Zdravím. Jelikož už delší dobu pokukuji po herním zařízení, na kterém bych si zahrál nějáké super hry, vyvstalo dilema, kterou herní konzoli koupit. Jelikož vlastním postarší Macbook, na kterém si toho už moc nezahraji (takže tradiční PC/Mac hry odpadají), zaměřil jsem se na plnohodnotné "velké" konzole, tedy PS3 ci Xbox 360. Ty jsem posléze zavrhl, protože za a) nemám a ani nechci TV a za b) nemám tolik času, abych mohl prosedět 2-3 hodiny denně u nějáké hry. A jelikož denně cestuji do práce (hodina tam, hodina zpět), řekl jsem si, že si koupím něco přenosného. Hraní na telefonu mě neláká, mám Lumii a stejně tam nic pořádného není.
Po delším rozmýšlení jsem odfiltroval vše, kromě iPadu Mini s Retina displejem a Nintenda 3DS XL. Jistě, cena těchto zařízení je naprosto odlišná, ale o to mi zase tolik nejde. Problém vidím v samotných hrách. Na iPad existuje stovka her dobré kvality za pár euro, které bych si docela rád zahrál. Když se podívám na 3DS, vidím desítky opravdu skvělých her za cenu kolem tisícovky (Zelda, Resident Evil, Fire Emblem, Professor Layton atd.). Dříve jsem vlastnil DSi a vím, že Nintendo hry umí. Nebyl by problém si ty 3DS hry zaplatit, stejně by mi jedna vydržela třeba 7-14 dní, jelikož bych hrál max. 1-2 hodiny denně. Ale když se podívám na iPad, také vidím hodně dobrých her - Puzzle Agent (miluju puzzly), Broken Sword, Bastion, Waking Mars, Max Payne nebo Dead Space. A teď babo raď. Pro iPad mluví jednoznačně jeho multifunkčnost - tj. čtení knih, sledování filmů, prohlížení webu, skvělé aplikace - navíc, sám jsem již v ekosystému Apple delší dobu, takže by to pro mě mělo jen výhody. Nicméně zase na 3DS jsou opravdu plnohodnotné HRY, i když za plnohodnotnou cenu (což by, jak jsem již psal, zase tolik nevadilo, vzhledem k tomu, že taková Zelda nebo Fire Emblem vydrží i 20+ hodin).
Jsem vážně na vážkách a nemůžu se rozhodnout. Co byste upřednostnili vy? Nakonec se stejně rozhodnu sám, ale pár postřehů od znalých nikdy neuškodí. Díky za případné reakce!