od Marek Lutonský 25. 4. 2008 16:33
Já v tom nemohu nechat Davida samotného. Zvlášť proto, že on sám je v tom nevinně, rychlost nasazení nového designu nemůže ovlivnit. Na rozdíl ode mě.
Vydávání časopisů a webů je byznys jako každý jiný. V důsledku nejde o nic jiného než o peníze. A zatímco některé projekty jsou velmi výnosné, a mají tedy zároveň velkou prioritu, jiné tak výnosné nejsou.
Je asi jasné, že Doupě nebude patřit do té první skupiny. Je to dobře vidět i na tištěných časopisech, které postupně ubývají, protože si na sebe nedokážou vydělat. Naše náklady na webu jsou naštěstí nižší než u tisku, takže nepotřebujeme ani tolik výnosů, abychom byli v zisku. Ale není to prostě žádná sláva. Když srovnám Doupě třeba s Živě.cz, je asi hned jasné, jaký web bude mít prioritu, když přijde na nějaké požadavky.
Na redesignu Doupěte se opravdu pracuje. Začátkem příštího týdne, až programátoři zpracují aktuální připomínky, chceme stanovit definitivní termín, kdy nové Doupě půjde do světa. Bude to první termín, za který se postavím i já, a tentokrát do toho už nic nespadne.
Marek Lutonský, ředitel internetových médií CP