od N.Marko 30. 9. 2013 15:51
Mnjo, tak jsem se konečně dokopal a koupil jsem si DSi (černé).
Zatím dojmy vcelku pozitivní, drží se to pohodlně, je to lehké a dva displeje jsou místy využívány dost zajímavě. Přesto mě to tak trochu mate, protože jsem zvyklý koukat jen na jeden a když se soustředím na spodní, tak mi dění na horním trochu uniká. Ale to se snad poddá.
Mám k tomu zatím jen jednu hru - Advance Wars: Dark Conflict a hned ze startu bych měl pár věcí. Problém je v tom, že jsem asi dost nemístně rozmlsaný z už letitého PSP, takže mi grafika přijde možná až moc jednoduchá. No, ono to bude způsobené asi i nízkým rozlišením a velikostí displeje, jen si prostě říkám, že se autoři opravdu mohly vyřádit víc, když vím, jak vypadá třeba remake Final Fantasy. I po tolika letech člověk najednou musí prostě ocenit, co Sony se svým PSP dokázalo. Ale budiž, tohle je věc, na které moc nebazíruju.
Další věcí, kterou bych vypíchl je zvuk. Jak říkám, mám zatím jen jednu hru, takže není fér soudit obecně, proto se chci zeptat, jestli ta nízká kvalita zvuku (zní to dost ploše. jakoby se používal 90kpbs birate) je problémem jen oné hry, nebo tak zní na DS všechno, protože Nintendo použilo levný zvukový čip.
Jinak zatím dobrý a prosím o navrhnutí nějakých her, které by se mi mohly líbit. upřednostňuji JRPG, strategie a takové ty náročnější věci. Mária, plošinovky, sporty vynechat prosím.
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short