Zažítok s povodnej platformi by bol síce super ale penažne si to naozaj nemôžem dovoliť + uprednostním hranie na emulátore pred PAL konzolou ktorá beží len na 50HZ. Plus niekedy v nie až tak dalekej budúcnosti by som si rád kúpil Famicom a možno aj SFC. Nieje to prekvapivo až tak drahé, na komunitných fórach sa dá Famicom v dobróm stave zohnať za cca. 30 dolárov aj s poštovným, a nejaký ten AV mod stojí pár eur( Plus európske trafo cca do 10€). SFC detto, ten má AV dokonca aj bez modifikácie. A to ani nehovorím žeby som musel zohnať dáku CRT TV, ale raz, raz sa dostanem aj tam.
Zatial mi stačí zbieranie krabičiek, to že to nakoniec hrám v emulátore mi vlastne až tak nevadí.
Síce niesom Mayke ale z DQ na NES by som odporučil diel prvý ak máš chuť na poriadne grindovanie, ono dnes to už nieje príliš dobrá hra ale je zaujímavé vidieť kde to všetko začalo. Ja som minúlý rok dohral vo verzí pre SNES, bohužial v angličtine len cez emulátor.
Dvojku by som asi preskočil, nepríliš vyvažený nepriatelia a až príliš moc grindovania. Ale bola tu prvý krát predstavená družina ako taká, dovtedy si cestoval len sám.
Trojka má fajn job systém, ma tento diel nikdy nechytil, ale niekedy tomu ešte dám šancu.
Štvrtý diel zatial nemôžem odporučiť z prvej ruky ale vyzerá z pôvodnej serie najlepšie, vsadil na klasický subojový systém ale príbeh je zaujímavo rozdelený do kapitol. Asi by som skvôr odporučil DS verziu.
Každopádne niekedy v najbližšej dobe bude rozohrávať pôvodnu NES verziu, ked som si ju už kúpil

Segata Sanshiro. Because even Chuck Norris had to learn from somebody