Na jake Tv hrajete?

Diskuze o hrách pro herní konzole

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Na jaké TV či monitoru hrajete?
CRT TV 56 %  40%  [ 56 ]
LCD TV 48 %  34%  [ 48 ]
Plasma TV 7 %  5%  [ 7 ]
CRT monitor 6 %  4%  [ 6 ]
LCD Monitor 22 %  15%  [ 22 ]
Celkem hlasů : 139

Odeslat příspěvekod boonno 15. 7. 2009 16:57

No mě to každopádně zajímá. Já když sem kupoval tv, tak sem se rozhodoval jestli 127 cm nebo "jenom" 107 cm a vyhrála menší, protože je levnější a navíc panasonic a ne lg jak ta větší. Ale umím si představit i větší;) na filmy ok, ale na to hraní, když hraju splitscreen by to bodlo;)
Telefon: Samsung galaxy s10
Konzole: ps3, wii
Auto: Škoda Scala
boonno
Killing Spree

Odeslat příspěvekod kirby64 15. 7. 2009 17:36

tak odporúčaná vzdialenosť na sledovanie tv je minimálne 2,5 násobok uhlopriečky takže ja som vyberal veľkosť podla toho

tak panasonic patrí rozhodne medzi tie lepšie plazmy
xbox360 id:KirbyPd
Ps3 id: KirbySK
Nintendo Id: KirbySK
kirby64
Rampage

Odeslat příspěvekod Mican 16. 7. 2009 21:45

kirby64 píše:tak odporúčaná vzdialenosť na sledovanie tv je minimálne 2,5 násobok uhlopriečky

Tohle platilo pro 50Hz CRT a jen ze "zdravotních" důvodů, v době LCD/PDP televizí už má obraz ideálně vyplnit zorné pole diváka. Plus tedy jediné ergonomické pravidlo - měl bys být alespoň 50cm od čehokoliv, protože zaostřování oka na kratší vzdálenost ho zbytečně namáhá.
Hyena rulez!
Mican
Rampage

Odeslat příspěvekod SCobra 16. 7. 2009 21:47

Vyplnit zorné pole? :-) No to snad ne...
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod Mican 16. 7. 2009 22:08

Tak tě to víc vtáhne do děje. Nemyslím aby jsi si při hraní ukroutil krk, ale není nic horšího než když obsáhneš celý obraz bez pohybu očí.
Hyena rulez!
Mican
Rampage

Odeslat příspěvekod SCobra 16. 7. 2009 22:11

Ale zorné pole je asi 180 stupňů :-)
Kdybych měl mít takhle velkej monitor, musel by být větší než televize...
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod spike18 18. 7. 2009 19:59

simsah píše:To, když budu používat starou TV tak to bude tak špatný? :|

Nejšpatnější co můžeš udělat, simashi
Gigabyte M61P-S3 | AMD X2 3800+ | 2 x 1GB RAM | ATi 4850| WesternDigital 640GB WD6400AAKS | Seagate Barracuda 160GB SATA II | 80GB IDE Western Digital | DVD RW Samsung SH-S203B | Seasonic SS-500ET 500W | Samsung 223bw | XP MediaCenter SP2
spike18
Dočasný BAN

Odeslat příspěvekod kirby64 21. 7. 2009 13:44

2,5 násobok uhlopriečky odporúča oficiálne panasonic vo svojich prospektoch a manuáloch a je možné že to platilo na staré 50 hz tv a je to kôli tomu že ked si sadneš 50 cm od tv tak nevidíš celý obraz naraz to znamená bez pohnutia očí vidieť viac než 50% obrazu
xbox360 id:KirbyPd
Ps3 id: KirbySK
Nintendo Id: KirbySK
kirby64
Rampage

Odeslat příspěvekod SCobra 21. 7. 2009 14:07

Já musím sedět u televize docela blízko, abych na ni nemžoural - tak na 1,5 úhlopříčky. Potřeboval bych silnější brýle a nebo větší televizi.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod uzivatel_cz 27. 7. 2009 14:24

moje konzole >> ostatní konzole
uzivatel_cz
Killing Spree

Odeslat příspěvekod sega.maniac 27. 7. 2009 15:04

Chci se uz delsi dobu na neco zeptat.. po prechodu z CRT hraju celou dobu na LCD technologii a nechapu jednu vec, proc je proboha ta cerna porad bila :-) OK v lepsim pripade je seda... Mam starsi TV s kontrastem 800:1 a pak monitor 1000:1 jasne je to malo to by se dalo i pochopit, ale nedavno si nasi koupili uplne novou LG s hodnotou 50 000:1 a rozdil je asi 5% :-| proste hruza..

Kdyz clovek hraje treba ve dne tak se to jeste da, ale poradna zkouska prijde az v noci v uplne tme, nejlepe pri komplet tmave scene (cerna obrazovka) a to je jak asi vite opravdu des. Zvlast jeste kdyz nekdo rad hraje jen v noci a to hry typu: Silent Hill, Alone in the Dark ci Siren: Blood Curse.

I presto ze uz jsem videl v krame Samsungy s milionovym kontrastem (sice dynamickym, ale co), kterym ta cerna snad i zhasinala.. tak LCD uz asi nikdy. Tedy se chci zeptat zdali nekdo nevite jak je na tom ta nova technologie LED, jestli je podani cerne vazne tak verohodne ze uz ani neuvadi hodnotu kontrastniho pomeru nebo jak si v tomto pripade vedou televize Plazmove.. Diky.
PlayStation 5
Óm mani peme hung
Shenmue is Amazing - IGN 9,7/10
sega.maniac
Dominating

Odeslat příspěvekod Daemon666 27. 7. 2009 15:16

Ja mam doma tohle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=56762 a cerna je opravdu cerna :-) Nemuzu si stezovat ;-)
PS3/PS4: Glendoveer
XBOX360: Glendoveer

Na čem hraji:
PC, ASUS X550C, Fujitsu Lifebook AH512, Acer D255, PS2, PS3 Super -Slim 500GB, PS4 500GB, PSP, GC, DS Lite, GBA, AmigaCD32, XBOX 360 60GB, iPhone 4 32GB, Samsung Galaxy Note 4.
Daemon666
Killing Spree

Odeslat příspěvekod boonno 27. 7. 2009 16:06

sega.maniac píše:Chci se uz delsi dobu na neco zeptat.. po prechodu z CRT hraju celou dobu na LCD technologii a nechapu jednu vec, proc je proboha ta cerna porad bila :-) OK v lepsim pripade je seda... Mam starsi TV s kontrastem 800:1 a pak monitor 1000:1 jasne je to malo to by se dalo i pochopit, ale nedavno si nasi koupili uplne novou LG s hodnotou 50 000:1 a rozdil je asi 5% :-| proste hruza..

Kdyz clovek hraje treba ve dne tak se to jeste da, ale poradna zkouska prijde az v noci v uplne tme, nejlepe pri komplet tmave scene (cerna obrazovka) a to je jak asi vite opravdu des. Zvlast jeste kdyz nekdo rad hraje jen v noci a to hry typu: Silent Hill, Alone in the Dark ci Siren: Blood Curse.

I presto ze uz jsem videl v krame Samsungy s milionovym kontrastem (sice dynamickym, ale co), kterym ta cerna snad i zhasinala.. tak LCD uz asi nikdy. Tedy se chci zeptat zdali nekdo nevite jak je na tom ta nova technologie LED, jestli je podani cerne vazne tak verohodne ze uz ani neuvadi hodnotu kontrastniho pomeru nebo jak si v tomto pripade vedou televize Plazmove.. Diky.

Jo to kvůli podsvětlení. To vlastně tu černou lehce přesvítí. LED tv už sou v tomhle celkem v poho, ale viděl sem to jenom v shopu, takže to není to nejlepší shodnocení.
boonno
Killing Spree

Odeslat příspěvekod sega.maniac 27. 7. 2009 16:15

Deamon: JJ to je paradni zobrazovadlo, drive jsem takove taky shanel, ale chtel bych na nem testnout plne cerny obraz za tmy. O Vanocich byl v El. Worldu k videni Full HD LCD od Samsungu s dyn. kontrastem 2 mil. a nebyl ani nejak moc drahy.. cerna ale vypadala uzasne (skoda ze tam nebyla tma :-) ), ostatni hodnoty mi prijdou prave dobre u vetsiny vyrobcu, proto nechapu proc se tim porad tak chlubi a na to hlavni se vykaslou..

boonno: Dik, ja se na ne pujdu mrknout osobne, jen skoda ze stoji porad docela dost.
PlayStation 5
Óm mani peme hung
Shenmue is Amazing - IGN 9,7/10
sega.maniac
Dominating

Odeslat příspěvekod boonno 27. 7. 2009 17:16

njn začíná to snad na 40k. Ale vypadá to už fakt dobře. Obraz je krásně ostrej, navíc mi přišlo, že to ani nemaže při rychlých scénách jako běžný LCD.
boonno
Killing Spree

Předchozí stránkaDalší stránka