Na jake Tv hrajete?

Diskuze o hrách pro herní konzole

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Na jaké TV či monitoru hrajete?
CRT TV 56 %  40%  [ 56 ]
LCD TV 48 %  34%  [ 48 ]
Plasma TV 7 %  5%  [ 7 ]
CRT monitor 6 %  4%  [ 6 ]
LCD Monitor 22 %  15%  [ 22 ]
Celkem hlasů : 139

Odeslat příspěvekod spajza X 11. 2. 2008 07:27

Kupujes novu grafiku nie?Hravas starsie hry,nie?1680x1050 na native 1920x1200 je uplne v pohode a potom sa uvidi,viem co hovorim,mam to tak :wink:

A cece hral som ti na 32"HD ready/prepojene s notakom cez Dual DVI->HDMI strategie a neni to nic extra na takej velkej ploche a malym rozlisenim,osobne davam rednost(co sa PC hier tyka)mensiu plochu s vacsim rozlisenim...Zato na konzole ti pride 1080i na 32" uplne normalne a vobec sa nadtym nepozastavujes...

K ploche patry konzola,k PC poriadny S-PVA panel,co riesis prosim ta :)
๑۩۩๑
★卐★
spajza X
Godlike

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 11. 2. 2008 10:48

V NEnativu hrat opravdu nehodlam. A rekneme treba Crysis i v 1680x1050 (natozpak v 1920x1200) poradne na HIGH nerozhybe ani karta za 6000Kc.

Ne, opravdu mi vyhovuji nizsi rozliseni a vysoky fps. S tema strategiema by mohl byt maly problem, ale C&C3 jsem odehral v 1440x900 a pohoda. Pokud by byla obrazovaka rekneme 26", pomohl by pomoci 4xFSAA.
Pak musi byt obraz jak vino.
_DAVE_
Rampage

Odeslat příspěvekod srato 11. 2. 2008 20:52

Dark_one píše:
Boldrik píše:Ja sem nerikal ze neni FullHD Plazma jen rikam ze na hrani je idealni LCD.

S tim zasadne nesouhlasim, plasmy totiz narozdil od LCD nelaguji.

a jeste je vtipne to s tou teplotou (vzdyt plazmou se prece i svaruje :)) a spotrebou (vzdyt je to napsane v manualu a neotravujte s nejakou nekonstantni spotrebou :)) Proste slovo odbornika
srato
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Mican 11. 2. 2008 21:45

Nevidím žádný důvod proč by mělo LCD lagovat více či méně než plazma. Technologií podmíněné zpoždění u obou jsou 2 frejmy (provádí se barevné korekce, kompenzace pohybu a převzorkování na nativní rozlišení zobrazovače) a jestli se pak bod rozsvítí za 3ms nebo za 0.3ms už nepozná nikdo.

Některé pokročilejší signálové procesory v televizích zpožďují více (lepší kompenzace pohybu z více snímků), to je ale záležitost "režimů pro filmy" kde o nějaké zpoždění nejde a může to být jak u LCD, tak i u plazem.
Hyena rulez!
Mican
Rampage

Odeslat příspěvekod Dark_one 11. 2. 2008 23:03

->Mican: skutecne nevim, jakou to ma pricinu, ale LCD televize (viditelne a citelne) laguji, plazmy a CRT ne.
Zachraň trávu, sežer krávu!

*****ám moderátory do ucha
(Alcilův podpis [online]. [2007] [cit. 2008-02-07]. Dostupný z WWW: <http://forum.doupe.cz/>.)
Dark_one
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod boonno 12. 2. 2008 09:21

Ono hlavně zobrazení plazmou funguje na podobným pricipu jako u crt televizí, takže hovořit tu o tom, že se pak nepoužívá nativní rozlišení apod., nemá smysl. Stejně tak nechápu ten o brázek o stránku dřív. Na plazmě denně hraju, jak z konzole, tak i z pc nikdy sem si ničeho podobnýho nevšiml, tak nevim. Text i obraz se mi zobrazují vždycky naprosto v pořádku a to i malý fonty. Takže nevim co to má jako značit. Jakej je zdroj jestli můžu vědět? Jinak já netvrdím, že plazma je pro hraní nejlepší, ale rozhodně mi přijde naprosto v pohodě použitelná.
Telefon: Samsung galaxy s10
Konzole: ps3, wii
Auto: Škoda Scala
boonno
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Link.z.Hyrule 12. 2. 2008 16:58

Také jsem si říkal, že bych koupil plazmu, ale rozlišení 1024x768 je opravdu zvláštní na hry v 1280 x 720. Někde to ty pixely přeci ubrat musí. Vysvětlí někdo?

U LCD mě nejvíc vytáčí to "máznutí" obrazu. I když není moc velké (8ms), stejně tam je a při FPS-kách je to citelné.....

Jenže pokud budu vybírat novou telku, jakou? Plazma s méně pixely a nedoporučením výrobce hrát na ní dlouhodobě hry, či LCD, kde si můžete na obrazovce nechat cokoli jakkoli dlouho, s rozlišením 1366x768 (což mimochodem také není ideální - schválně zkuste v servisním menu Tv /pokud to umíte/ nastavit zobrazení REAL a overscan rate 100, neuvěříte tomu rozdílu, když 1 pixel odpovídá jednomu bodu na obrazovce), ale s máznutým obrazem?
Link.z.Hyrule
Killing Spree

Odeslat příspěvekod mu'fuccinWestcoast 27. 2. 2008 02:20

sup,

nevedeli by ste mi poradit samsung lcd monitor? chcel by som na nom hrat aj ps3 niaky ten piatok, kym nekupia fotrovci "normal lcd telku", takze aby mal hdmi? ( nevyznam sa v tom ) vystup..aby proste isla na nom hrat ps3 aj byt napoeny ako pc monitor..dikes moc vopred :)
mu'fuccinWestcoast
Killing Spree

Odeslat příspěvekod PC 27. 2. 2008 22:56

Samsung 225MW. Je to jak TV (analog) tak monitor, HDMI,DVI-I,VGA...

Pěkně mluvíš o rodičích, jen co je pravda.
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Dominating

Odeslat příspěvekod AlienX 27. 2. 2008 22:59

mu'fuccinWestcoast píše:sup,

nevedeli by ste mi poradit samsung lcd monitor? chcel by som na nom hrat aj ps3 niaky ten piatok, kym nekupia fotrovci "normal lcd telku", takze aby mal hdmi? ( nevyznam sa v tom ) vystup..aby proste isla na nom hrat ps3 aj byt napoeny ako pc monitor..dikes moc vopred :)

samsung syncmaster 2032

alebo

226bw
nobody steals our chicks and lives
AlienX
Godlike

Odeslat příspěvekod Mican 27. 2. 2008 23:01

Pokud jí nechceš používat čistě jako zobrazovací panel pro videohry, tak si televizi jenom s analogovým tunerem rozhodně nekupuj.
Hyena rulez!
Mican
Rampage

Odeslat příspěvekod includes 26. 3. 2008 19:56

Tak už pomalu ale jistě budu potřebovat new monitor, staré 17" CRT začíná zlobit :)

Zatím takový můj tip, co se mi zdá za tu cenu velmi slušný je tento:
http://lcd-monitory.alza.cz/lcd-monitor ... d82894.htm

Co na něj říkáte?

// Samozřejmě, že ho chci abych na něj mohl napíchnout X360 :), později možná i jiné konzole ...
includes
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod beat 26. 3. 2008 20:30

includes: Ten má panel TN - na to raději zapomeň. :mrgreen:
beat
Dominating

Odeslat příspěvekod includes 26. 3. 2008 20:41

Tak poraď, chci něco tak do cca 11k
includes
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod beat 26. 3. 2008 21:19

Na vážnou práci u PC(krom grafiky) jakýkoli monitor, na konzoli velkou TV.
Každé jiné řešení je jen nevhodný kompromis :mrgreen:

TV není ideální na práci s PC. Monitory zas nemají vhodné rozlišení pro konzole a PC.

Bohužel to tak je. :(

Pokud od toho neočekáváš extra kvalitu obrazu, tak by ten tebou vybraný nebyl špatný. Má vhodné rozliško(vpodstatě FullHD což se pro konzole hodí) a velikost taky jde.

Ale kvalitu obrazu od toho nečekej. :wink:
A ještě počítej s tím, že pokud plánuješ hrát na PC v nativu, budeš potřebovat DOST silnou kartu. :idea:
beat
Dominating

Předchozí stránkaDalší stránka