Tož nebylo to špatné, vydržel jsem to až do konce : ) Graficky okola maxima, co se dá z NDSka dostat - 3D modely postav i většina rekvizit v levelech, dost podobné jako KHII. Při Limit Breaku s více nepřáteli si to sem tam škytne : ) ale pak zas valí jak z partesu. Vlevo dole seznam s commandy na kouzla nebo předměty, vpravo dole lifebar. Ovládání se skládá většinou ze zběšilého mačkání Áčka (keyblade), sem tam blok a klávesa pro srovnání pohledu kamery tak, abys viděl, co je před tebou. S tou kamerou jsem měl trochu problém - točí se na každého oponenta, který je "locked", prostě se označí jako tvůj aktuální oponent a útoky i kamera ho pak automaticky sledujou (srovnání kamery a lock oponenta je ta samá klávesa

). Takže když třeba před někým zdrháš a lockne se ti oponent, kterého nechceš, tak pak nevidíš, kam potřebuješ. Dá se to ručně přepnout na dalšího soupeře v oblasti, ale někdy jsem potřeboval prostě jen vidět, co je přede mnou, a místo toho se mi lockl někdo za zády a kamera se stočila na něj. Trochu opruz. V nastavení je ještě nabídka, aby se kamera rovnala nějak sama, ale to mi nesedlo, tak sem to měl raději přepl na ruční (což ne vždycky byla výhra). Ovšem odpadá to částečně v "létajících" misích v Neverlandu, kde se dá i plachtit (a lá Petr Pan). Vzdušné souboje jsou výborné a tam to trackování člověk spíš ocení, zvlášť když kroužíš kolem nepřítele : )
Mise se plní po herních dnech, kterých je 358. Získáváš je v Grey Area ve World That Never Was, sídle Organizace. Většinou co mise, to den, někdy se ovšem počítadlo dnů přetočí vpřed třeba o 20 (zejména když se posunuje příběh a pak hned následuje nějaké video).
Na misích jsi buď sám nebo jdeš s někým z Organizace. Dokončené singleplayerové mise jsou pak v nabídce mulitplayeru, které se dají hrát po wifi a tuším po dokončení singlu jsou hratelné za všichny členy Organizace.
Příběh je dost komplikovaný, jde o Roxase mezi KH I a KH II a jeho postupné odhalování toho, o co jde Organizaci a jejímu 14. členovi, Xion. Samozřejmě v tom hrajou hlavní roli hrajou Sorovy vzpomínky : ) Víc se o tom říct nedá : )