbost to je jen napůl, protože křesťané (aspoň ti skuteční) vyznávají neposkvrněné početí. Čili do svatby ne a pak už kondom není potřeba ne...ale to je pak každého věc, že...
Co to meleš? Neposkvrněné početí znamená něco naprosto jiného. Jde o zrození člověka bez pohlavního aktu. Tak se podle bible zrodil Ježíš. Do jeho matky, panny Marie, měl vstoupit duch svatý a tak ji oplodnit. A Marie při tom zůstala pannou, čili neposkvrněná. Ale jestli si myslíš, že to lidé po svatbě dělají jinak než před ní, klidně nás můžeš poučit.
Na co holku, když máš zravý ruce?
Shagodah
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Shagodah 14. 8. 2008 12:53

Jde o to, že křesťané berou soulož jako hříšné chování obecně. A to i po svatbě. Pouze v případě, když chtějí dítěm tak se můžou obětovat a zkusit na něm zapracovat. Z toho právě vychází to kritizované odmítání antikoncepce. Kdyby Vatikán posvětil její užívání, tak by vlastně legalizoval i styk za jiným účelem, než je plození dětí.
Shagodah
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Majorus 14. 8. 2008 13:00

Aha...díky za vysvětlení, nějak mi to neposkvrněné početí nedávalo smysl, už jen kvůli názvu, tak jsem si to vydedukoval takhle...navíc jeden učitel nám na střední říkal, že v tohle věří, tak jsem si to blbě vyložil.

To po svatbě bylo myšleno tak, že se už ti lidé znají a vědí, jestli mají nějaké nemoce. Tak možná někdo to dělá tak, že manželka bere prášky a chlap teda nemusí mít kondom, ale nevím, třeba to tak není.

Každopádně díky za vysvětlení...
Můj Twitter-> Majorus_hw

Můj web se skrývá na ikonce planetky, pod avatarem ;)
Majorus
Unstoppable

Odeslat příspěvekod Shagodah 14. 8. 2008 13:24

Aha. Už to chápu, ale pokud vím tak jediná metoda antokoncepce, kterou křesťani směj je přerušovaná soulož, hlídání si plodných dnů a ještě nějaký trik s měřením teploty uvnitř dělohy. Čili opravdu spolehlivé metody. Zbytek je tabu.

NIcméně problém je jinde. A to v zákazu kondomů, což má závažné následky pro africký kontinent. Epidemii AIDS, která tam panuje, se díky tomu nedaří zastavit. Jakákoli humanitární pomoc díky tomu přichází nazmar. Papež jakoukoli kritiku odmítá a doporučuje řešit situaci sexuální zdrženlivostí. :roll:
Shagodah
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Majorus 14. 8. 2008 13:45

Na to ani není komentář...ale divím se těm lidem, že to posluchají...
Můj Twitter-> Majorus_hw

Majorus
Unstoppable

Odeslat příspěvekod selfade 14. 8. 2008 14:16

ja sa uz tesim na novu otazku :mrgreen:
veci dake
selfade
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Shagodah 14. 8. 2008 14:38

MajorOcelot píše:Na to ani není komentář...ale divím se těm lidem, že to posluchají...
Podle mě to souvisí s podmínkami, ve kterých ti lidé žijí. Problémy s vodou, s jídlem, s nemocemi. Víra je vlastně to jediné co mají. Jediná naděje na lepší život. Sice až po smrti, ale na tom moc nezáleží. Taky si uvědom, že to jsou lidé ve směs nevzdělaní. Kdo ví, kolik jich vůbec umí psát?
Shagodah
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Majorus 14. 8. 2008 14:49

Shagodah píše:
MajorOcelot píše:Na to ani není komentář...ale divím se těm lidem, že to posluchají...
Podle mě to souvisí s podmínkami, ve kterých ti lidé žijí. Problémy s vodou, s jídlem, s nemocemi. Víra je vlastně to jediné co mají. Jediná naděje na lepší život. Sice až po smrti, ale na tom moc nezáleží. Taky si uvědom, že to jsou lidé ve směs nevzdělaní. Kdo ví, kolik jich vůbec umí psát?

Teď jsem nemyslel ty v Africe, ale celkově...
Můj Twitter-> Majorus_hw

Majorus
Unstoppable

Odeslat příspěvekod Tuuurek 14. 8. 2008 15:09

Coft píše:to já žeru jak v televizi papeš je proti umělému přerušení těhotenství

No musíš si ale taky uvědomit, že křesťani berou zrození, vznik života jako svátost a tim že pudeš na potrat, tak tu svátost spláchneš do hajzlu....
Život je plný překvapení...
Tuuurek
Dominating

Odeslat příspěvekod Chemist 14. 8. 2008 15:58

Koftík si neuvědomuje, že potrat je zabití. Vražda, dá-li se to tak nazvat.

Nějakej úchyl zbouchnul patnáctku? Co dělala ta patnáctka tak pozdě v noci, že ji zbouchnul? Za dne by se to sotva stalo.
Atd.
"Dovedeš jezdit bez sedla, pane?"
"Dnes v noci třeba i bez koně..."
Chemist
Dominating

Odeslat příspěvekod Shagodah 14. 8. 2008 16:24

Nebo ji mohl znásilnit strejda. To je ale kráva. Proč mu otevírala? Vlastní strejda? Jí přece mělo být jasný, že ji chce znásilnit. Proč by k nim jinak chodil? :roll: Obrázek
Shagodah
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Chemist 14. 8. 2008 16:40

Ale jistě, v domě rodičů, kteří se na to představení vesele dívali. :roll:
"Dovedeš jezdit bez sedla, pane?"
"Dnes v noci třeba i bez koně..."
Chemist
Dominating

Odeslat příspěvekod Tuuurek 14. 8. 2008 16:56

A i kdyby, tak to dítě za to ale nemůže....je sice pravda že to ještě nemyslí, ale je to zabití, což si ono (ať už bylo počato jakkoli brutálně) nezaslouží....
Život je plný překvapení...
Tuuurek
Dominating

Odeslat příspěvekod Shagodah 14. 8. 2008 17:03

Chemist píše:Ale jistě, v domě rodičů, kteří se na to představení vesele dívali. :roll:
Samozřejmě, protože rodiče jsou doma 24 hodin denně. :roll:
Shagodah
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Coft 14. 8. 2008 17:05

Chemist píše:Koftík si neuvědomuje, že potrat je zabití. Vražda, dá-li se to tak nazvat.

Nějakej úchyl zbouchnul patnáctku? Co dělala ta patnáctka tak pozdě v noci, že ji zbouchnul? Za dne by se to sotva stalo.
Atd.

No jo ale co když ji nějakej nadrženej skopčák unese za bílýho dne někde v parku??
Jsou malíři, kteří dělají ze slunce žlutou skvrnu, ale jsou jiní, kteří díky svému umění a moudrosti dělají ze žluté barvy slunce.
Coft
Rampage

Předchozí stránkaDalší stránka