Áááách jo!

Já fakt nevím, jak je možné, že stále vznikají seriály jako Flash, Arrow a Legends of Tomorrow...
Podívejte se, já nemám nic proti levnosti a celkové papundeklovosti. Koneckonců udělat seriál něco stojí a peníze neprší z oblohy že? Takže jsem ochotný skousnout recyklované kulisy, nic moc efekty a tak dále, ale nic, a tím míním jako doslova ZATRACENĚ NIC neomlouvá špatný skript, nekonzistentnost v historii a obecně trapně zkratkovité levné zvratové veletoče, které se s cykličností pátečního zvracení po flámu opakují co tři-čtyři epizody.
Příklad - v posledním Flashovi se Barry rozešel s holkou do které je udělaný odjakživa, která ho miluje, dokonce si s ní i vrznul a mají se rádi se vším všudy a to jenom proto, že ona za pár měsíců má chcípnout docela ostrou, játra propichující smrtí a on tak nějak má problém s tím, jak tuhle budoucnost změnit. Takže aby změnil budoucnost, požádal ji o ruku, ona řekla ano, všichni byly epizodu šťastný, pak na něj vyplavalo, že ji požádal o ruku (mimo jiné - ne že by ji nemiloval a nepožádal ji tak jako tak někdy v budoucnu), aby zase trochu změnil budoucnost ve které zemře, ona z toho byla chvíli na prášky, protože má dojem že ji lhal, i když ví, že ji miluje - nakonec si to v hlavě přebrala, rozhodla se, že si ho i tak vezme a v tom okamžiku Barry měl morální dilema a řekl, že chce si dát na chvíli pauzu a jít od sebe a blá blá blá blá.... WHAT THE FUCK!!! A takové kraviny tu jsou furt! Kdo normální dělá takové zhovadilosti v životě!?
Legends - poslední díl... áááádoprdele. Naše bandička idiotů se připletla k Apolu 13, přistávací modul byl unesený záporákem, který si ho takhle stopnul aby sebral kousek Kopí Osudu, kterou Armstrong nechal na měsíci, takže známý průser s Apolem se nestal, ale místo toho tu je celá řada technických superkravin (jako například meteorická bouře na nízké oběžné dráze měsíce - to jen kvůli zvýšení dramatického efektu, protože by se tam pak jinak nic jiného moc nedělo), bývalý kapitán najednou neumí rozhodovat, do velícího střediska v Houstonu se jen tak mýrnix-týrnix propašují tři členové Legends a s bravurou sobě vlastní si sednou na jedny z těch kontrolních křesel a nikdo to nekomentuje, jedna postava zadře dost blbým způsobem i když by mohla své smrti zabránit docela jednoduchým přivázáním se k zábradlí, nebo někam poslat svého vnuka, který se umí přeměnit na ocelovou sochu a tak dále...
On ty seriály opravdu píše někdo s lobotomií, jinak si to nedovedu vsvětlit. Vypadá to, že producenti si záměrně objednali dementní scénáře, protože mají zato, že když už do toho stejně nedávají moc peněz, tak si nikdo nevšimne křečovitých dialogů, neexistující logiky, nebo celkové chatrnosti jednotlivých epizod. Přitom ono opravdu není důvod nemít v levném seriálu dobrý scénář - to by mělo být to nejzákladnější. Na to nachytáte diváky, máte větší sledovanost a tím i víc peněz a pak si můžete dovolit lepší efekty a tak dále. Jenže takhle to vypadá, že scénáře se píšou na záchodě a já si nedovedu představit, jak se při své práci musí cítit herci.
Z výše popsaných důvodů jsem už dávno vzdal Arrow. Na začátku to vypadalo zajímavě, depresivně realisticky - prostě to, co udělal Marvel s Dardewilem, ale pak to šlo neskutečně do hajzlu a já to už nedal. Takže asi tak. Neztrácejte s tím čas.
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short