PS Vita

Diskuze o hrách pro kapesní herní zařízení

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod beat 26. 2. 2012 18:09

Mně osobně přijde, že se mi první PSP drželo lépe než Vita. Vita je vzadu moc rovná, první PSP mělo krásné prohnuté kraje vzadu.Tak jsou tlačítka menší a tím více vadí soustředění k samému kraji konzole. Snad časem najdu lepší grip...

Display chválím, citlivost na dotyk je velmi dobrá. Výdrž na nulté nabití nebyla vůbec špatná, uvidím jak to půjde dále.
LiveArea - pro mě zatím asi největší zápor - ne že by to nebylo promyšlené a pohodlné na ovládání, ale má to dost "dětskou grafiku" :mrgreen: Ještě že se dá měnit pozadí, a to i na "lockscreenu".

Ještě se mi moc nezamlouvá vstup do Nastavení. Je to trošku zdlouhavé :-)
beat
Dominating

Odeslat příspěvekod tdjohn 26. 2. 2012 18:09

To je právě docela málo (oproti PS3), ale vypadá to v ruce luxusně.

-- 26. 2. 2012 17:10 --

Nastavení čeho? Máš hlasitost, přehrávač, mikrofon a svícení v jednom rychlém menu. Ty ostatní věci moc často měni nebudeš.

Ergonomicky mi to ale na začátku také přišlo jako děs. Teď už to docela jde a přijde mi to dokonce dobré.
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Tomkalhotka 26. 2. 2012 18:11

No me se PSP drzelo strasne, nedalo se na tom hrat. HH uz si neplanuju nikdy poridit.
MSI MB Sc AM3 870A-G54, AMD Phenom™ II X4 Black Edition 965 ,DDR3 4GB KINGSTON ValueRAM, VGA HD 5770 vapor x , HDD WD 1TB, COOLERMASTER zdroj GX 550W , COOLERMASTER case HAF 912 Plus, LG FLATRON w2220P

PS2,PS3,GameCube,nintendo WII,PsP,nintendo DSl
Tomkalhotka
Rampage

Odeslat příspěvekod tdjohn 26. 2. 2012 18:14

Zatím nevím. Když jsem hrál poprvé Uncharted, tak jsem myslel, že si dělají srandu. Postupem času se mi to ale drží lépe a lépe. Nemyslím si ale, že by to bylo úplně nejlepší na ruce. Chtělo by to dokoupit nějaké držáky.
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod beat 26. 2. 2012 18:15

Rozlišení PS Vita je opravdu 960x544. (A display je Super Amoled Plus od Samsungu - stejně jako v Galaxy S2. Vita proto nemá pentile matici, ale klasické rozložení pixelů.)
Je to i kvůli kompatibilitě s PSP. Má to přesně dvojnásobné rozlišení v ose X i v ose Y oproti PSP, které mělo 480x272. Stejnou se cestou se kdysi vydal Apple s iPhone4 - kvůli kompatibiltě aplikací. Obraz se nemusí přepočítávat, jen se zvětší pixely.
beat
Dominating

Odeslat příspěvekod Tomkalhotka 26. 2. 2012 18:17

ok diks za info
MSI MB Sc AM3 870A-G54, AMD Phenom™ II X4 Black Edition 965 ,DDR3 4GB KINGSTON ValueRAM, VGA HD 5770 vapor x , HDD WD 1TB, COOLERMASTER zdroj GX 550W , COOLERMASTER case HAF 912 Plus, LG FLATRON w2220P

PS2,PS3,GameCube,nintendo WII,PsP,nintendo DSl
Tomkalhotka
Rampage

Odeslat příspěvekod portapro 26. 2. 2012 18:29

Jak je na tom PSV s PSP hrami? Nevypadá to líp, když to jede na vyšším rozlišení?
portapro
Killing Spree

Odeslat příspěvekod tdjohn 26. 2. 2012 18:31

Mohlo by to vypadat lépe kvůli vyššímu DPI. Jen je škoda, že Sony nějak zapomněla na miliony lidí, kteří mají doma hromadu her na UMD.
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod portapro 26. 2. 2012 18:36

Tak chrčící UMD disk fakt ne. Doufám, že jsi to myslel jako nějakou akci, že by ti dali zadarmo online verzi. UMD bych v PSV fakt nerozdýchal
portapro
Killing Spree

Odeslat příspěvekod tdjohn 26. 2. 2012 18:39

Samozřejmě. Sice nevím jak, ale v Japonsku to jde, tak proč ne všude. Prostě Sony.
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod N.Marko 26. 2. 2012 19:14

PSP hry na PSV vypadají překvapivě slušně. Zkoušeno na GTA: Chinatown Wars.
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod tdjohn 26. 2. 2012 19:17

On by stačil nějaký jednoduchý filtr a obraz by se o něco zlepšil. Nemám ale vůbec nic na vyzkoušení. Jak se díváš na to, že máš doma UMD k ničemu? Nic nemám, ale kdyby to fungovalo, už jsem nakoupil tak 5 her. Jestli by byly kompatibilní.
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod N.Marko 26. 2. 2012 19:26

Já mám něco málo ze Store a většinu her stejně už nehraju - pokud budu chtít, stále mám PSP. Ale je pravda, že pár věcí ještě aktivně sjíždím (například poslední Ace Combat) a ty buď na Store nejsou a kdyby byly, stejně mi chybí ta možnost si je stáhnout (byť za malý poplatek jako to mají v Japonsku), protože je mám na UMD. Sumasumárum - nějaký čas budu ještě nosit u sebe PSP a ono se to nějak srovná, protože na PSV budou vycházet další hry a ty staré půjdou prostě do skříně.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod tdjohn 26. 2. 2012 19:28

Jen mě s tím štvou. Docela bych jim přál, aby se jim to projevilo na prodejích. Nevím, o co jim jde. V Japonsku to nakonec mají za poplatek? Myslel jsem, že tam by je za to ukamenovali, tak to mají zdarma.
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod N.Marko 26. 2. 2012 19:32

Jasně že za poplatek - to se vědělo už dávno. Nebo si myslíš, že trafic je zdarma? Posílat data je drahá sranda.
N.Marko
Godlike

Předchozí stránkaDalší stránka