Nintendo Wii

Diskuze o hrách pro herní konzole

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod hrtak 17. 5. 2008 10:50

Ja ty Battaliony zvladl (btw: supr hra)... component, 50Hz, 32" LCD
Zamysli se nad tím, budeš chtít, aby Howard volil mezi sexem a Halo.
NE! Budu chtít, aby volil mezi sexem a Halo 3.
Leonard vs Sheldon. Big Bang Theory.
hrtak
Rampage

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 18. 5. 2008 21:31

Tak jsem se taky pripojil do rad (snad) stastnych majitelu Wii. Dokonce jse mi ho podarilo pripojit k wi-fi routeru, ale co dal to nevim. Priznam se - fanda Nintenda takze jsem se o to ani nezajimal, a jsem v tom uplnej novacek. Takze bych se nekoho z vas zaptat a poprosit co se na tom netu da tak vsechno delat (krome hrani) - predpokladam ze nejakej internetovej prohlizec se tam asi dat neda :( . A jeste bych se chtel zeptat jestli mate tipy na nejaky dobry hry ktery stoji za to (jak jsem rikal, o Nintendo jsem se nikdy nezajimal). Tady od vas jsem se docetl ze snad Metroid nebo Pokemoni nemusi byt spatni. Zatim mam Zeldu, Maria a Sonica na Olympiade a Raymanovy kraliky 2. DIk moc vsem :)
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod Mican 19. 5. 2008 07:03

Internetový prohlížeč tam náhodou být může, musíš si ho ale stáhnout z Wii Shopu za 500 bodů (cca 150Kč). Pokémoni na Wii jsou úplně o ničem (žádný příběh, jenom bojové arény), jestli nemáš pokémony i na DSku tak by to byla vyložená ztráta času i peněz.

Metroida doporučuju, stejně jako Zeldu a Mario Galaxy, to jsou navíc už trochu starší hry a možná je seženeš i z druhé ruky za příznivější cenu (pokud se tedy takového pokladu vůbec někdo zbavuje). No a jestli tě mrzí že na Wii není GTA IV, kup si Bully - to je skoro to samé. :-)
Hyena rulez!
Mican
Rampage

Odeslat příspěvekod hrtak 19. 5. 2008 12:30

Jeste doporucuju Resident Evil 4 (pokud jsi nehral), Super Paper Mario, Mario Kart Wii, Battalion Wars 2, No More Heroes
hrtak
Rampage

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 19. 5. 2008 19:38

Dekuju za tipy. Koupil jsem si ten prohlizec ale tipuju ze chyba asi neni u me ze to nezobrazuje nektery znaky. No co se da delat, nevadi :). Po tech obou Mariech se podivam vypadaji hodne dobre, hlavne teda Paper Mario. Nad tim residentem jesem premyslel ale vzheledem tomu ze jsem ho uz dohral nekolikrat na PS2 tak je to pro me asi zbytecny, a zase takovej zarytej fanda Resiho nejsem abych musel mit vsechny verze. No a na ty ostatni hry se mrknu o co tam alespon jde. Jeste jednou dik. :)

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod Gaspyk 19. 5. 2008 21:28

:arrow: Jak je to vůbec s obrazovou kvalitou her z GC přehrávaných pomocí Wiička :?:
:arrow: Je vidět nějaké zlepšení,nebo je lepší GC hry přehrávat přímo na GC :?:
nevím dál...
Gaspyk
Killing Spree

Odeslat příspěvekod hrtak 19. 5. 2008 22:06

pokud mas na Wii komponent kabel, tak bych volil Wii :). Jinak je to uplne nastejno (takze vol Wii, abys nemuse prepojovat dve konzole :)
hrtak
Rampage

Odeslat příspěvekod werther 20. 5. 2008 11:47

přemýšlím trocha že vyměním starou za míň starou tv a nevím jestli raději dobrou crt, kerý sou celkem levný, nebo lcd..co myslíte? třeba ten progresivní scan, to asi crt neumí..? thnx
werther
Killing Spree

Odeslat příspěvekod hrtak 20. 5. 2008 17:53

Pokud to CRTcko nesezenes s nejakym HD rozlisenim, tak radeji LCD :).... BTW: dneska jsem videl v datartu Plazmu Panasonic 42" za necelejch 20 000, coz je krasa
hrtak
Rampage

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 20. 5. 2008 19:10

Nema nekdo nekjaky seznam her ktery jdou hrat pres wi-fi? Celkem rad bych to zkusil. :) JInak celkem me chytla ta Zelda: Twilight Princess. Ani jsem to necekal (hral jsem jenom kdysi nejaky dil na Game Boyi, jinak nic).

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod hrtak 20. 5. 2008 22:49

hrtak
Rampage

Odeslat příspěvekod Link.z.Hyrule 21. 5. 2008 19:09

Gaspyk

Wii je na GC hry naprosto stejná jako GameCube. Má i podobný čip, takže vlastně ani nejde o emulaci, ale je to svým způsobem GC. Nečekej nějaké základní vylepšení obrazu, vše je PAL 50 - 576i; 480i 60 Hz /progresivní snímkování je pouze u Wii her, nebo u NTSC verzí GameCube her, ale taktéž ne u všech, asi u poloviny/. Je však lepší přehrávat GC hry přes Wii právě díky tomu, že na něj lze připojit komponentní kabel, který se u GC dal připojit jen u prvních PAL modelů, potom jen přes RGB scart..... Komponent je nejlepší analogové připojení a na některých televizích je i lepší než HDMI /vedení signálu je podobné, záleží na obvodech TV zda prferují analog či digitál/. To je důvod proč volit Wii + komponentní kabel.

Werther

Já mám zapojeno Wii do 32" LCD TV skrz komponentní kabel Monster Gamelink /asi nejlepší komponent pro Wii/ a musím říci, že výsledek je značně nestabilní, jelikož čím lepší kabel a zobrazovač, tím více "vyniknou" chyby v zobrazení a nedostatečná ostrost. U CRT TV nic takového neřešíš.
Další věc je zobrazení pohybu, kde je jasně nejlepší CRT TV, u LCD je to problém hlavně u 1st person stříleček /počítám s LCD Tv s rozlišením 1366x768 - Wii má rozlišení 852x480, čímž obvody LCD telky musí dopočítávat/, kde je máznutí malinko vidět /samo záleží na LCD a jejích obvodech, ale počítám se standardem s 6-12 ms a LCD střední třídy/.
LCD na druhou stranu vyniká ve stabilním obrazu a širokoúhlém režimu /CRT 16:9 je málo/, stejně jako v uživatelském rozhraní, kde se dá nastavit jakékoli barevné podání, které ti vyhovuje. A v neposlední řadě taktéž super design. Výběr je.... jako vždy.... na TOBĚ :-). Snad jsem pomohl....
PS3, Nintendo Wii + DSLite
Link.z.Hyrule
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Peter S. Kenedy 22. 5. 2008 19:01

Podepište petici za Nintendo Wii Hard Drive aby jsme mohli na Wii ukládat více her http://www.petitiononline.com/1n2i3n4t/petition.html
WiiU, 3DS, PS3, PS4
Moderátor diskuzního fóra doupe
Peter S. Kenedy
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Mican 22. 5. 2008 20:12

S tím harddiskem to má několik slabin:

1, Wii umí jenom FAT16, takže omezení na 2GB disky. Musel by se překopat celý IO systém a z toho by se radovali jenom hackeři (spousta nových možností pro exploity), ne Nintendo.

2, Na HW úrovni je zakázaný spouštění programů z jinýho umístění než interní 512MB flashky, takže by mohl být disk použitý pouze jako odkladiště nepotřebných kanálů, stejně jako SD karta. Maximálně by se z něho mohla nahrávat grafická data nebo hudba, ne ale nic spustitelného.

3, USB porty ve Wii jsou pomalé - sice verze 2.0, umí ale jenom "Full Speed" (12Mb/s). Proč taky, mají sloužit na připojení klávesnice, LAN adaptéru a jako zdroj napájení pro původně plánovanou nabíječku. Data by to tak načítalo rychlostí maximálně 1MB/s a to není žádný zázrak.

Větší znepokojení by u českých hráčů měla přinést nová "EULA" kterou jsem zahlédnul včera při stahování pár věcí z WiiShopu. Místo neurčitého "Služba je dostupná pouze ve vybraných zemích" se změnila na sakra konkrétní výčet vybraných zemí a dovětek o tom, že používání v ostatních (včetně jasně vypsané České Republiky a Slovenska) je porušením licenčních podmínek a je postižitelné podle mezinárodního práva. :-l
Hyena rulez!
Mican
Rampage

Odeslat příspěvekod Majklbig 22. 5. 2008 20:24

V tom případě, to trochu Nintendo (co se týče harddisku) pohnojilo...
Právě hraju:
Jak & Daxter: The lost frontier (PSP)
Majklbig
Killing Spree

Předchozí stránkaDalší stránka