Kniha přání a stížností

Vše o tomto fóru, o magazínu Doupě.cz a serveru FreeHry

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod David Sláma 27. 10. 2005 19:24

Jojo. Však dobré návrhy se snažíme dotahovat a realizovat :).
David Sláma, editor časopisu Computer
Failure is not an option. | Ignorantia iuris non presumitur nec toleratur.
David Sláma
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod shadowPCT 27. 10. 2005 19:28

Možná byste ještě mohli zřetelně rozdělit tento thread na thread věnovaný výlučně jen fóru a na thread věnovaný výlučně jen magazínu... připadá mi to zde takové páté přes deváté.
Faith manages.
shadowPCT
Killing Spree

Odeslat příspěvekod adamek.jan 27. 10. 2005 19:32

Paar píše:jo, nejak zvyraznit caste "zakazniky" fora doupete... vetsi avatary a obrazky v podpise :) . vetsi avatary ale az od hodnosti vyssi nez dominating...

Obrazky v podpise, napad je to zajimavy, ale neverim tomu ze projde. Na vsech diskuznich forech spolecnosti Computer Press Media, a.s. je zakaz vkladani obrazku do podpisu. Souhlas s timto potvrzujete primo pri registraci a nyni zde diskutujeme o "legalizaci nelegalniho". Ja za sebe jsem proti.

David Sláma";Kind of... problém je, že takové věci se musí programovat a k tomu vede místy klikatá cesta. Jak říkám - uvidím, co se s tím dá dělat... /quote]
Pokud jde jen o zvetseni avataru, jde to bez programovani v administraci. Pokud by se mel povolovat upload vetsiho avataru az od urciteho stupne hodnoceni, programovani se jiz myslim nevyhneme. At jiz tak, nebo tak, bohuzel jsem opet proti.

[quote="Paar píše:
vsak to jsou navrhy, ne podminky. neni to nutne, ale bylo by to dobre... vzdy se neco zlepsuje a fora by nemela byt vyjimkou... ale navrhy musi byt rozumne, to uz je ale na vas, jak se vam to zalibi.

Myslim si, ze ani jeden z techto navrhu a vubec samotny napad zvyhodnovat navstevniky s vyssim hodnocenim neni dobry. Odmenou pro ne je samotne hodnoceni.
adamek.jan
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Paar 27. 10. 2005 19:38

no bohuzel, s tim se uz tedy nic nenadela. no zkusit jsem to mohl (jsem si jisty, ze by obrazek v podpisu uvitalo vice uzivatelu). hlavne at jsou spokojeni administratori a Computer Press Media, a.s. , ti prece forum uzivaji... :?
Nenávidím politickou korektnost.
Paar
Chosen One

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 27. 10. 2005 19:58

Obrázky v podpisu nepovolíme, protože příspěvky se potom kvůli nim často nedají číst. Místo textu, o který ve fóru jde především, do očí křičí obrovský obrázek. Kdo chce, může se graficky vyřádit na avataru.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Paar 27. 10. 2005 20:04

neslo mi ovsem o obri plakaty, ale o decentni prouzky. jeden takovy pekny decentni mel ocelot a myslim, ze to citelnost vubec nenicilo. mohlo by to napr. projit schvalenim nebo tak. ale co vymyslim, stejne je uz rozhodnuto...
Paar
Chosen One

Odeslat příspěvekod Petr Kolář 27. 10. 2005 21:23

Paar píše:ale co vymyslim, stejne je uz rozhodnuto...

Tady bych Ti možná odporoval, protože až co řekne Marek je slovo boží. A když ten se rozhodne, že budou pro vyšší stupně hodnocení možné větší avatary, bude tomu tak.

Jinak obecně nesouhlasím s vyrokem, ze by nemeli byt kvalitni uzivatele odmenovani vice, nez jen hodnocenim. Uvidime, co se s tim bude dat delat.
Petr Kolář - Doupě.cz

it´s better to be hated for what you are, than you be loved for what you´re not...
I live. Again.
Petr Kolář
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Paar 27. 10. 2005 22:12

ja nevim, jak to tam u vas "nahore" chodi...

ja jsem rekl svuj (a v podstate ocelotuv) navrh, nemusi to tedy byt (a asi nebude), ale aspon nejaky podnet...kdyz uz tedy nedelate fora pro uzivatele, tak pro koho? nazor uzivatelu by mel byt prijat a zvazen, ne okamzite zavrzen. protoze to teprve my z vas delame moderatory a administratory... chapete jak to myslim? rozhodne to neberte jako utok.
Paar
Chosen One

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 27. 10. 2005 22:42

Podle čeho usuzujete, že jsme váš návrh nezvážili?
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Paar 27. 10. 2005 22:59

me prijde dost jednoduche rict - to = proti; to = proti. zeptat se na nazor druhych, udelat anketu nebo podobne. popremyslet nad problemem osobne, to je zvazeni, ale ne zcela dostatecne. meli byste vedet, co si mysli ostatni, jinak mi to pripada jako diktatorstvi.
Paar
Chosen One

Odeslat příspěvekod adamek.jan 27. 10. 2005 23:06

To Paar: Vas navrh ohledne obrazku v podpise odporuje pravidlum diskuzniho fora a druhy je v tuto chvili nepodstatny. Nyni se resi jine zalezitosti ohledne diskuznich for a tyto maji daleko vetsi prioritu, nez otazka velikosti avataru.
adamek.jan
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Paar 27. 10. 2005 23:19

to pak asi zalezeli, kdo takove pravidla vytvari, ze... pripada mi trochu divne, ze vsechny fora media press jsou teoreticky uplne totozne, at uz skladbou ci pravidly. pritom jsou vsechny uplne o necem jinem. podle me by se nektere navrhy mely alespon dat na vyzkousenou, ne hned zavrhnout kvuli rozporu s pravidly. uznavam, ze velikost avataru je hloupost, ale ten prouzek mi az takova hloupost nepripada. clovek do nej muze svuj postoj vlozit mnohem citliveji nez do avataru (tam neni co vlozit, jen obrazek nejakeho panaka) a do podpisu. jak rikam, mohlo by se to udelat tak, ze by se to dovolilo od urcite hodnosti a jeste by to proslo kontrolou, jestli to neni moc "agresivni". ja jsem pro decentni prouzky, ktere korensponduji s avatarem... napr. jeden takovy mel ocelot69 a vypadalo to moc hezky a stylove (korenspondovalo to s avatarem). pritom to vubec nezasahovalo do citelnosti textu. kdyby to bylo povoleno vsem, nereknu, jiste by to bylo neprehledne. ale tem s vysokym poctem prispevku (napr. TOP ctyrce apod.) by to dovoleno byt mohlo a pritom by se zachovala prehlednost fora. na jinych forech jsem videl obrazky v podpisech, to ale spis byly obrazy. diky tomuto bych se nedivil zakazu. ale to co navrhuju ja jiste agresivni neni.
Paar
Chosen One

Odeslat příspěvekod Standa 27. 10. 2005 23:25

Paar: Nemas nekde ten Ocelotuv podpis? Nebo primo Ocelot
Standa
Rampage

Odeslat příspěvekod Paar 27. 10. 2005 23:28

to se musis zeptat jeho, urcite to nekde ma na disku...
Paar
Chosen One

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 27. 10. 2005 23:30

Paar: na fórech je dnes asi 14 tisíc lidí. Stejně jako se ve společnosti nedělá nad každým podnětem referendum, tak jej nelze dělat ani v tomto případě.

Řeknu vám, jak probíhá rozhodování, např. pokud jde o obrázek v podpisu. Jsem přesvědčen, že extrémně znepřehledňuje diskuzi. Je to subjektivní dojem podpořený zkušeností z mnoha diskuzních fór. Efekt může být až takový, že nepřehledná diskuze může být pro někoho důvodem, aby fórum nenavštěvoval, protože se v něm nevyzná. Přestane ale někdo navštěvovat fórum jen proto, že nemůže do podpisu přidat obrázek? To mi připadá velmi nepravděpodobné. Takže proti sobě stojí riziko odchodu části lidí kvůli nepřehlednému fóru a mírná nespokojenost jiné části, která ale s největší pravděpodobností nebude mít vliv na návštěvnost. Za návštěvnost jsem na našich webech odpovědný, je to jedno z nejdůležitějších hledisek, takže rozhodnutí je tuto možnost nepovolit.

Kdybychom udělali referendum: část lidí se vůbec nevyjádří, protože nechce, další ho vůbec neobjeví. Z vašeho pohledu se potom na ně možná nemusí brát ohled, ale pro mě to jsou návštěvníci, kteří mají stejnou hodnotu jako ti, kteří se ozvali. Musím počítat se všemi. A jsem tam, kde jsem byl.

Navíc nikdo z návštěvníků fóra netuší, co je potřeba udělat pro úplně oddělení uživatelů fóra od společné databáze, co se musí udělat pro navázání velikosti avataru na hodnocení a jak to oddělit od ostatních diskuzí. A hlavně – nikdo netuší, kolik to bude stát. Hodina programátora se běžně platí asi pěti sty korunami a tohle by rozhodně nebyla práce jen na pár hodin. Navíc nikdo neví, jak se tímto oddělením zkomplikuje další správa fór - s Doupětem by se potom muselo pracovat odděleně.

Netvrdím, že všechna rozhodnutí, která s vedením učiníme, jsou správná. Neseme za ně ale odpovědnost, je to naše riziko, náš rozpočet, který nesmíme překročit. Návštěvník fóra tuto odpovědnost nemá, nemusí brát v úvahu kritéria, která jsou pro nás extrémně důležitá.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka