Tohle mi nedá, tak ještě odpovím, ačkoliv se vám do toho už pletu dost nerad.
Pár dní zpět jsem tu po tom hejtu co tu byl (a mně přišlo, že se tu nadávalo na ty nesprávné osoby, jak to tak bývá - hlavně na Michala) napsal relativně dlouhý komentář, kde jsem se přesně to, o čem píšeš, snažil vysvětlit, ale poté mi přišlo, že je to vlastně škoda času i prostoru.
V ČR si na sebe zájmové weby skutečně těžce vydělají, jelikož český trh je naprosto marginální. Vědí to všichni a třeba MF se s tím snaží něco dělat právě těmi šílenými reklamami, protože jak jsem právě psal - každý adblock je tu dost citelný. Zároveň ovšem, jak to tak vypadá, se šetří na nepsrávném místě a to na redakci. Čili zbývá to dělat ve volném čase, či jen za minimální honorář. To jak píšeš o pěti stovkách, tak to mám podobně, ale to jsou komerční věci, rozhodně ne příjem ze zájmového webu. A pokud takový u tebe byl, tak prosím o odkaz, jestli je ještě funkční, beru to.
Problém, který nastává, je následující - ta kvalita tu jednoduše nemůže být, protože pokud sem bude psát někdo zdarma, rozhodně to nebude zkušený herní matador, který se raději bude soustředit na aktivity, ze kterých mu v jeho letech už bude plynout nějaký příjem, ale spíše student, či mladší ročník. Od něj ovšem těžko můžete čekat nějaké erudované statě, jelikož prostě nemá dostatek zkušeností, aby je předvedl.
Za druhé a o tom jsem diskutoval už s několika lidmi z různých magazínů - dobře víte, že weby kromě reklamy často mívají i další postranní aktivity typu e-shop, či některé dokonce papírové časopisy. Těm sice vytrvale klesá náklad, ale očividně alespoň nějaké prostředky přinášejí, proto se do toho ještě někdo pouští. Jak i tady někdo trefně napsal - ať mají své magazíny herní e-shopy a bude to. Sice to nejspíše nepřitáhne nadějné autory, ale alespoň ti, kteří tam budou, nebudou pracovat zdarma, což mi přijde fér.
Situace jednoduše v současnosti není růžová, ba naopak a weby potřebují, aby je v těchto chvílích držela právě komunita. Protože MF, zdá se, peníze raději vloží na jiné projekty, ze kterých očekává vyšší zisk a Michal má v mnoha věcech dost svázané ruce. Takže, ačkoliv se Doupě snaží zůstat nad vodou, bylo by fajn, kdyby čtenáři místo nadávání přiložili ruku k dílu a občas také mohou napsat nějaký článek, či vykonat určitou interakci, každý komentář, lajk atd. se počítá. Očividně je tu hvězdných autorů typu tdjohn poměrně dost, soudě dle některých komentářů.
Kdy jste například na FB naposledy upozornili na zajímavou novinku z podzemí herního vývoje? Poslali text k uveřejnění, či napsali brilantní tématický článek, nad nímž jste strávili 10 hodin vašeho času?
Já už vám do toho taky nebudu kecat, je to váš web.
Co já vím, tak můj web to tedy skutečně není, je to web MF..