od N.Marko 14. 8. 2008 10:20
Nemám celkem nic proti víre az na jeden fakt který vysvetlím pozdeji, co nesnásím je institucionalizovaná víra= církev, ono je uz tak dost spatné, ze nám vsichni ríkají co máme delat, církve nás nutí i MYSLET podle jejich pravidel. Myslís si neco jiného? Jsi heretik, na hranici s tebou.
Tet k té víre, V zásade jsou dva druhy bozstev. Omnipotentní buh a bohové s rozdelenou pravomocí, tedy pantheon. Paklize je buh omnipotentní= vsemocný a vsudyprítomný, vychází mi z logiky veci ze i já jsem cástí boha. Proto je pochybné verit v Nej jako na oddelenou existenci a vzívat Ho, já existuji, jsem trochu bohem, on je tak moc vsude ze vlastne nemuze nic udelat, tak proc si plácat játra.
U pantheonu jde o fakt, ze takoví buh (ikdyby byl jen jeden jediný) proste nedokáze vsechno, není omnipotentní. Já nebudu uctívat nekoho kdo jenom umí pár vecí co já ne (ikdyby byly sebevetsí), nemodlím se k Elvisovi (ikdyz zarucene lépe zpíval), ani k Jágrovi (a ze dal o hodne víc golu nez já), ani k Einsteinovi (jehoz theorie nemám sanci pochopit). Tím chci ríct, takoví buh není bohem a mou víru si nezaslouzí.
Suma sumárum, víra v boha je berlicka, verte v sebe a delejte neco porádného.
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short