Čtení(nevim jak jinak to nazvat)

Herní i neherní časopisy, knihy, comicsy...

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod Mrak 29. 1. 2014 09:39

Kouknu na to :-) Ono to nemusí být úplně jako Ender, prostě dobře psané sci-fi, aby se hezky četlo. To mi připomíná, že jsem se chtěl podívat, co ještě Scott napsal.. :D
Mrak
Rampage

Odeslat příspěvekod Carter83 29. 1. 2014 09:44

Ještě mě napadl Petr Chrumov od Lukjaněnka. http://www.legie.info/serie/544-petr-chrumov
Carter83
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Ertefol 29. 1. 2014 10:35

Mraku, tam jde hlavně o překlad názvů a jmen... postava jménem Gale je najednou Hurikán apod. - dost to vytrhává z atmosféry, tak nějak to tu knížku dělá "dětinštější".
PC, Wii U, 3DS
"Slabé pohlaví je silnějším pohlavím z důvodu slabosti silnějšího pohlaví k slabšímu pohlaví." - Přísloví
Jakub Kovář, externí redaktor Games, LEVELu, Pevnosti
Ertefol
Moderátor

Odeslat příspěvekod Pipin 29. 1. 2014 10:37

Mrak píše:Kouknu na to :-) Ono to nemusí být úplně jako Ender, prostě dobře psané sci-fi, aby se hezky četlo. To mi připomíná, že jsem se chtěl podívat, co ještě Scott napsal.. :D

Jestli myslíš Carda, tak toho napsal hodně, hlavně Ender má několik pokračování a spinoff sérii!

Obry (co doporučuje Carter) jsem nečetl, ale vyšli někdy 2001, může být problém je sehnat. Mě z poslední doby napadl Leviatan se probouzí: http://www.legie.info/kniha/14919-james ... e-probouzi
Welkome to heal!! - Mirdasl
Pipin
Rampage

Odeslat příspěvekod Mrak 29. 1. 2014 10:46

Jo, to jsem asi někde četl, že má pokračování, jen jistejsi nejsem. Dohledám.
Mrak
Rampage

Odeslat příspěvekod holubek002 29. 1. 2014 13:42

Ja mam cerstve za sebou povidky se Zaklinacem. Libilo se mi to hodne. Mi, ktery nikdy nemel fantasy moc rad. Dostal jsem chut znovu rozehrat oba Zaklinace, ale to se asi nestane. Kazdopadne budu v Zaklinaci pokracovat, jenom si ted od nej musim dat pauzu. Asi zkusim Firmu nebo neco od Crichtona.

A rozecetl jsem Walking dead. S komixy sice nemam zadne zkusenosti, ale dobre. Prekvapilo me ale, jak moc se to lisi od serialu :-)
To je frajer...

The hammer is my penis. - Captain Hammer
holubek002
Rampage

Odeslat příspěvekod holubek002 7. 2. 2014 09:23

Tak nakonec jsem se vykaslal na Firmu i na Crichtona a precetl Endera. Dobre to bylo, ale mnozstvi pokracovani me trochu vydesilo. A protoze me ted absolutne nenapada, do ceho se pustit (a kdyz uz jo, tak konkretne na to nemam naladu), tak nejake tipy na vase oblibene knizky? Nedavno bych napsal vsechno, krome fantasy, ale uz mi nevadi ani to :-)
To je frajer...

The hammer is my penis. - Captain Hammer
holubek002
Rampage

Odeslat příspěvekod zouki7 7. 2. 2014 09:41

holubek002 píše:nejake tipy na vase oblibene knizky?

Za mě určitě Metro 2033, popř. pak pokračování (to už je, nedá se říct horší, ale dost jiný). Jinak mě momentálně nic nenapadá, snad Stalkera aka Piknik u cesty, ale to už snad četl každý... :-))
Jsem cynická, ironická a sarkastická krysa.
zouki7
Killing Spree

Odeslat příspěvekod SCobra 7. 2. 2014 10:05

holubek: Pokračování Endera jsou v zásadě jen 3 :) To ostatní jsou spíš spin-offy :)
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod Pipin 7. 2. 2014 11:13

Scobra - je to tak. Za sebe doporučuju Enderův stín, což je Enderova hra vyprávěná z pohledu Beana/Fazolka (nevím, jaký překlad jsi četl). Není to vůbec vaření z vody a krásně to tu původní knížku doplňuje.

Metro 2033 mě moc nebavilo.
Pipin
Rampage

Odeslat příspěvekod SCobra 7. 2. 2014 11:48

Taky myslím, že Enderův stín je nejlepší. Od Hegemona, kde začíná vyprávění o Petrovi a Veronice už je to takové... možná až moc volné. Mám pocit, že jsem Hegemonův stín ani nedočetl.
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod Carter83 9. 2. 2014 17:44

holubek002: Hodně zajímavá mě přišla tahle kniha:
http://www.legie.info/kniha/1960-david- ... icky-efekt
Carter83
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Pipin 9. 2. 2014 21:17

Carter83 píše:holubek002: Hodně zajímavá mě přišla tahle kniha:
http://www.legie.info/kniha/1960-david- ... icky-efekt

Tu jsem četl když vyšla a tehdy se mi to líbilo, ale už je to dávno a popravdě, teď už bych se ji neodvažoval otevřít..
Pipin
Rampage

Odeslat příspěvekod Carter83 9. 2. 2014 22:28

Proč ne? Jako že už by to napodruhé nestálo za nic?
Carter83
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Pipin 10. 2. 2014 09:54

Jo, myslím, že dnes by mi to přišlo slabé.
Pipin
Rampage

Předchozí stránkaDalší stránka