Tak jsem si udělal radost a pořídil si 3DS spolu s hrami Ridge Racer 3D, Ghost Recon a Street Fighter. Kromě toho mám z původního DS GTA: Chinatown Wars, Mario Kart a Zelda: Spirit Tracks. Po necelém týdnu s touto mašinkou jsou moje dojmy následující:
3D jsem z počátku pořádně neviděl a nevnímal, nicméně oči se asi přizpůsobují a u Ridge Raceru je efekt výborný (pokud neaktivujete v závodě nitro, pak je vše rozmazané a v kombinaci s tím 3D je to nepříjemné) a i Street Fighter dostává s 3D již taky úplně jinou hloubku.
Hry z původního DS jedou na horním displeji lehce ořízlé, kdo měl DS, ani mu to nepřijde.
Mám opravdu velké ruce a pohodlné hraní na původním DS pro mě bylo téměř nemožné. 3DS bych si koupil už jen kvůli možnosti zahrát si pohodlně tituly z původnìho DS, protože hraní na něm je mi mnohem mnohem příjemnější. Kromě ovládání se posunul dopředu taky displej a co jsem tolik nečekal - i audio schopnosti přístroje.
Hrozně moc mi chybí větší výběr kvalitních titulů, bez ohledu na kvality některých her z launche je to prostě slabota, takže nejvíc si užívám Zeldu z původního DS

Ale stroj je to skvělý, pohodlný, kompaktní, nelíbí se mi jen lesklé plasty. Baterie - tam záleží, na co je člověk zvyklý. Moje součastná "konzole" je i Dell Streak, kerý hraním vybijete za pět hodin. Nintendo 3DS vydrží 3-4 hodiny 3DS titulů se zapnutým prostorovým zobrazením. Při hraní her z původního DS jsme někde na hodnotě 4-5 hodin. Je jasné, že pokud je někdo zvyklý na dvojnásobek z původního DS, nadšený nebude. Já osobně s výdrží nemám problém.
Sympatická vychytávka je nabíjecí "dock", který se snaží na první pohled hrát na indukční nabíječku, protože nikde neucítíte žádné zacvaknutí a 3DS na dock jen položíte.
Osobně jsem s 3DS spokojen, žádné nekritické nadšení se nekoná, ale zklamání taky ne. Teď už jen čekám na AAA tituly a užívám si klenotů z DS, které jsem si dřív nemohl pohodlně zahrát

Hlavně se nenechte odradit, pokud na vás 3D efekt napoprvé nezapůsobí. Bude to časem mnohem lepší

Kdyby si chtěl někdo zahrát, můj Friend Code pro 3DS je 1633-4229-3785