N.Marko píše:Po hrozne dlouhé dobe jsem zase zapnul FFT a konecne zrusil Wiregrafa (snadné) a Beliase (fakt problém kdyz nemáte správnou taktiku), no a na tet musím chránit jednu holku- tyhle tipy misí nesnásim, protoze AI ovládající sprátelené NPC trpí sebevrazedným sindromem.
Jo, Rafa na střeše nějakýho zámku (jeho název si už nepamatuju

), ne? Hnusná mise. Nemusíš pobít všechno - ani nemůžeš

Jestli je to právě ta mise, tak dej Ramzu jako ninju a dej mu Thief Hat a vůbec Speed a Move Equip (prostě potřebuješ, aby byl na tahu první a aby měl co největší Movement, Bracer +3 k PA se taky neztratí

), jdi k jedné z těch assasinek a napadni ji. Při troše štěstí ji Ramza oběma ranami trefí a dostane ji do Critical HP

konec mise

Je to pěknej hnus...

Protože pokud necháš Assasinky jet, tak na tebe náhážou útok, kterej má 100% na Stop a ten chlápek (zase si nepamatuju jméno, je to dlouho, co jsem tu hru hrál, chjo

) má zase Hamedo (counteruje ještě před tvým útokem!). Takže...máš prakticky jeden tah. Jestli selže

restart, protože se už z toho nevylížeš. A, jak jsi sám uvedl, Rafa má sebevražedné sklony

Tak to bylo v původní PSX verzi, nevím, jestli PSP verze má změny v misích či jejich obtížnosti

Jestli to i tak nejde, zaleveluj si. Ovšem, jestli si to pamatuju, tak ta mise je nalepená na předchozí (mezi nimi se nedostaneš na mapu světa)...pokud jo, tak Pán Bůh s tebou

Ta hra je UKRUTNĚ těžká

Malá technická: Doufám, že máš u Ramzy (nebo u kohokoliv, ale nejlépe u Ramzy, protože ten je v této misi nejblíže k Rafě a Assasinkám) odemknuté povolání Ninja (požadavky: LV. 3 Archer, LV. 4 Thief a LV. 2 Geomancer), je to totiž
nejrychlejší class ve hře a nativně má Two Swords (sám od sebe může útočit dvěma zbraněmi, ostatní classy můžou jen pomocí Two Swords coby aktivní Support Ability - tu se naučí právě Ninja). Požadavky jsou nehezký, ale Ninja za ně stojí, je to IMHO jeden z nejlepších classů ve hře
C3nsuRED_cz píše:Jo, tak to už naštěstí ve FFTA2 odstranili... ale vzpomínám si na jedničku, kde jsem taky trpěl

No...v
FFTA takové mise byly, to je pravda (ochrana toho Alchymisty ve Sprohmu, po té misi dostaneš Law Cards systém). Jenže alespoň pro mne byly o hodně lehčí než v původní
FFT (N.Marko očividně hraje její PSP port), která je sice starší, ale MNOHEM propracovanější a těžší než
FFTA/
FFTA2 (jestli je opravdu ve výše popisované misi, tak potěš koště. Ta mise se dá ukončit jednoduše...člověk to ale musí vědět...bojovat na full to nejde)
FFT a
FFTA mají společné pouze Ivalice a soubojový systém (až na nějakou tu maličkost).