Question of the day

Diskuse o všem, co se nehodí do žádné jiné kategorie

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod selfade 12. 8. 2008 17:45

Toto je taka mala hra,uvidim ako sa chytne..
Pravidla:
Kazdy den da nekdo otazku. Lubovolnu. Do 24h na nu ludia budu odpovedat a potom si pytajuci sa vyberie,ktora bola najlepsia a dalsiu otazku polozi jej autor..

simple ;)
veci dake
selfade
Killing Spree

Odeslat příspěvekod selfade 12. 8. 2008 17:47

davam prvy:

Co je to v nas ludoch,ze ked ideme okolo akejkolvek nehody alebo ludskeho nestastia,tak sa na to s uzasom pozerame a nedokazeme odtrhnut oci?
veci dake
selfade
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Tomkalhotka 12. 8. 2008 18:04

protoze lidsky mozek rozlisuje beznou a nevsedni vec . a veci ktere nevidime casto sou pro nas velmi atraktivni.
MSI MB Sc AM3 870A-G54, AMD Phenom™ II X4 Black Edition 965 ,DDR3 4GB KINGSTON ValueRAM, VGA HD 5770 vapor x , HDD WD 1TB, COOLERMASTER zdroj GX 550W , COOLERMASTER case HAF 912 Plus, LG FLATRON w2220P

PS2,PS3,GameCube,nintendo WII,PsP,nintendo DSl
Tomkalhotka
Rampage

Odeslat příspěvekod Coft 12. 8. 2008 18:50

to že to nevidíme každý den
Jsou malíři, kteří dělají ze slunce žlutou skvrnu, ale jsou jiní, kteří díky svému umění a moudrosti dělají ze žluté barvy slunce.
Coft
Rampage

Odeslat příspěvekod Alcil 12. 8. 2008 19:16

Protože někdo, kdo jde s námi, řekne: "Hele vole, čum!!!" A protože člověk jde cestou nejmenšího odporu, poslechne a čumí, dokud se mu nedostane nějakého jiného počitku, který ho donutí zachovat se jinak a čumět přestat. Což většinou způsobí někdo, kdo řekne: "Nečumte na to jako volové, to jste ještě neviděli rozjetýho motorkáře? Tady není nic k vidění!" Jsme stádo :-)
Alcil
Rampage

Odeslat příspěvekod Coft 12. 8. 2008 19:20

No jo ale pak jsou lidi kteří jsou sobecký a nepodívaj se a nic nedělaj
Jsou malíři, kteří dělají ze slunce žlutou skvrnu, ale jsou jiní, kteří díky svému umění a moudrosti dělají ze žluté barvy slunce.
Coft
Rampage

Odeslat příspěvekod Thowt1 12. 8. 2008 19:38

Alcil:ty si stado, ty dobytok jeden, co ma urazas?! ...no a cumime nato (resp. ja cumim), pretoze moj zrak zaujme vsetko, co sa vymika z bezne zabehnuteho vsedeno kolobehu dna. dalej preto, pretoze som zvedavy, ci medzi tymi mrtvolami nie je nejaky moj znamy, to za ten jeden pohlad celkom stoji... no a niektori ludia sa vyzivaju v ludskom nestasti. clovek je navyse spolocensky a socialny tvor, a je jeho potrebou pribehnut na pomoc inemu svojemu v nestasti, ked nic ine tak len ocumovat a cakat, ako sa situacia vyvinie... ci aj jemu hrozi nieco, alebo nie ... zakodovane v ludoch, genetika, podvedomie, co ja viem co. popravde, ani ma to moc nezaujima :-))
profesionalna krysa na forum.doupe.cz
Thowt1

Odeslat příspěvekod N.Marko 12. 8. 2008 20:05

Protože jsme sobecký, do sebe zahleděný, líný a pohodlný dobytek.
Sobecký: "proč bych se staral? Mě se to netýká"
Do sebe zahleděný: Říkáme si "ještě že se to nestalo mě"- nulová empatie.
Líný: "proč bych pomáhal? Kouká z toho práce"
Pohodlný: "Radši se do toho nebudu plést, z toho koukají ještě oplétačky, a já se nechci starat"

Proto jsme radši diváky (samozřejmě že se občas najdou altruističtí jedinci, ale sami řekněte, kolik jich asi tak je?".
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod Darwel 12. 8. 2008 20:57

Lidská zvědavost; schopnost vnímat věci, které se vymykají běžnému pořádku; jistá "krvežíznivost" lidí - čím víc mozku na silnici, tím víc zvědavců; pokud je člověk dost velký altruista na to, aby pomohl, tak snaha pomoci.

A hlavně, jak podotkl Alcil - lidi se chovají stádovitě. Pokud někde člověk uvidí hlouček, tak si automaticky řekne, že by se tam mohl jít podívat taky.
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
Ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.

FiiO X1 + Sennheiser HD 25-1 II
Darwel
Dominating

Odeslat příspěvekod Raider 12. 8. 2008 21:12

Protože je zábava pobavit se lidským neštěstím.:)
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story." - Barney Stinston
Raider
Killing Spree

Odeslat příspěvekod -Dreamer- 12. 8. 2008 21:13

Zajímavý je, že pokud někde vidím hlouček, tak mě to nějak neláká. Že by nějaká duševní porucha?
Let me tell you of the days of high adventure! Let me tell you the tale of the last child of Bhaal, the one that went against the prophecy!
http://dreamer.blog.doupe.cz/
-Dreamer-
Dominating

Odeslat příspěvekod Tomkalhotka 12. 8. 2008 21:34

nekradte mi moje myslenky !!!!!!§
MSI MB Sc AM3 870A-G54, AMD Phenom™ II X4 Black Edition 965 ,DDR3 4GB KINGSTON ValueRAM, VGA HD 5770 vapor x , HDD WD 1TB, COOLERMASTER zdroj GX 550W , COOLERMASTER case HAF 912 Plus, LG FLATRON w2220P

PS2,PS3,GameCube,nintendo WII,PsP,nintendo DSl
Tomkalhotka
Rampage

Odeslat příspěvekod Chemist 12. 8. 2008 22:04

Protože člověk je v duchu stále lovec a zvíře a stále naplňuje svoji kolektivní podstatu. A taky v tom trochu hraje roli potlačený instinkt pomoct.
1) když vidíme skupinku lidí, ptá se naše podvědomí: "Co tam je, že to zaujalo více jedinců mého druhu?" :-)
2) "Co když je tam krev?"
3) "Tenhle krvácí. Pomůžu mu? Nepomůžu? Když já nevím, jak..."

Ze své vlastní zkušenosti vím, že pohled na mrtvolu po dopravní nehodě, není fajn, ale oči jsou hypnotizovány, i když už nejde pomoct. Jako by soucítili s tím mrtvým.

Takže moje odpověď na závěr?
"Od všeho trochu. Naštěstí jsme každej jinej, takže se důvody, proč se tomu tak děje, u ostatních můžou - a vyloženě i musí - lišit."
Tak. :-)
"Dovedeš jezdit bez sedla, pane?"
"Dnes v noci třeba i bez koně..."
Chemist
Dominating

Odeslat příspěvekod Alcil 12. 8. 2008 22:56

Thowt1 píše:Alcil:ty si stado, ty dobytok jeden, co ma urazas?!

To si děláš legraci? Jestli ne, tak zdechni, jo :-)
Alcil
Rampage

Odeslat příspěvekod selfade 13. 8. 2008 16:31

no,najviac sa mi pacila Darwelova odpoved a kedze uz asi nikto neda lepsiu,mozes davat dalsi ;)
veci dake
selfade
Killing Spree

Další stránka