Dneska jsem si zase trochu zahrál MGS5 a jako nadával jsem jako špaček, protože to co Konami se svými servery dělá, to je naprostý zločin. Kliknutí na položku výroby rovná se minimálně dvouminutové čekání až se obsah porovná s webem a zobrazí, kliknutí na ikonku odeslání vojáků na misi často končí vypadnutím, nebo několika-minutovým čekáním a nejlepší na tom celém je, že když už se konečně člověk milostivě dočká požadované informace, tak kliknutí na "provést akci" tedy třeba odeslat vojáky na globální misi, nebo vyrobit zbraň na sedmém levelu skončí hláškou, že systém není schopen požadavek zpracovat... Nahrávací časy u jakékoliv mise, procházení menu, vůbec jenom kliknutí během mise na Idroid aby si člověk očekoval mapu - to všechno je provázené neskutečným čekáním! OK, řeknete si, když se odpojím od webu, všechny tyhle věci mi půjdou rychleji, protože takhle to bylo v prvních dnech po launchi, jenže ouha! Zbraně šestého, sedmého a osmého gradientu nelze navolit a místo nich jsou jen prázdné neaktivní ikonky a samozřejmě nelze vyslat vojáky na globální mise, potažmo jít na FOB misi kterou máte jako event.
Ne, v singlu prostě on-line závislost nemá co dělat a pro tohle prasení hry není omluva!!! MGS5 hraji primárně jako singlovou hru (protože multiplayer je prostě ptákovina) a Konami postupem času přidala nějaké itemy, které jsou určené především pro milovníky grindu, ale zároveň člověk musí být připojený, jinak se k nim nedostane - proč, doprdele PROČ!!!! Tohle měl pořešit normální patch, nebo to být ve hře už v základu a ne obtěžovat člověka tím, že ho nutí hrát se zapojeným internetem a tím ho odsoudit k nekonečnému čekání na cokoliv (a sranda je, že pokud se systém rozhodne, že třeba pět minut čekání na vylistování PF Grade bodů je nezbytně nutné minimum - tak se z toho nezle odhlásit a musíte to přetrpět, nebo resetovat celou hru!!!). Mám nadstandartně rychlý internet, takže chyba není na mé straně a prostě mi hlava nebere, proč bych měl trpět u něčeho, co jsem si sám poctivě zaplatil. To ve smlouvě nebylo!
Kdybych na MGS5 dneska dělal recenzi, tak bych šel s hodnocením dost dolů.