Playstation 2

Diskuze o hrách pro herní konzole

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod Rick Deckard 25. 10. 2011 21:39

Když odečtu JRPG a ICO kolekci, kterou máš tak mě napadá Silent Hill 2, MGS2 a Okami asi jako ty fakt nej, co jsem hrál a klidně bych si je zahrál i dnes.
Kojima-san doesn't have to make Metal Gear any more.
Metal Gear Solid: Yet Another Big Boss Prequel! The possibilities are endless!
Rick Deckard
Killing Spree

Odeslat příspěvekod tdjohn 25. 10. 2011 21:43

Na tu ICO kolekci se chystám, chci si na ni nechat více času a jet ji celou bez jiných her.

SH2 a MGS2 také za chvíli vyjde, tak jedině Okami nezkusím. Když totiž vidím, jak všude U3 dostává desítky, tak si říkám, čím je ta hra tak dobrá. Špatná určitě není, ale 10? Přitom na PS2 je plno zajímavých her, které dostaly o dost méně a přitom mi přijdou zajímavější.
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod StefiCZ 25. 10. 2011 22:36

Když neberu MGS a ICO/SOTC ( hry z kolekcí ) tak ti top3 stejně neřeknu, pro mně je tam daleko více ,,top,, her které by podle mně neměly chybět ve sbírce žádnému hráči :)
PC, PS1, PS2, PS3, PSP, PSVita, Xperia Play, Mega Drive, Dreamcast, SNES, GameCube, Wii, 3DS, Xbox360
StefiCZ
Killing Spree

Odeslat příspěvekod tdjohn 26. 10. 2011 08:45

Klidně více, ty 3 byly kvůli rychlosti.
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Majklbig 26. 10. 2011 08:57

Těch her je tam spousta.
Npíšu tady jen hry, které zatím nevyšly nebo se nechystají v žádné HD kolekci. Nejsou to sice top hry, které se držely na výsluní, ale hry na které rád vzpomínám.
Black
Dark chronicles
Killzone
God hand
Mark of kri
Onimusha serie
Rogue galaxy
Shadow of rome
SOS
Sphinx & Cursed mummy
The getaway
Viewtiful Joe 1,2
Právě hraju:
Jak & Daxter: The lost frontier (PSP)
Majklbig
Killing Spree

Odeslat příspěvekod N.Marko 26. 10. 2011 09:08

FF12
GTA3:VC
Soul Calibur 3
Virtua Fighter
Gran Turismo 4
Commandos 2
Deus Ex
Ace Combat
...

To jen tak z patra.
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod StefiCZ 26. 10. 2011 12:58

Marko: Commandos 2? To se vážně našel někdo kdo to hrál na ps2? :D Jaké to je? Sérii Commandos mám na pc hrozně v oblibě, dvojka mi v originále chybí tak jsem uvažoval jestli pc nebo ps2 verzi, z té mám ale docela strach že bude neovladatelná...
PC, PS1, PS2, PS3, PSP, PSVita, Xperia Play, Mega Drive, Dreamcast, SNES, GameCube, Wii, 3DS, Xbox360
StefiCZ
Killing Spree

Odeslat příspěvekod N.Marko 26. 10. 2011 15:30

Já to dohrál na Hard, takže jo, dá se to. V podstatě se to ovládá docela jednoduše, protože místo point&clic systému s myší když pohybuješ s panákem, tak jednoduše s ním jdeš analogem. To je základ a ten funguje dobře. Bohužel pak tu je ten problém, že Commandos je původně PC hra a na PC se s nějakou ergonomií ovládání nes*rou a všechno rozhází na XYZ kláves, takže spousty činností ve pak v konzolovém portu krutě SHIFTováno pomocí L1,2/R1,2 a trvá než ti to přejde do krve. Taky se musí hodně dlouho dopředu plánovat co a jak uděláš, protože myš je přeci jenom rychlejší, takže když se něco podělá, nestihneš třeba překliknout na potřebnou postavu a máš o mrtvolu víc. Jo a taky protože to nejde instalovat na HDD, tak loading je dost dlouhý, takže o to víc se snažíš přemýšlet.

Jinak brutus hra.

Jinak samozřejmě pokud jsi zvyklý spíš na PC verzi, tak budeš ronit hořké slzy, ale to je normálka. Nedávno jsem třeba půjčil Red Alert 3 kámošovi co hraje hlavně na PC a druhý den mi to vrátil, že to je neovladatelné. Přitom zrovna RA3 má asi to nejlépe zvládnuté rozhraní pro konzole jaké jsem kdy viděl.
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod StefiCZ 26. 10. 2011 15:38

Myslel jsem že tam bude taky kurzor, hýbat s postavou analogem je docela zajímavý nápad :) Uvidím no možná vezmu... 2ku jsem ale jako jedinou nedohrál, i když se mi paradoxně nejvíce líbila.
StefiCZ
Killing Spree

Odeslat příspěvekod tdjohn 29. 10. 2011 22:21

Asi mě StefiCZ nakazil, ale vážně uvažuju o PS2 :D Sice mi to přijde na dnešní dobu dost blbost, ale zase jsou tam hry, které zatím jinde neuvidím a většina se stále prodává.

Použil bych zase nějaký monitor, jen nevím, jaká velikost je ideální. Pro PS3 je 24" poměrně dobré pro většinu věcí. U PS2 by to bylo něco kolem 20" nebo méně?

Má dnes cenu vůbec začínat s PS2, když je PSV za dveřmi a remaky na PS3 jsou v plném proudu?
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod StefiCZ 30. 10. 2011 01:44

Ps2 je skvělá, mám ji moc rád. Jsou na ní tuny her a to kvalitních, mám jki přwes komponent připojenou k 32 palcové LCD tv a v pohodě, navíc hry se dají po aukru apod. koupit za pár kaček. rozhodně doporučuju, jinak sory zas chyby nejsem zrovna 2x střízliveju :D
StefiCZ
Killing Spree

Odeslat příspěvekod tdjohn 30. 10. 2011 10:33

Takže ke konzoli potřebuji pouze paměťovou kartu? Prodává se konzole s ovladačem. Jinak nějaké to čipování, které se dřív dělávalo, to ještě platí i pro ty poslední konzole? Ne že bych to potřeboval, ale chci znát možnosti.
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod StefiCZ 30. 10. 2011 13:56

Co vím jde konzole očipovat, nebo používat swap magic ( disk, který strčíš do mechaniky před každým spuštěním pálenky ), nebo z poslední doby Free MC Boot, v podstatě program nahrátý na paměťovce.
StefiCZ
Killing Spree

Odeslat příspěvekod N.Marko 30. 10. 2011 15:02

Ale vzhledem k cenám PS2 her to je vlastně k ničemu.
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod StefiCZ 30. 10. 2011 15:53

To jako jo no, třeba ale je pár her které si chci hrozně moc zahrát a ty vyšli jen v NTSC :)
StefiCZ
Killing Spree

Předchozí stránkaDalší stránka