od SCobra 17. 5. 2023 12:54
V noci (protože jsem usnul přes den a nechtělo se mi spát) jsem sjel celou Wednesday. Mělo to obrovský potenciál, ale kromě toho, že jde vlastně o převyprávěného Harryho Pottera, celou unikátnost té postavy pohřbili, protože do toho seriálu samozřejmě museli nacpat úplně všechna seriálová klišé. Takže nechybí romantická zápletka (bavíme se o Wednesday, sakra!), milostný trojúhelník, napravený hříšník, složitý vztah otce se synem i dcery s matkou, neprávem obviněný, klaďas proměněný v záporáka a záporák v klaďase, nenápadný nerd zachraňující situaci ani obměkčené srdce cynika. A samozřejmě uspěchaný zárvěr (resp. poslední díl) série - celé rozuzlení včetně všech zvratů, které mohli v klidu dávkovat postupně, nacpané do jednoho dílu.
Těžko jim odpustit i naprosto nevyužitého strýčka Festera. Obecně jsou vedlejší postavy dost nevyužité - plná škola upírů, vlkodlaků, sirén a jiných nadpřirozených bytostí a utíkají před jedním čarodějem jak předškoláci.
Do role Gomeze Addamse by mi víc seděl Lucius Hoyos - herec, co hrál jeho mladou verzi. Louis Guzmán se do role obratného a fyzicky zdatného svůdce žen moc nehodí.
Ne že by mě to teda nebavilo. Wednesday je natolik unikátní postava a tak dobře zahraná, že je schopná celý seriál táhnout sama, i když v produkci zjevně sedí idioti. Ale další sérii asi nedám, pokud celý koncept úplně nepřekopou.
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.