PS3 vs X360 vs Wii

Diskuze o hrách pro herní konzole

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod N.Marko 28. 6. 2008 18:39

S warezem sem nechod, budme trochu poctiví.
Ohledne pameti- nevím jak jsou ti lidé fundovaní, ale jestli to je pravda (pochybuji) tak do budoucna to stejne platit nebude. X360 bude mít spíse problém s DVD coz se bude resit vícediskovými hrami nebo digitální distribucí. Opravdu netusím na co v Redmontnu mysleli, výkonný HW a oni tam dají médium které bylo malé uz PS2. Tohle si muze dovoli akorát Nintendo protoze jeho HW proste nezpracuje takové mnozství dat.
Jinak jakozto majitel PS3 jsou moje názory trochu tendencní a zavádející (rád bych kdyby jsi si koupil PS3) tak je ber s rezervou a porad se jeste s nejakým majitelem X360, je dobré mít více zdroju.
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod Candy 28. 6. 2008 18:51

Zdrojů je bohužel až moc a každý tvrdí něco jinýho, snad ještě horší než v oblasti zdravé výživy. :-) Ale souhlasím s tim, DVD stačit nebude, ale nejsem si jistý, jestli to tolik až vadí, když přý v roce 2011 bude nová generace konzolí.
Candy
Killing Spree

Odeslat příspěvekod N.Marko 28. 6. 2008 19:49

Tak od MS urcite :-)
PS3 tu má být "trochu" déle, stací kouknout na PS2. Taky mám strach aby MS X360 nezarízl jako Xbox1, to bylo svinstvo.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod Peter S. Kenedy 28. 6. 2008 20:01

Tak já jsem měl X360 před rokem a jsem rád že jsem si ho vyzkoušel protože ted jsem měl jednodušší rozhodování a sehnal jsem si PS3 60 GB...v úterý bych ji měl asi mít...těším se jak malé dítě na vánoce :-)
WiiU, 3DS, PS3, PS4
Moderátor diskuzního fóra doupe
Peter S. Kenedy
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod includes 28. 6. 2008 20:33

Já jsem si po PSK "převzal" Xko a jsem spokojen :) PS3 plánujeme doma jako Blu-ray přehrávač :)

Jinak PSK, pěkná cena za 60 GB verzi :)
includes
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Candy 28. 6. 2008 22:00

Jak tak koukám, tak to bude docela asi i jedno. :-D :-D
Candy
Killing Spree

Odeslat příspěvekod N.Marko 28. 6. 2008 22:48

Jedno to není, jedno je kolecko u trakare, tohle je jeden za 18 a druhý bez 2 za 20 :-)
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod uzivatel_cz 28. 6. 2008 23:09

N.Marko píše:Tak od MS urcite :-)
PS3 tu má být "trochu" déle, stací kouknout na PS2. Taky mám strach aby MS X360 nezarízl jako Xbox1, to bylo svinstvo.
Obavam se, ze mezi PS2 a PS3 je trochu rozdil - neco pres sto milionu prodanych konzoli ... ne, ted trochu vazne, problem je, ze PS2 byla jasny vitez a konkurenci utekla ... ten kdo tuhle generaci utika neni PS3 ale Wii ... at si o tom myslime, co chceme.
"zarizl"? MS konzole jeste nejakou dobu dal prodaval (a udajne na tom prakticky dokonce tratil), online jede stale ... podle tebe by bylo lepsi, kdyby to nechali jako Nintendo Gamecube? a k cemu by to bylo?

Jo a jen tak mimochodem, je sice hezke, ze tady vyzdvihujes dlouhovekost PS2, ale neni to tak, ze uz sis sam koupil nastupce?
moje konzole >> ostatní konzole
uzivatel_cz
Killing Spree

Odeslat příspěvekod N.Marko 29. 6. 2008 00:53

1) PS2 jsem mel od ríjna 2001 takze po 7 letech s jednou konzolí myslím mám nárok na novou generaci.
2) Pokud vím tak hry na PS2 vycházejí jeste tet (o kvalite se nebavme), kdezto na Xbox1 se dovydalo rozpracované a tím to haslo.
3) Zase tak jasné to ze startu nebylo. stací se kouknout na vogchatz (asi) a uvidís, ze se PS2 z pocátku prodávala hure nez PS3. Tech 120 mega je kumulovaný prodej.
4) Na Wii názor nemám, neb jsem s ním nic nehrál, ale co se prodeju týce- komu cest, tomu cest.

Z dojmu které jsem casem nabral vsak pro mne plyne ze radsi bych X360 nez Wii. Koneckoncu, nemám konzoli jen na hraní.
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod uzivatel_cz 29. 6. 2008 01:22

N.Marko:
1) tak spis neco pres sest let ... kdyz je rec o sesti letech, tak dlouho bude Xbox 360 v roce 2011 na trhu
2) tak kvalita je mozna casto pochybna, ale stale se pro PS2 pripravuji hodne zajimave kousky ... posledni hry na Xbox vysly na podzim 2007
3) dobre, tak tedy vgchartz:
prvni tri roky v Japonsku
prvni tri roky v Americe
prvni tri roky v Evrope
- kde presne se prodava PS3 lepe?
uzivatel_cz
Killing Spree

Odeslat příspěvekod N.Marko 29. 6. 2008 02:51

Ad 1. Asi tak no :-)
Ad 2. O zádné Xbox hre jsem uz fakt dlouho neslysel. Myslím tím ty vetsí, v tom se PS2 vede o dost lépe.
Ad 3. Hmmm, no vida, tak to by me zajímalo na co jsem to koukal, kdyz to bylo srovnatelné. Fakt je, ze krivky vypovídají v neprospech PS3. Pritom ale vsude slysím opak.... hmmmm.

EDIT: Ad 3. Dej si tam celosvetové prodeje a sraz to na 120 týdnu a uvidís jak se PS2 a PS3 srovná. Zajímavá je ta naprostá dominance Wii- proste jenom koukám jak jde na dracku jak rohlíky v kráme :-)
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod uzivatel_cz 29. 6. 2008 08:53

N.Marko:
1) dlouha zivotnost je hezka pro lidi, kteri nechteji utracet za novou konzoli ... ale osobne bych byl radeji, kdyby vyvojari s PS2 sekli a zacali se soustredit na soucasnou generaci (cti: tu kterou mam ja) ... ale o tom rozhoduje trh
2) posledni byly hry byly snad Ratatouille a dost velky byl Madden 08, coz take byly zaroven snad i posledni hry na Gamecube, ktery mel nastupce az o rok Xboxu a se kterym se Xbox muze spis merit nez s veleuspesnou PS2
3) podle meho jsi koukal na celkove prodeje, kde ale PS2 starotvala v Japonsku s celkem velkym naskokem proti ostatnim regionum, coz ten graf zkresluje ... a pak take cisla na vgchartz funguji asi takhle: ZGZHARTZ.zorg
(i kdyz musi se nechat, ze u HW provadi vgchartz dodatecne tiche edity podle cisel NPD a Media Create, kterym ocividne veri vic nez sobe, coz ale pochopitelne nepriznaji ... u SW nedelaji casto ani to, protoze jak hra vypadne z prvnich pozic, tak ani jedna zminovana spolecnost cisla neuvadi, coz vede k tomu, ze ve vysledku jsou jejich hodnoty od realnych prodeju obcas v radech stovek procent)
uzivatel_cz
Killing Spree

Odeslat příspěvekod N.Marko 29. 6. 2008 12:36

A kdo (krome Rotchildu) má prosímte na kazdorocní kupování nové kozole? Kdyz si vezmes délku vývojového ciklu, dojde ti, ze hry plne vyuzívající HW potenciálu daného stroje, se obeví az nekdy behem 2- 3 roku zivota. PS2 je ozkousená, je jí hromada, dá se dobre portovat na Wii a PSP (ikdyz v poslední dobe spís naopak) a vývoj je levný. Jsem rád, ze na ni jeste delají hry- ty si taky mohu zahrát, takze O.K. Nehlede na to, ze kdyz na tom delají mladé/chudé týmy, alespon se neco naucí, vydelají nejaký gros a pak muzou zkusit neco na next gen.
Kdepak, já jsem rád za dlouhou zivotnost. V tomhle prípadu to mozná nepomáhá prodejum PS3, ale prijde mi to lepsí nez rychlé opustení PSX. A lidem to nejde tolik proti srsti- sociální marketing, v konecném dusledku to muze být spíse plus (ale kdo ví?).

Btw: Co más za konzoli?
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod uzivatel_cz 29. 6. 2008 13:04

N.Marko píše:A kdo (krome Rotchildu) má prosímte na kazdorocní kupování nové kozole?
sam pises, ze jsi presel z PS2 po nejakych sesti letech, tak proc pises kazdy rok?
Kdyz si vezmes délku vývojového cYklu, dojde ti, ze hry plne vyuzívající HW potenciálu daného stroje, se obeví az nekdy behem 2- 3 roku zivota.
jenze kde je tou dobou PC? jasne, hry z dvojky vypadaji mnohem lepe nez kdyz konzole zacinala, ale trojka je zase nekde jinde
PS2 je ozkousená, je jí hromada, dá se dobre portovat na Wii a PSP (ikdyz v poslední dobe spís naopak) a vývoj je levný.
proste by se misto dvou verzi PS3/X360 a PS2/PSP/Wii delaly dve verze PS3/X360 a PSP/Wii
Jsem rád, ze na ni jeste delají hry- ty si taky mohu zahrát, takze O.K.
jasne, ale proc hrat cast her na PS2 a cast na PS3, kdyz bys mohl hrat vse na PS3?
Nehlede na to, ze kdyz na tom delají mladé/chudé týmy, alespon se neco naucí, vydelají nejaký gros a pak muzou zkusit neco na next gen.
tak by delali na Wii (to delaji uz dnes) nebo by proste vydavali "dvojkove" hry na velke konzole, coz cast dela take.
Kdepak, já jsem rád za dlouhou zivotnost. V tomhle prípadu to mozná nepomáhá prodejum PS3, ale prijde mi to lepsí nez rychlé opustení PSX. A lidem to nejde tolik proti srsti- sociální marketing, v konecném dusledku to muze být spíse plus (ale kdo ví?).
Ja chapu, proc vyvojari delaji na PS2, na jejich miste bych delal totez, ale ja na jejich miste nejsem...

Btw: Co más za konzoli?
ted mam seguv Xbox 360 :-[
uzivatel_cz
Killing Spree

Odeslat příspěvekod N.Marko 29. 6. 2008 13:15

Protoze píses ze se ti nelíbí dlouhý cyklus.

O PC se preci nebavíme ne?

Není to to samé?

Protoze ne kazdý má PS3 a protoze vývoj PS3 je sakra drahej.

No comment.

Taky ne :-)

Aha, tet uz mi to je jasnejsí, jisté temné podezrení jsem mel :-)
Proste druhá strana barikády. Hele uvedomujes si ze plýtváme energii debatou se kterou nic nezmeníme? :-)
N.Marko
Godlike

Předchozí stránkaDalší stránka