Jakou hru zrovna hrajete na své přenosné konzoli???

Diskuze o hrách pro kapesní herní zařízení

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod Torham 5. 7. 2008 07:22

N.Marko píše:Po hrozne dlouhé dobe jsem zase zapnul FFT a konecne zrusil Wiregrafa (snadné) a Beliase (fakt problém kdyz nemáte správnou taktiku), no a na tet musím chránit jednu holku- tyhle tipy misí nesnásim, protoze AI ovládající sprátelené NPC trpí sebevrazedným sindromem.
Jo, Rafa na střeše nějakýho zámku (jeho název si už nepamatuju :-( ), ne? Hnusná mise. Nemusíš pobít všechno - ani nemůžeš :-) Jestli je to právě ta mise, tak dej Ramzu jako ninju a dej mu Thief Hat a vůbec Speed a Move Equip (prostě potřebuješ, aby byl na tahu první a aby měl co největší Movement, Bracer +3 k PA se taky neztratí ;-) ), jdi k jedné z těch assasinek a napadni ji. Při troše štěstí ji Ramza oběma ranami trefí a dostane ji do Critical HP --> konec mise :-) Je to pěknej hnus... :-/ Protože pokud necháš Assasinky jet, tak na tebe náhážou útok, kterej má 100% na Stop a ten chlápek (zase si nepamatuju jméno, je to dlouho, co jsem tu hru hrál, chjo :-( ) má zase Hamedo (counteruje ještě před tvým útokem!). Takže...máš prakticky jeden tah. Jestli selže --> restart, protože se už z toho nevylížeš. A, jak jsi sám uvedl, Rafa má sebevražedné sklony >:-( Tak to bylo v původní PSX verzi, nevím, jestli PSP verze má změny v misích či jejich obtížnosti :hm Jestli to i tak nejde, zaleveluj si. Ovšem, jestli si to pamatuju, tak ta mise je nalepená na předchozí (mezi nimi se nedostaneš na mapu světa)...pokud jo, tak Pán Bůh s tebou :oboze Ta hra je UKRUTNĚ těžká :!: :pozor Malá technická: Doufám, že máš u Ramzy (nebo u kohokoliv, ale nejlépe u Ramzy, protože ten je v této misi nejblíže k Rafě a Assasinkám) odemknuté povolání Ninja (požadavky: LV. 3 Archer, LV. 4 Thief a LV. 2 Geomancer), je to totiž nejrychlejší class ve hře a nativně má Two Swords (sám od sebe může útočit dvěma zbraněmi, ostatní classy můžou jen pomocí Two Swords coby aktivní Support Ability - tu se naučí právě Ninja). Požadavky jsou nehezký, ale Ninja za ně stojí, je to IMHO jeden z nejlepších classů ve hře ;-)

C3nsuRED_cz píše:Jo, tak to už naštěstí ve FFTA2 odstranili... ale vzpomínám si na jedničku, kde jsem taky trpěl :D
No...v FFTA takové mise byly, to je pravda (ochrana toho Alchymisty ve Sprohmu, po té misi dostaneš Law Cards systém). Jenže alespoň pro mne byly o hodně lehčí než v původní FFT (N.Marko očividně hraje její PSP port), která je sice starší, ale MNOHEM propracovanější a těžší než FFTA/FFTA2 (jestli je opravdu ve výše popisované misi, tak potěš koště. Ta mise se dá ukončit jednoduše...člověk to ale musí vědět...bojovat na full to nejde) ;-) FFT a FFTA mají společné pouze Ivalice a soubojový systém (až na nějakou tu maličkost).
"We may never meet again. But we never forget each other." - Leon / Kingdom Hearts
PC, PS2, DS Lite ( :love: )
Migruji na WINDOWS LIVE Messenger - Radek.Svoboda.1@seznam.cz Si mne přidejte ;)
Torham
Rampage

Odeslat příspěvekod C3nsuRED_cz 5. 7. 2008 10:34

Jj, bylo mi jasný, že mluví o psx verzi/psp portu... No já teďka nevim přesně jak se to jmenovalo, ale jednalo se o FFT na PSP (myslim že war of the lions ), a zas tolik jak FFTA/FFTA2 na GBA/DS mě to nechytlo... I když neřikam že to bylo špatný, jen jsem asi zvyklý na jiný systém masterování abilit, jobů a vlastně všeho možného z FFTA na GBA :D
It has to start somewhere, it has to start sometime, what better place then here, what better time then now!
Zerg rush KEKEKE
C3nsuRED_cz
Killing Spree

Odeslat příspěvekod N.Marko 5. 7. 2008 11:16

Torham: Tak job ninja nemám, ale nejak to pujde (uz jsem tu hru dojel na PSX) to vím. Jenom to chce experimentovat s joby a itemem (a taky trochu stestí). Más pravdu, tahle mise je napláclá na duo Wiregraf/Belias, ale kdyby doslo k nejhorsímu mám jeden nouzoví save na mape pred misemi (po spatné zkusenosti z PSX). U hry jsem si dal takový skromný cíl : Mít partu se vsemi joby a skili vymastrovanou na max (takze pul roku je co delat :-) )
Zatím mám 44 level, nejakých 27 hodin a 4 joby na max (postupne).
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod N.Marko 5. 7. 2008 11:17

C3nsuRED_cz: A nemelo by to být stejné? Myslím tím, jde preci o port ne?
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod Tuuurek 5. 7. 2008 12:04

Ee...Nejsou stejný.....Je to úplně jiná hra.....(no zas tak úplně ne, ale jiná je.... :-)) )
Život je plný překvapení...
Tuuurek
Dominating

Odeslat příspěvekod Torham 5. 7. 2008 12:52

N.Marko píše:Torham: Tak job ninja nemám, ale nejak to pujde (uz jsem tu hru dojel na PSX) to vím. Jenom to chce experimentovat s joby a itemem (a taky trochu stestí). Más pravdu, tahle mise je napláclá na duo Wiregraf/Belias, ale kdyby doslo k nejhorsímu mám jeden nouzoví save na mape pred misemi (po spatné zkusenosti z PSX). U hry jsem si dal takový skromný cíl : Mít partu se vsemi joby a skili vymastrovanou na max (takze pul roku je co delat :-) )
Zatím mám 44 level, nejakých 27 hodin a 4 joby na max (postupne).
IMHO ten nouzovej save budeš potřebovat :mrgreen: Já to vyřešil právě Ninjou...ten je asi nejvhodnější právě kvůli své rychlosti :-)

Censured: Ty hra se liší hlavně příběhem a atmosférou, to jsou s těžkým přehledem největší rozdíly. A FFT (resp. FFT: The Lion War na PSP) v obojím naprosto jasně vede nad FFTA :-)
"We may never meet again. But we never forget each other." - Leon / Kingdom Hearts
Migruji na WINDOWS LIVE Messenger - Radek.Svoboda.1@seznam.cz Si mne přidejte ;)
Torham
Rampage

Odeslat příspěvekod N.Marko 5. 7. 2008 13:23

Myslel jsem FFTA na GBA a DS. Ze je FFT jiné je jasné (uz proto ze tam nehrajou deti).

Torham: Nejak to pujde, slo to tenkrát tak dneska musí taky ikdyby padali hoXna s háckama :twisted: :hmm:
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod Majklbig 5. 7. 2008 13:56

Tak sem rozjel Crush na PSP. A zatím to vypadá velmi zajímavě a baví mě to. Jen se bojím, aby to nebylo v pozdějších levelech příliš náročné.
Právě hraju:
Jak & Daxter: The lost frontier (PSP)
Majklbig
Killing Spree

Odeslat příspěvekod sir jarousek 5. 7. 2008 14:18

Náročné to je, ale to není hlavní problém, spíše mi vadila strašná stereotypnost. Stejně je to ale jedna z nejlepších PSP logických her.
sir jarousek
Killing Spree

Odeslat příspěvekod C3nsuRED_cz 5. 7. 2008 14:35

Ještě k tomu FFT/FFTA: No já hlavní rozdíl vidím v systému jobů a abilit... S tím, že je ve FFT lepší příběh, souhlasím. Ale říct, že hlavní rozdíl je v tom, že ve FFT nehrajou děti, to se na mě nezlob, ale to se mi zdá jako hodně slabej argument... FFTA bych hrál, i kdyby místo postav byly třeba krabice od banánů
It has to start somewhere, it has to start sometime, what better place then here, what better time then now!
Zerg rush KEKEKE
C3nsuRED_cz
Killing Spree

Odeslat příspěvekod rhumburak 5. 7. 2008 16:27

třeba v metal gearovi jsou "krabice od banánů" a jak je to úspěšný :D
Myslím, že ne Time....
rhumburak
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Dragon King 5. 7. 2008 20:12

ohladom toho Crush o com to je??A vedel by mi niekto odporucit este nejaku logicku hru na PSP???dakujem
<MUSIC is my life....sXe MMC
Die with your marks on,. Be true and stay Alive XXX Drugs are for f***ing losers
Davsan:ciii woe.. anblívbl.. :D kofolu mam sice taky rad, ale prece nemuzes srovnavam kofolu s Malibu..:D
fanousek fan doupe podcastu.
Dragon King
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Torham 5. 7. 2008 20:58

C3nsuRED_cz píše:Ještě k tomu FFT/FFTA: No já hlavní rozdíl vidím v systému jobů a abilit... S tím, že je ve FFT lepší příběh, souhlasím. Ale říct, že hlavní rozdíl je v tom, že ve FFT nehrajou děti, to se na mě nezlob, ale to se mi zdá jako hodně slabej argument... FFTA bych hrál, i kdyby místo postav byly třeba krabice od banánů
Podpis: Torham a jako další hlavní rozdíl přidám již řečený příběh a atmosféru: FFT je smutná až tragická hra, její příběh je nesmírně propletený a je to hodně politická záležitost. Není tam vyloženě záchrana světa, alebrž lokální konflikt. FFTA je o poznání méně vážná, uvolněnější, příběh je jednodušší - ale stále dobrý :-) A to, že v FFTA hrají děti, je celkem jedno...vždyť Ramzovi je na začátku FFT tuším 16 let...taky děcko (i když trochu odrostlejší) ;-)
Torham
Rampage

Odeslat příspěvekod sir jarousek 5. 7. 2008 21:05

Dragon King píše:ohladom toho Crush o com to je??A vedel by mi niekto odporucit este nejaku logicku hru na PSP???dakujem

V Crush můžeš v 3D natáčet pohled ze všech stran, a potom ho zmáčknout do 2D (trochu jako Super Paper Mario). Pomocí tohohle se tam řeší logický problémy, nejlíp se hratelnost pozná například z nějakého youtube videa. Další logické hry co mě napadají: Lemmings, Downstream Panic! (podobné Lemmings, možná ještě o kousek lepší) a ještě Echochrome - jednoznačně nejoriginálnější.
sir jarousek
Killing Spree

Odeslat příspěvekod N.Marko 6. 7. 2008 00:41

C3nsuRED_cz píše:Ještě k tomu FFT/FFTA: No já hlavní rozdíl vidím v systému jobů a abilit... S tím, že je ve FFT lepší příběh, souhlasím. Ale říct, že hlavní rozdíl je v tom, že ve FFT nehrajou děti, to se na mě nezlob, ale to se mi zdá jako hodně slabej argument... FFTA bych hrál, i kdyby místo postav byly třeba krabice od banánů

Asi jsem se spatne vyjádril. Bylo to takhle: (asi) c3nsuRED rekl cosi ze na DS je FFTA jiné nez na GBA (takhle jsem to pochopil, coz mi prislo divné- je to port ne?), na mojí reakci (asi taky zmatenou) bylo receno ze jde o neco uplne jiného nez FFT. Na coz jsem odpovedel ve smyslu "Ano, v FFTA hrajou deti, v FFT ne". Tím to je snad jasné, jeste chci vedet: FFTA je rozdílná GBA verze od DS?
Jinak proti detským hrdinum naprosto nic nemám, naopak, muzou to být velmi dospelé hry (viz. ICO).

Tak me napadá, pro japonské hry (a anime obecne) je tipický hrdina v postpubertálním veku a jen obtízne clovek hledá hrdinu stredního nebo dokonce duchodového veku (cest výjimkám jako je poslední MGS ;-) :D ), jeví se mi ze celá jejich kultura propadla kultu mládí.
V celku to nevadí, ale u RPG a hlavne série FF se mi uz zajídají uhrovití cucáci. To by pro jednou nemohl být hlavní geroj nejaký starsí, cinický, zivotem zklamaný chlap/zenská? Rozhodne by to pridalo postave na odstínech charakteru a ne jen to klisovité blond-cucák-s-jezatou-hlavou=kladas vs. starsí-dlouhé-vlasy-cerné/bílé -dlouhý-kabát= zloduch.
N.Marko
Godlike

Předchozí stránkaDalší stránka