Závady a tuning NDS Lite

Diskuze o hrách pro kapesní herní zařízení

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod autofacr 11. 7. 2006 17:59

Píše SindyDog: Toto téma je založeno pro smutek, který v nás prozatím přetrvává z chyb a závad, které se bohužel objevily u našich ds lite.

1) V prodejně Gamehouse jsme koupili 4x DS Lite (3x černé, jedno bílé) v den uvedení pro český trh.

2) Po pěti dnech se na Autofacrovu ds objevil mrtvý bod, měnící se barvy, který je na horním displayi a skutečně to kazí dojem ze hry....doufejme, že stejného názoru bude i firma Conquest při reklamaci.

3) Další mrtvý bod na mém bílém ds lite. Tentokrát však bílý, a méně zářivější...

4) Znovu bílé ds...chovám se k němu jako pejskovi z Nintendogs, ale k mému překvapení jsem zjistil, že na levé straně je prasklý kloub otevírání. Nikde jsem s tím neříznul, ale od začátku, už když jsem ho dovezl domů, vykazovalo otevírání hlučnější zvuk, než u ostatních ds lite(stejný zvuk má i Clauni, kdy praskne?).

5) Černé ds lite mého kamaráda Boba, nového člena sektářů z Nintenda. Tolik radosti z nového ds zkazilo málo citlivé přední pravé tlačítko (r).

6) Bílé ds...:(znovu, stejný problém jako u bodu 5...., také pravé přední....

7) Co říci závěrem?? Kupovali jsme 4 NDS Lite a z toho 3 už mají závadu, a to po 14!- ti dnech používání. Nespadlo nikomu na zem, nehráli jsme s ním vodní pólo ani házenou. Možná mne budete kamenovat, co že si to vymýšlíme, ale zkusil jsem si zahrát na starém nds a musím konstatovat, že po několika pádech a odřeninách funguje i po bezmála roce a půl perfektně, bezchybně. Doufáme, že se jedná o nějakou "chybnou větev", která s ds lite neporoste dál.
FaNitos - SindyDog+Autofakr
Né jednou obrazovkou živ jest člověk.
autofacr
Killing Spree

Odeslat příspěvekod johndarkness 11. 7. 2006 18:21

Asi te zklamu, ale GH potazmo CQE ti reklamaci na zaklade mrtveho bodu uzna, az kdyz mas 3 a vice.
johndarkness
Killing Spree

Odeslat příspěvekod bitskull 11. 7. 2006 18:50

autofacr: tak tahle zprava me nepotesila, protoze prave lajto kupuji ... :?
Playstation 3, Nintendo Wii, Phenom II X3 720BE + Radeon 4850
bitskull
Killing Spree

Odeslat příspěvekod C3nsuRED_cz 11. 7. 2006 21:45

Tak to je celkem síla.... no ještě o tom lajtu popřemejšlim,nějak se mi ta moje "stará krabice" začíná líbit :D
It has to start somewhere, it has to start sometime, what better place then here, what better time then now!
Zerg rush KEKEKE
C3nsuRED_cz
Killing Spree

Odeslat příspěvekod autofacr 12. 7. 2006 17:33

Tak další závadička na mém lajtu-též,jako v případě Boba a SindyDoga, přestalo být citlivé přední tlačítko, v tomto případě levé. Například u Metroida je teď se svou zpomalenou reakcí téměř nepoužitelné....
autofacr
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Smoke 12. 7. 2006 18:08

C3nsuRED_cz píše:Tak to je celkem síla.... no ještě o tom lajtu popřemejšlim,nějak se mi ta moje "stará krabice" začíná líbit :D!/quote]

jo no....nejdřív jsem lite chtěl fakt hodně a tohle svoje staré jsem už odsuzoval .....asi si ho nechám :-D
Nenávist je přítěž.

The future belongs not to those who wait...
Smoke
Dominating

Odeslat příspěvekod pierek14 12. 7. 2006 21:33

Ou - tak já jsem nyní docela rád, že jsem ještě na Lite nepřesedlal. Moje "staré" DSko už spadlo tolikrát a funguje stále krásně - sice je odřený jako něco, vrchní display se už lechce hýbe, vůle aretace kloubu už není taková jaká byla, ale stále nemám mrtvý bod, žádné praskliny, mám funkční tlačítka.... Doufám, že Nintendo další kousky vylepší.
Wii, GC, N64, SNES, NES, DS, DS Lite, DSi, GBA, GBA SP, GB, GBC, Pikachu Pedometer Color, Pokémon Mini, PSP, GP2X
pierek14
Dominating

Odeslat příspěvekod autofacr 13. 7. 2006 10:43

Dnes se se SindyDogem chystáme navštívit s reklamací Gamehouse-tak pokud to vyjde, dáme vědět, jak to dopadlo.
autofacr
Killing Spree

Odeslat příspěvekod bitskull 13. 7. 2006 11:03

autofacr: urcite napiste vysledek - sem hodne zvedavej co uznaj a u ceho se budou kroutit ...
bitskull
Killing Spree

Odeslat příspěvekod autofacr 13. 7. 2006 17:04

Tak už to (alespoň z části) máme za sebou. Nejprve jsme navštívili zmiňovaný Gamehouse, panu prodavačovi jsme vysvětlili výše zmiňované závady a on nám sice mile, ale ne příliš povzbudivě, vysvětlil, že naše DS může zkusit zaslat na reklamaci do Conquestu, ale moc nadějí nám nedává a navíc by to trvalo delší dobu (týden-14 dní). Pak nám navrhl, abychom zajeli přímo do Conqest entertainment a zkusili reklamovat tam. řekli jsme si, proč ne a odevzdaně vyrazili na další putování, tentokráte k místokráli Nintenda u nás (Conquestu). V CE už byl pan prodavač o poznání méně přívětivý, ale po chvilce naléhání SindyDoga vzal jeho bílé lajto na prohlídku k technikovi, jenž zkonstatoval, že prasklý plast půjde vyměnit, a že prasklina na SindyDogově bílém lajtu nevznikla špatným zacházením s přístrojem. Poté přišla řada i na mě a na mé lajto se špatným předním tlačítkem a prodavač ho též uznal jako závadné a vzal ho na léčení. V tomto případě mám však obavu, zda tlačítku opravdu "pomohou", neboť někdy mělo chvíle, kdy fungovalo téměř normálně a poté v něm něco přeskočilo a zase pořádně nešlo. Bohužel se tyto stavy opakují. Dle mého názoru se jedná o závadu, která není zcela zjevná a mohu jen doufat, že se technici z Conquestu do opravy vůbec pustí... Nakonec jsme se ještě letmo zmínili o tom, že na obou našich lajtech je shodně po jednom mrtvém bodu. Prodavač nás odbyl tím, že bodů by muselo být více, či by museli vytvářet nějaké "soubodí" a dále to neřešil.
Reklamace by měla být vyřízena do týdne.
Tak to je zatím zhruba vše, snad mě ještě v něčem doplní SindyDog,
autofacr
Killing Spree

Odeslat příspěvekod bitskull 13. 7. 2006 17:26

Tak to neni tak zle, kdyz vzali prasklinky i to tlacitko. Jinak s temy mrtvymi body je to tezke - zda se, ze je je to proste moderni nemoc modernich displeju. Apropo origo tluste DS nemeli zadne mrtve body? Jinak diky za info.
bitskull
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Gorgar 13. 7. 2006 17:41

no neviem .. ja mam DS lite od vtedy co sa predava, ciernu farbu ... hram sa na nom dnom i nocou ... a ziadne "choroby" som nespozoroval ... a mrtve body tiez nemam ... tak ja neviem ... tak ci onak som rad ze reklamacia dopadla aspon tak ako dopadla ... snad Vam to opravia ...
Gorgar
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Fargon 13. 7. 2006 17:51

No ja mam svoje lite-ko asi mesiac a nejako extra sa k nemu nespravam..mam ho hodene v batohu a to je cele. Mrtvy bod mam jeden hore ale nejako ked si nedam zalezat tak si ho ani nevsimnem. jedina nevyhoda bieleho je ze ten drsnejsi plast z vnutru sa pomerne rychlo zajebe...no davam mu co proto na mariokarts aj na metroidovi, takze tak
Fargon
Killing Spree

Odeslat příspěvekod VXP 13. 7. 2006 17:57

bitskull píše:Tak to neni tak zle, kdyz vzali prasklinky i to tlacitko. Jinak s temy mrtvymi body je to tezke - zda se, ze je je to proste moderni nemoc modernich displeju. Apropo origo tluste DS nemeli zadne mrtve body? Jinak diky za info.

pritulka mela na svym DS (modry z nintendogsackyho bundlu) na hornim displayi jeden bod kterej stale svitil bile...

... ale asi tak po mesici zacal fungovat normalne a ted ji funguje jak ma :)
VXP
Killing Spree

Odeslat příspěvekod autofacr 13. 7. 2006 18:49

VXP píše:
bitskull píše:Tak to neni tak zle, kdyz vzali prasklinky i to tlacitko. Jinak s temy mrtvymi body je to tezke - zda se, ze je je to proste moderni nemoc modernich displeju. Apropo origo tluste DS nemeli zadne mrtve body? Jinak diky za info.

pritulka mela na svym DS (modry z nintendogsackyho bundlu) na hornim displayi jeden bod kterej stale svitil bile...

... ale asi tak po mesici zacal fungovat normalne a ted ji funguje jak ma :)

Na DS seniorovi jsem měl též jeden bílý mrtvý bod, ale zázrakem jsme prodavače v Electroworldu ukecali a vyměnili mi ho za nový.
autofacr
Killing Spree

Další stránka