Na jake Tv hrajete?

Diskuze o hrách pro herní konzole

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Na jaké TV či monitoru hrajete?
CRT TV 56 %  40%  [ 56 ]
LCD TV 48 %  34%  [ 48 ]
Plasma TV 7 %  5%  [ 7 ]
CRT monitor 6 %  4%  [ 6 ]
LCD Monitor 22 %  15%  [ 22 ]
Celkem hlasů : 139

Odeslat příspěvekod Link.z.Hyrule 10. 2. 2008 12:40

To: boonno

Žádná fáma. Samozřejmě záleží i na tom, jakou plazmu máš (Panasonic je asi nej), ale píšou ti to v každé uživatelské příručce a dost rapidně to snižuje životnosdt panelu (kdyžtak ti pošlu uživ. manuály, které jsem si stáhnul z netu).

Tak teď je na tom bídně zase Samsung (alespoň se to píše), tak si vyber :-D.

Ne, já to beru z anglických fór, kde lidé, co mají Sony si skoro nestěžují a naopak chválí, snad nejméně stížností je na Philips, ale ty nové modely jsou za 35k+ :-).

Nakonec je to stejně jedno, pokud je hra dobrá, užiješ si ji na CRT TV 4:3 :-).
Link.z.Hyrule
Killing Spree

Odeslat příspěvekod srato 10. 2. 2008 12:42

samozrejme ze se vypalovani obrazu nekona, konalo by se (pravdepodobne) kdyby si vydrzel koukat nekolik desitek (az stovek) hodin na staticky obraz. A takhle hraje videohry malokdo ... Se zobrazenim 4:3 obrazu je osobne zadne zkusenosti nemam a tak musim verit tobe. Jinak u nas je normalni, ze stokrat opakovana lez se stava pravdou :)
srato
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Link.z.Hyrule 10. 2. 2008 12:48

To: ****

Já jsem hrál na plazmě LG 127cm. Nevím, jak je to s vypalováním obrazu, tak dlouho jsem to nezkoušel (píší to samotní výrobci v uživatelských příručkách), ale co tam setsakramentsky zůstávalo, byli duchové (viděl jsi to hlavně v noci, při tmavé scéně či černé obrazovce při loadování). Taková reminiscence například ukazatele zdraví (který je světlý atd.) tě dokáže pořádně nakrknout a já bych z toho důvodu plazmu nechtěl...... Možná je to u Panasonica jiné, jelikož LG pořád moc nevěřím.
PS3, Nintendo Wii + DSLite
Link.z.Hyrule
Killing Spree

Odeslat příspěvekod boonno 10. 2. 2008 13:29

To Link: jj na philips taky slyším jenom chválu a lcd mají asi snad nejkvalitnější. Jinak s tím vypalováním obrazu, výrobci varují hlavně proto, aby se na to nedala uplatňovat reklamace. Jinak když hraju dlouho, tak se stane, že po skončení hraní jsou ve světlých scénách pak vidět duchové, ale do pěti minut je všechno pryč. Současný ochrany proti vypalování statickýho obrazu jsou už docela na úrovni. Toho se fakt člověk už nemusí bát. A hlavně, když si srovnáš cenově stejný plazmy a lcd, tak není moc co řešit. Kvalitativně plazma ty lcd výrazně převyšuje. Možná sem moc náročnej, ale u všech lcd (co sem měl možnost vidět) pod takovejch 35k, sem byl obrazem zklamanej. Hlavně pozorovací úhly a namazávání obrazu :-/ s černou barvou už to není tak hrozný. Sice to ještě není ideální, ale když se na to člověk nesoustředí nebo nemá hned vedle plazmu, tak si toho už ani nevšimne. Ale fakt ty úhly a namazávání mě odradili a vzal sem nakonec plasmu
Telefon: Samsung galaxy s10
Konzole: ps3, wii
Auto: Škoda Scala
boonno
Killing Spree

Odeslat příspěvekod spajza X 10. 2. 2008 15:20

_DAVE_:na tvojom mieste bych kupil ten Pavilion 24"fullHD k PC a nespekuloval :wink:
๑۩۩๑
★卐★
spajza X
Godlike

Odeslat příspěvekod Mican 10. 2. 2008 21:27

Plasmy se ale nedělají v 32" ráži a žádná nemá plnohodnotné "HD Ready" rozlišení 1366x768.
Hyena rulez!
Mican
Rampage

Odeslat příspěvekod boonno 10. 2. 2008 21:34

Jenže plasmy sou trošku jiná technologie než lcd, takže tam o nativní rozlišení moc nejde (nakonec v něm televize nikdy nezobrazuje). Mají obdélníkový pixely ne čtvercový jako LCD. Jako nemám potřebu se hádat, stačí když zajdeš do obchodu a porovnáš obraz klidně i v HD a uvidíš sám. Já sem byl prve taky pro LCD, ale nakonec mám doma plasmu;))
Jinak je fakt, že nejmenší se dělají myslím 37 palců
Telefon: Samsung galaxy s10
Konzole: ps3, wii
Auto: Škoda Scala
boonno
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Mican 10. 2. 2008 22:43

No nevím. U TV vysílání a filmů se to možná tak snadno nepozná, u videoher a počítačové grafiky s textem je ale vynechávání bodů naprosto nepřijatelné a stejně jako žádný plochý monitor k počítači nedovolí vyšší rozlišení než je jeho nativní protože by to prostě nebylo k přečtení, stejně blbá bude 720p hra. Elementární šachovnice s textem na LCD pak bude vypadat takhle:
Obrázek

... zatímco na tvé plazmě takhle:
Obrázek
Hyena rulez!
Mican
Rampage

Odeslat příspěvekod N.Marko 10. 2. 2008 23:11

Velmi názorné
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod Boldrik 10. 2. 2008 23:23

Jo jo Jeto tak na HRANI jedine LCD jesli je to Monitor nebo HDTV je uz jedno Plazma tak jedine na sledovani filmu nanic vyc se to nehodi a to nepocitam pekelnou vyhrevnost a spotrebu El.proudu.
Ja mam u PS3 a X360 na pojene na LCDTV JVC 82uhlopricku bohuzel je uz Dva roky stara. Tet bych koupil neco takoveho cena je super kvalita taky
http://elektronika.alza.cz/32-lcd-tv-ph ... d81644.htm
Boldrik
Killing Spree

Odeslat příspěvekod beat 10. 2. 2008 23:29

Boldrik píše:Jo jo Jeto tak na HRANI jedine LCD jesli je to Monitor nebo HDTV je uz jedno Plazma tak jedine na sledovani filmu nanic vyc se to nehodi

Existují i plazmy s normálním rozlišením a dokonce i FullHD plazmy. Takže nezobecňovat! :mrgreen:
beat
Dominating

Odeslat příspěvekod N.Marko 10. 2. 2008 23:30

Trochu drahý obchod, datart mi prijde levnejsí.
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod Boldrik 10. 2. 2008 23:39

Ja sem nerikal ze neni FullHD Plazma jen rikam ze na hrani je idealni LCD.
Boldrik
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Dark_one 10. 2. 2008 23:53

Boldrik píše:Ja sem nerikal ze neni FullHD Plazma jen rikam ze na hrani je idealni LCD.

S tim zasadne nesouhlasim, plasmy totiz narozdil od LCD nelaguji.
Zachraň trávu, sežer krávu!

*****ám moderátory do ucha
(Alcilův podpis [online]. [2007] [cit. 2008-02-07]. Dostupný z WWW: <http://forum.doupe.cz/>.)
Dark_one
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 10. 2. 2008 23:58

spajza X píše:_DAVE_:na tvojom mieste bych kupil ten Pavilion 24"fullHD k PC a nespekuloval :wink:

Jo hrat mam v prepocitanem rozplizlem rozliseni?? To jsou rady jak vino.. :wink:
_DAVE_
Rampage

Předchozí stránkaDalší stránka