Jaký film jste viděli naposledy ???

Nové či staré filmy v kinech i na VHS či DVD a hudební hity vašich srdcí

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod Darwel 3. 6. 2012 21:27

USER47 píše:Žvejk? To je nějakej výtvor českýho překladu? V životě jsem to neslyšel:-D.

No, chew = žvýkat, takže Chewbacca/Chewie = Žvejkal/Žvejk, proč ne? :-))
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
Ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.

FiiO X1 + Sennheiser HD 25-1 II
Darwel
Dominating

Odeslat příspěvekod USER47 3. 6. 2012 21:41

Především proto, že to zní příšerně:-D.

Navíc Chewbacca je wookieský jméno, který asi není odvozený od žvejkání:).
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Sasakr 3. 6. 2012 22:15

Zní příšerně? Na rozdíl od Čubaka to zní česky. Jestli jsi zvyklej na Chewbacca, tak ti to asi nezní. Já jsem viděl kdysi dávno jen tu čtyřku v češtině, a tak mi přijde Žvejk naprosto v pořádku :-)
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod Trey 3. 6. 2012 22:20

Tak tak, ikdyž přiznávam že jsem chvíli uvažoval zda dár originální název či tenhle českej na kterej jsem zvyklej.
Trey
Killing Spree

Odeslat příspěvekod includes 6. 6. 2012 16:31

Diktátor - 8/10

Intouchables - 10/10
includes
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod beowafle 6. 6. 2012 16:33

Diktátor 8/10 (viděno v kině 8-) ) - asi do poloviny filmu jsem čekal, kdy se to rozjede a začnou padat ty úžasné vtipy, o kterých všichni mluví. Potom mi došlo, že Diktátor je prostě jenom dobrá komedie. Sem tam nějaký ten pěkný záběr, nějaká ta zajímavá písnička. Nahlas jsem se zasmál tak dvakrát. (Opravdu, co mají všichni s tím, že tam je vtipů až moc? :hm Navíc jsem slyšel i některé z těch :!: nejotřepanějších :!: Ale i tak je to fajn komedie, koukněte se na to :-] )
beowafle
Killing Spree

Odeslat příspěvekod holubek002 9. 6. 2012 13:05

Prometheus - Je fakt, že zrovna nadšený jsem z toho zpočátku nebyl a úplně první věc, co jsem po skončení řekl kamarádovi vedle, bylo: „Ještě že to máš zadarmo.“ (Cinestar club) Ale ne, tak špatné, abych litoval peněz za lístek, to určitě není. Dobrou atmosféru to má, nenudil jsem se, dívá se na to dobře, hudba k tomu sedla, prostě po audiovizuální stránce tomu není co vytknout. O to víc mě mrzí slabší scénář, občasné logické zádrhele, či prapodivné chování postav. A to si obvykle těchto věcí nevšímám anebo se je snažím ignorovat. Ale ani jedno mi však tentokrát nešlo. Možná se to zlepší režisérským sestřihem, protože obzvlášť ke konci jsem měl pocit, že se (vy)stříhalo nějak hodně, ale moc tomu nevěřím. Co se týče Vetřelčího univerza, tak se objevilo víc nových otázek, než bylo zodpovězeno. Možná se další odpovědi dozvíme v případném pokračování (prostor na to je), ale nejsem si jistý, jestli vůbec nějaké chci. 3,5/5
To je frajer...

The hammer is my penis. - Captain Hammer
holubek002
Rampage

Odeslat příspěvekod Rick Deckard 9. 6. 2012 15:03

Prometheus byl místy teenagerský horor. Jen místo nadržených dětí tam pobíhají nadržení vědci. :) Scott už mluví o pokračování. Snad si kritiku veme k srdci.
Kojima-san doesn't have to make Metal Gear any more.
Metal Gear Solid: Yet Another Big Boss Prequel! The possibilities are endless!
Rick Deckard
Killing Spree

Odeslat příspěvekod holubek002 11. 6. 2012 22:34

Mulholland drive - Citim se, jako by mou mysl hodny strycek David nalakal na lizatko, hodinu a pul si s ni hral a pak ji najednou zmlatil, znasilnil a odhodil do skarpy. A ja ani nevim, jestli se mi takove zachazeni libi nebo ne. 0-5/5
To je frajer...

holubek002
Rampage

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 11. 6. 2012 22:42

Mulholland Dr. je relativne jeste lehky pochopit (v ramci Lynche), ale Lost Highway - to je vetsi masakr. Ja vlastne ani dodnes nevim na co jsem se to dival. :D Vlastne ani nevim jestli jsem se vubec dival.
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 11. 6. 2012 22:47

Prometheus -- Do jisté míry určitě zklamání. Prometheus víceméně o tom, že Scott chtěl natočit jakýsi vlastní remake Vetřelců 2, no a asi se bál zeptat Camerona jestli to může udělat. :) S Vetřelci má tohle hodně společného, ale co se týče kvality, tak schází. Najdeme zde: ženskou v hlavní roli, průzkum objektu na cizí planetě, líheň s vejci, únik a závěrečný fight v záchraném modulu, máme tady něco jako Bishopa, záběry z kamer na hlavách - prostě obšlehnuté masivně. Úplný závěr filmu je vyložený odkaz... Chybí ale ta atmosféra, spád, třeba rozjezd je hrozně utahaný. No alespoń ve 3D dobře vypadá..
_DAVE_
Rampage

Odeslat příspěvekod holubek002 12. 6. 2012 12:44

Cameron by se mohl ujmout dvojky (jeho alieny mam stejne radsi), ale to se nestane...

Lojza: Lynch holt asi neni pro mne. A to ne jen kvuli (ne)chapani jeho filmu (Donniho Darka taky nechapu a pritom ho mam strasne rad).
To je frajer...

holubek002
Rampage

Odeslat příspěvekod Pillowrecker 12. 6. 2012 16:08

Prometheus Nejsem zarytý fanda univerza kolem Alienů, vlasntně je dvaktrát nemusím, ale respektuji. Věřím, že ortodoxní fandové byli asi rozčarování, aspoň to všude čtu, ale já, jako "mudla" jsem se dobře bavil. Prometheus je právě dle mého prequell pro ty, co neznají Alieny až tak do hloubky.

Fanoušci zuří, já jsem spokojen, ikdyž příběhových "bot", klišé a nelogičností se našlo dost. Při současné produkci blockbusterů jasný nadprůměr - 7.5/10.
Lenovo Y700-15ISK | Samsung Galaxy Note 8 | Sony PS4 | New Nintendo 3DS XL | Sony RX100
Pillowrecker
Killing Spree

Odeslat příspěvekod N.Marko 13. 6. 2012 12:26

Počkám na režisérský sestřih.
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod Carter83 13. 6. 2012 12:34

Prometheus - navzdory všem logickým chybám v ději v kině docela zážitek, ale stejně, když si uvědomím jaký ten film mohl být ...
A je docela možné že režisérská verze ledaco spraví, jenže první dojem už stejně zůstane.
Carter83
Killing Spree

Předchozí stránkaDalší stránka