SCobra - mockrát děkuji za pochvalu, mému místy narcistickému egu moc svědčí
A k Východu modrého měsíce - zamrazilo mě v zádech, když jsem ten název přečetl. Tu knížku jsem četl v češtině a pak i v originále a je to jedna z nejtemnějších fantasy, co znám, která se navíc vyznačuje brilatní stavbou děje. Začíná to jako Prattchet, hravě, vtipně. Postupně se ale odkrývá celá beznaděj, marné naděje a ponurá atmosféra v celé své děsivé kráse. Momentka zdeptaného krále sedícího v chladném a prázdném trůním sále se nezapomíná - stejně jako mnoho dalších věcí z té knihy. Přesto pro mě vrcholem žánru zůstává Sapkowského Sága o zaklínačovi, jak jsem tuším psal do jiné části fóra.
PS Povídky, které se umístily přede mnou, konkrétně na prvních místech, vyjdou ve sborníku. Tuším, že se jmenuje Mlok.
PPS Pokud se ti bude chtít, pošli mi něco, co jsi psal, na můj mail. Stejně tak ocením cokoli konkrétnějšího k mé práci. Pokud se odhodlám, možná sem postnu něco dalšího ze své kratičké "minibibliografie".
PPPS (Jo, píšu ten post asi načtyřikrát;)) Co se recenzí týče: možná jsi si všimnul, že v některých recenzích můj styl záměrně míří k beletrii - vidím v tom způsob, jak vdechnout naoko obyčejnému popisu kousek svého
.