Skinny píše:rozhodl jsem se vám tu zrecenzovat hru Half Life 2 (neodsuzujte mě za ní prosím)
Většina z vás jistě moc dobře zná hru jež značně ovlivnila žánr FPS.Ano netřeba některým z vás připomínat,byla to Half Life.
HL2 začíná podobně jako její slavný a dnes již kultovní předchudce.Akorát s tím rozdílem že v uvodu jedete místo jednokolejky ve vlaku.Než se pořádně rozkoukáte první co spatříte bude obří obrazovka s hlavním kápem celého City 17 v němž a v jeho okolí se nový díl odehrává.Poté se střetáváte se starým známým BARNEYem z Black Mesa.Poté už ale směřujete nesmělým krokem za Dr. Kleinerem ,který vám sdělí vše potřebné.Chystá se vás teleportovat za Eli Vancem(ve hře se dokonce setkáte i s Eliho dcerou Alyx),ale váš plán zhatí headcrab,jež nečekaně skočí do teleportu,vše se zvrtne a vy se ocitáte jinde než se puvodně očekávalo.
Takhle nějak začíná příběh druhého HL.Podaří se mu dosáhnout slávy svého předchudce?Hned zkraje vám prozradím,že hra není příliš dlouhá,10 hodin a je vystaráno,ale už mnohokrát jsme měli možnost se přesvědčit,že kvantita není to samé jako kvalita. Hratelnost je na solidní urovni a hra vás nepustí dokud ji nepokoříte.Tomu zčásti napomáhá variabilita nepřátel a i když jich není mnoho nejsou to pouze vojáci pokaždé v jiném hávu,nýbrž také další potvurky a staří známí headcrabi.Grafika i dnes patří ve svém žánru k nadpruměru,ale nebojte spustíte ji i na slabších strojích.Zbraně nemohou samozřejmě zustat pozadu.Ve hře je jich něco kolem deseti,což není moc,ale plně vám to vynahradí Gravity gun s kterým se dají předvádět neuvěřitelné kousky a to hlavně díky výborné fyzice.Zvuky se sice dají poslouchat a nikomu na obtíž nebudou,jenže na větvi z nich asi nebudete.Divíte se že jsem ještě nezmínil chyby ve hře? Ani tak neučiním,protože bugy,které by vyloženě kazily zážitek z hraní jsem neobjevil. A až na pár vyjímek se jedná o nesmysly které nikomu neuškodí.
Pro fanoušky puvodní Half Life je druhý díl povinností,ale zaujme i ostatní hráče,jenž zatím neměli tu čest se s HL setkat.Já osobně jsem se při hraní druhého dílu bavil královsky( až na mírně rozpačitý závěr) a myslím,že když hru zkusíte,rozhodně chybu neuděláte. A ručím vám za to,že z celého rozuzlení příběhu budete(at už příjemně či nepříjemně) překvapeni.
GRAFIKA:9/10 Krásné exteriéry vás budou udivovat ještě dlouho.
HRATELNOST:9/10 hra sází na osvědčený koncept klasických FPS,ale to rozhodně není na škodu.
TRVANLIVOST:8/10 Nějakých 10 hodin a je konec.
HW NÁROKY:9/10 Hýbe se slušně i na slabších strojích.
CELKOVÉ HODNOCENÍ:8,9/10
HL2 na mě udělala dobrý dojem a i když se do srdcí hráču nezapsala tak tučným písmem jako její předchudkyně ostudu jménu Half Life nedělá,spíše naopak.O/quote]
no narovinu.....
-rozhodně by jsi měl dělat mezery za čárkami
-slovo TRVANLIVOST se do recenze nehodí, popiš to radši v textu a pak to dej jako mínus hry
-máš v textu nějaké hrubky
-hratelnost,grafika...-u toho by jsi měl zprůměrovat, aby bylo nějaké celkové hodnocení hry