Pivo

Diskuse o všem, co se nehodí do žádné jiné kategorie

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod elfkam66 16. 7. 2008 08:23

Takže pivo... Jaké máte nejradši? Nebo kofola to jistí? Nějaké dojmy, postřehy, štamgastké úchylky? Já jsem začal s pivem až víceméně v poslední době (před rokem). Teď preferuju 12ky před 10kama. A značka? Dřív mi to přišlo tak nějak podobné všecko. Ale po kámošově oslavě, který pořešil bečku 12ky Staropramenu mám oblíbený ten Staropramen. Na dovolenou si beru plechovky 10ky páč 12ky jsem nesehnal pokud je vůbec dělají. Tak uvidíme. Jinak když není Staropramen, dá se aj něco jiného je-li chuť. Jinak kofola! Akorát že to pivo je levnější jak ta kofole už...
V budoucnu by se to tu mohlo přejmenovat ještě na chlast-slast, ale zatím bych zůstal u probírání piva. Hlavně ne pííííva prosim, to je strašné slovo! A nebo když nějaká slepice říká místo "bír" "bííííííír" to mě uplně irituje! Beer bych ještě sněsl, ale beeeeeer fakt ne...
Tak jsem tu po dlouhe dobe, snad se tu udrzim ;-)
"It's better to burn out than to fade away..." Kurt Donald Cobain, Nirvana
Peace, Love, Empathy
elfkam66
Rampage

Odeslat příspěvekod Chemist 16. 7. 2008 09:01

Jsem fanoušek Budvaru.

Jinak v Praze lemcám povětšinou Gambrinus dvanáct nebo Stará promiň dvanáct (ten se točí i u nás a dávám si pokaždý, kdy venčím psa :-) ). Osobně preferuju dvanáctky, hlavně v teplíčku v létě; točené před kupovaným v krámě, plechovky před lahváčem. Pravdou ale je, že píva moc nevypiju, dám si tak dvě tři za večer (jo, kde jsou ty časy, kdy toho bylo tak pětkrát víc...), povětšinou jinak lemcám kofolu (točenou, pokud možno).

P.S. V Pardubicích v Garáži (http://www.garaz.cz) stojí točená kofola půl litru patnáct korun. Takže je levnější než pívo.
"Dovedeš jezdit bez sedla, pane?"
"Dnes v noci třeba i bez koně..."
Chemist
Dominating

Odeslat příspěvekod kurcatovium 16. 7. 2008 09:23

Tak já teda hlavně tu kofolu... :-)
kurcatovium
Dominating

Odeslat příspěvekod Dragon King 16. 7. 2008 09:39

pivo bleeeeeeeeeeeeeeeee KOFOLA je moja slabina :-P
u nas stoji kofola 15 sk pol liter :P
<MUSIC is my life....sXe MMC
Die with your marks on,. Be true and stay Alive XXX Drugs are for f***ing losers
Davsan:ciii woe.. anblívbl.. :D kofolu mam sice taky rad, ale prece nemuzes srovnavam kofolu s Malibu..:D
fanousek fan doupe podcastu.
Dragon King
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Thowt1 16. 7. 2008 09:41

pivo pijem :-) nemam naku oblubenu znacku, ale najcastejsie hrdlom lejem dole staropramen (capuju ho v oblubenom guiness pube), plzen, gambrinus sem tam, z plechoviem a lahvacov kelt, a pomerne casto zlaty bazant, ten nakupujem najcastejsie v plechovkovej forme na festy, opekacky a pod. urcite som este na nieco ale zabudol ... ale posledne 2 ci 3 mesiace, co cvicim, pivo nepijem vobec. teda ak neratam, ze sem tam si odlejem z fotrovho nacateho piva, len tak pre chut. teraz riesim kofolu, alebo este radsej capovanu vineu :-]
profesionalna krysa na forum.doupe.cz
Thowt1

Odeslat příspěvekod Raider 16. 7. 2008 09:47

Staropramen:) a pak ještě kofola no... jinak to nějak neřeším... sice mi některý pivo chutná víc něž jiný.... ale stejně ho vypiju že^^
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story." - Barney Stinston
Raider
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Majorus 16. 7. 2008 09:49

K pivu řeknu jen:Fuj...

Kofola je dobrá a sem tam si jí dám...
Můj Twitter-> Majorus_hw

Můj web se skrývá na ikonce planetky, pod avatarem ;)
Majorus
Unstoppable

Odeslat příspěvekod Pipin 16. 7. 2008 10:22

Tak pivo. Piju ho, už dlouho :D
Co se týče oblíbenosti - mluvíme-li o lahvovém pivu, musím říct, že poslední cca rok už mě hrozně štvou piva typu Gambrinus nebo Staropramen, který se hrozně přizpůsobily "europivu" a jsou bez chuti. O něco lepší je Kozel, ale ani ten už není co býval. Proto se poslední dobou orientuju na jiné výrobce. Mám rád Bernarda, překavpilo mě (příjemně) náchodský pivo Primátor (ten taky dělá hodně druhů piv, o tom možná někdy jindy) a v neposlední řadě Svijany, který jsem si oblíbil teď. Problém je někdy tyhle piva sehnat, rozhodně je nekoupíte v každým Albertu, chce to nějakej větší obchod...

Točený pivo: s ním je podobnej problém - raritnější pivo moc neseženete, většinou jde o triumvirát Gambáč - Staráč - Plzeň. Taky bych preferoval i jiný, ale vzásadě proti točenejm variam¨ntám toho tolik nemám. Plzeň je samozřejmě dobrá.

Pivo který namám rád: Krušovice. Nehchutnaj mi vůbec.

Jinak k téhle diskusi - mohli bysme si tady, kromě plkání, udělat takovou databázi, že by každej časem připisoval, jaký měl kde pivo, třeba ho i ohvězdičkoval, dal link na stránky atd.
Welkome to heal!! - Mirdasl
Pipin
Rampage

Odeslat příspěvekod Chemist 16. 7. 2008 10:28

SVIJANY!!!!!

To se divím, že je tu někdo zná! V Liberci je točíme :-). Svijany jsou vlastně místní pivovar a rozhodně je neseženete moc snadno. Není nad točené Svijany...
Zařadily se mezi moje oblíbené, ale když už pívo, tak si hodím třináctku Rohozec, ale Svijanský kníže... Jo, to je moje oblíbený pívo po práci.
"Dovedeš jezdit bez sedla, pane?"
"Dnes v noci třeba i bez koně..."
Chemist
Dominating

Odeslat příspěvekod Pipin 16. 7. 2008 10:39

Chemist: Jo, je to problém. Lahváče se daj koupit třeba v Tescu, i když nemívaj všechny druhy. Točený Svijany v Praze - vím o jediným místě, a to je jedna restaurace v Libni...
Welkome to heal!! - Mirdasl
Pipin
Rampage

Odeslat příspěvekod kurcatovium 16. 7. 2008 10:43

Kdo by neznal Rohozec a Svijany?
No a Primátor je tady u nás docela běžnej... :-)
kurcatovium
Dominating

Odeslat příspěvekod Dragon King 16. 7. 2008 10:47

ja nepoznam ani jedno :P
<MUSIC is my life....sXe MMC
Die with your marks on,. Be true and stay Alive XXX Drugs are for f***ing losers
Davsan:ciii woe.. anblívbl.. :D kofolu mam sice taky rad, ale prece nemuzes srovnavam kofolu s Malibu..:D
fanousek fan doupe podcastu.
Dragon King
Killing Spree

Odeslat příspěvekod kurcatovium 16. 7. 2008 10:50

Tak si hlavně všimněte, že to jsou odkazy ;-)
kurcatovium
Dominating

Odeslat příspěvekod -Dreamer- 16. 7. 2008 10:52

Chodovar! :D
Let me tell you of the days of high adventure! Let me tell you the tale of the last child of Bhaal, the one that went against the prophecy!
http://dreamer.blog.doupe.cz/
-Dreamer-
Dominating

Odeslat příspěvekod Tuuurek 16. 7. 2008 10:53

Tak pivo.... :-))
Váš všemi zmiňovaný a oblíbený Staropramen je podle mě hnůj.... :-[ A podobně je na tom i Gambrinus....Ale jelikož je točej skoro všude, hold se člověk musí podřídit.... :-)) Jelikož sem z Ústí, tak sem dříve hodně pil Zlatopramen....Bejval hodně kvalitní.... :love: Bohužel bejval...Poslední dobou nějak upadá.... :-/ Tak jsem přešel na moje nyní nej pivo, po kterym bych se mohl utlouct :D a to - Bžezňák 12....Pivo s Leninem :-D To asi mimo seveřáci znát nebudou. A jinak zůtávám stále věrný Budvaru.... :love:
Onehdá v Opárně (u Lovosic) mě velice milo překvapilo Postřižinský pivo....Vážně kvalitní... ;-) Kdybysme nemuseli s kámošem dodělávat něco do školy, tak tam sedíme ještě teď... :-D A samo taky Svijany...ty sou kvalitní auch.. ;-)

Ale všechny varuju: Nepijte Louny......Je to dobrej samoser.... :-D
Život je plný překvapení...
Tuuurek
Dominating

Další stránka