Jakou hru zrovna hrajete?

Diskuze o hrách pro herní konzole

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod N.Marko 19. 4. 2015 16:24

Zkusil jsem ještě jednou dát šanci The Evil Within a ne... ta hra je prostě špatně nedesignovaná a je mi buřt, jestli se v dalších částech zlepší, nebo ne, já jsem prostě už v začátku znechucený postupy, pohybem kamery/postavy, kvalitou grafiky a hlavně naprosto dementnímu rozhodnutím připlácnout kameru tak blízko a ještě obraz "vylepšit" pruhy aby chudák hráč
a) měl "lepší" filmový zážitek
b) furt chcípal, protože nic přes široké záda hrdiny neviděl, natožpak kam šlape a co na něj letí shora.
Kdyby to šlo vypnout, dal bych hře možná větší šanci, ale bohužel nejde a já se chci u hry bavit, ne vztekat nad nějakým dementním rozhodnutím, které mi konstantně hází klacky pod nohy.
Uživatelské hodnocení je tedy 0/10 a je mi jedno, jestli je Mikami bůh, u mě si to solidně pohnojil.
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 20. 4. 2015 08:12

Na PC muzes ty pruhy vypnout.

Obrázek

Nicmene ta hra je sracka i bez nich. Zacatek mozna ujde ale pak je to porad to same dokola.
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod Peter S. Kenedy 20. 4. 2015 08:16

Já jsem EW dohrál na PS4 a tyhle problémy jsem fakt neměl. Jo, ty pruhy mě taky štvaly, ale člověk si zvykne (i když sám nechápu, proč tam nedali možnost vypnutí stejně jako na PC). Hra samotná se mi líbila a kamera mi teda problém vůbec nedělala.
WiiU, 3DS, PS3, PS4
Moderátor diskuzního fóra doupe
Peter S. Kenedy
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod N.Marko 22. 4. 2015 17:39

Tak první případ v Šerlokovi vyřešený a úspěšně :)
Předpokládám, že jde zatím o zahřívací kolo a hra přituhne. Jinak jak adventury klasického rázu normálně nehraji (protože konzole), tak tohle se mi moc líbí.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod Majklbig 30. 4. 2015 17:11

Shadows of damned. Úchylná, bizarní, přímočará a hlavně zábavná hra. Více takových... a ještě nová za kilo - no neberte to :-)
Právě hraju:
Jak & Daxter: The lost frontier (PSP)
Majklbig
Killing Spree

Odeslat příspěvekod N.Marko 30. 4. 2015 20:10

To Xenoblade Chronicles je zvláštní směska. Na jednu stranu hře hrozně ubližuje hardware a je na ní vidět, že Wii je prostě výkonnější - zajímalo by mě, jak by vypadala na Vitě s jejím jemnějším displejem a s Wii srovnatelnějším výkonem :-- , ale to se samozřejmě nikdy nestane. Každopádně nízké rozlišení dělá obraz hodně hrubý a snížený počet polygonů dost ublížil okolí, notabene postavám a mimice.... jenže i tak hra vypadá tak nějak krásně a enginové cutscény evokují Vagrant Story, takže já jako pamětník se na ně dívám se zalíbením.

C-stick u 3DS je něco hrozného. Blbě se s tím ovládá kamera, alespoň takhle hned ze začátku. Když už pro jednou vševědoucí Nintendo uznalo, že dva analogy jsou lepší než jeden, nebo dokonce žádný, proč se sakra zase střelilo do nohy a dalo tam ten hnus? :roll:
Na druhou stranu je zase lepší, když tam alespoň něco je.
Hudba a dabing. Staré DS mělo otřesný zvukový chip, ale jak se zdá, tak 3DS konečně dohnalo dobu a poslech je hezky čistý. Takže i hudba a dabing ve hře lahodí uchu. Na hře je vidět, že jde o vysokorozpočtové JRPG, takže na tomhle se fakt nešetřilo. Maximální spokojenost. Ze soubojáku jsem toho ještě moc neviděl/nehrál, ale zdá se rozumným průnikem mezi rubačkou a ATB.
Toť zatím vše.
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod dr.miša 5. 5. 2015 07:35

Makám stále na Assassin Creed Blag Flag, baví mě to stále, nejspíš to i dohraju, ale 100% dolovat asi nebudu, na rozdíl od Lego City Undercover to není až tak zábavné.

dr.miša píše:Mám takového malého peška. Chybí mi poslední postava v Lego City Undrecover, přesně vím kde ji najít, úkol jsem splnil, přesto se mi neobjevil token ...

... pročítal jsem světová fora a nejsem jediný, kterému se objevil "charakter bug", jak to nazvali na různých forech, ale nikdo nepřišel s řešením.

Blbé je, že je to poslední krok ke 100%, stalo se někomu něco podobného? řešil jste to někdo a vyřešil případně?

... tohle má svůj příběh. Nejdřív jsem psal do Conquestu, pak do Německa do Nintenda, do UK, US a v závěru do Japanu (ti to mají nejvíc nejlepší, omluvili se mi, že o mém požadavku ví, ale že toho je hodně - dostal jsem pořadové číslo snad 3miliony :-). Z Čech se mi neozvali vůbec :oboze ze světa se mi všichni, ale nedokázali mi poradit.

Psal jsem na stránku, která se zabývá vytvářením návodu napříč systémy (Prima Games), ti mi jen popsali úkol, který jsem již splnil, nepochopili co chci. Také jsem psal do Lega do Dánska a tam byli nejvlídnější, poděkovali za přízeň a odkázali mě na vývojáře ve Warner Bros a ti se mi už na 3 mail neozvali ...

... ale! náhodou jsem přišel na to, že hru má kamarád, tak si ji půjčím od něj a jen doufám, že je problém na mém disku a není to jiná chyba.
Přežil jsem karmickou bouři. Nevim kde jsem.
dr.miša
Unstoppable

Odeslat příspěvekod N.Marko 11. 5. 2015 21:20

Tak jsem zrovna dohrál posledního Sherlocka. Jako fakt, tahle hra hodně zabavila. Pěkná grafika, zajímavé případy, sice trochu tuhé ovládání, ale to u pomalé konverzační adventury nevadí. Jenom škoda, že to nemělo nějak výrazněji udělaný "veliký případ" na pozadí. To by se mi líbilo ještě víc.
Jinak musím uznat, že kolikrát byly případy dost zamotané a najít viníka bylo občas poněkud nejednoznačné, přičemž nakonec člověk dostane ještě volbu, jestli bude prostě člověkem, nebo dostojí Holmesovy pověsti a pošle zločince katovi. Já osobně skončil s neutrální karmou, protože některé zločiny jsou z vášně a tam je těžko soudit.
Příjemná herní doba, docela dobrý dabing a i docela chytré hádanky. Ivan tomu dal v recenzi 8,5/10 a já souhlasím.
http://www.cgnexus.eu/recenze-sherlock- ... ment-65042
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod flash789 12. 5. 2015 20:12

Xenoblade si clovek nejvic uzije na emulatoru Dolphin, diky multisamplingu to vypada nadherne. Obecne je skoda ze Nintendo si tyhle hry drzi jen pro sebe, ona takova aspoň PS3 verze by byla super. jinak pokud to clovek hraje na Wii a ma nejakou HD televizi tak si myslim ze to je lepsi hrat na tom 3DS, protože to tam vypada opravdu nepekne :)

Dolphin gameplay
https://www.youtube.com/watch?v=yuYdOPUDtfI
Podle mě, když nějakej japonec, co programoval FF13 vidí třeba Dragon Age, tak musí umřít smíchy.
flash789
Killing Spree

Odeslat příspěvekod N.Marko 18. 5. 2015 20:11

Dohrál jsem Wolfenstein: The Old Blood

Za ty peníze skvělá a dlouhá jízda. Bohužel originál je lepší. Na druhou stranu za ty prachy....
Recenze bude.

//

A tady ji máte: http://www.cgnexus.eu/wolfenstein-the-old-blood/
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod .soul 21. 5. 2015 12:45

Obrázek
Platinka za Grim Fandango :-) Luxusní záležitost tahle pecka...
.soul
Rampage

Odeslat příspěvekod N.Marko 21. 5. 2015 12:57

Gratuluji.

Já jak jsem dohrál Wlofenstein The Old Blood, jsem zase neodolal a pustil si The New Order - už asi po sedmé. :)
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod .soul 21. 5. 2015 13:21

Diky :-)
Na New Order se taky chystam, ale budu rad, kdyz za leto stihnu alespon novyho Zaklinace.
.soul
Rampage

Odeslat příspěvekod N.Marko 21. 5. 2015 15:56

To mi povídej. Začíná se mi i na PS4 tvořit hromada ležáků, které asi nikdy nedohraji.

Btw: v Gran Turismu teď začali do sezóních závodů přidávat jako odměnu za první místo i auta. Dobrá motivace.
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod N.Marko 24. 5. 2015 14:14

Zase trochu jsem potrápil Project Cars. Teda jako nevím, ale ta kariéra je na hráčské zvyklosti prostě divná. Chápu, že člověku sypou jeden závod za druhým jak je dohrává pěkně lineárně, ale tohle je trochu mimo hráčskou mísu a zvyklost - po vyhrání Kart šampionátu my začali sypat SupeKart závody a do toho vedlejšáky s Catterhamy. Zatím dobrý, je tu progres, sice se člověk nemůže moc utrhnout v rámci jedné kariéry k jiným šampionátům (jinak řečeno podepsat smlouvu), ale vidím tu progres. Vyhraju tenhle šampionát a bum! Šoupnou mě zase do Kart třídy. WTH? Prostě mi chybí volnost v tom, co zrovna pojedu a systém "jedeš co ti kalendář nabídne" mi moc nesedí. Navíc ta hra prakticky nenabízí žádné odměny, protože jednotlivě si člověk může zajezdit na čemkoliv a v čemkoliv bez omezení. Jinými slovy jako hře Project Cars chybí tajemství a budovatelský element.

Na druhou stranu požitek z jízdy je skvělý a zvuk doslova božský. Opravdu miluji jak řidič v tom starožitném Mercedesu kladivem mlátí do šaltrpáky aby tam hodil jinou rychlost, nebo bublání motoru McLarenu než se člověk zblázní a vytočí ho do otáček :)

Na třetí stranu - jako jo, téhle hře by pomohl alespoň základní tuning a mohutně zapracovat na GUI, protože z ergonomického hlediska to je kolikrát prasárna (třeba když mi vyjede oznámení o emailu, tak to titěrné bílé písmo na přepálené růžové(?) se nedá přečíst) a velikost fontu je doslova zločin. Imho kam mi padají fotky jsem taky ještě nezjistil.
N.Marko
Godlike

Předchozí stránkaDalší stránka