Váš "konzolový příběh"

Diskuze o hrách pro herní konzole

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod N.Marko 8. 1. 2008 21:02

Moje story: brezen 1997 (asi), mladsí bratr prinesl domu krabicku s TEKKENem (poprvé jsem drzel v ruce CD a myslel, ze je na nem jen hudba :-) ). O mesíc pozdeji prinesl z jakéhosi pochybného zdroje získanou PSX (následovala dva dny dlouhá parba nez se mi povedlo poprvé porazit Heihachiho a bez karty). A byl jsem ztracen.

listopad 2001: Za svou brigádu a díky pujcce od otce jsem porídil PS2 + GT3

prosinec 2006: PSP a Wipeouty (MGS AC!D 1,2 k tomu)

srpen 2007: PS3 60g (+bundl Rezistance a Motorstorm)

K dnesnímu dni mám ve sbírce
44 PSX her
78 PS2 her
11 PSP her
5 PS3 her
celkem 138. Naprostou vetsinu jsem dohrál a dalsí jsou na ceste.
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod Wlashack 7. 4. 2008 13:42

No tak můj příběh:

Úplně první herní zkušenost byla na Comodore 64, pak následoval klasicky klon NESu od větví (krásný časy).

Pak už nastoupilo PC a celkem dlouho mi vydrželo. Až jednoho dne mě čistě ze zvědavosti zkusit nějakou tu konzolku (loni v létě), tak jsem šel pro PS 2 a pár her. Dost mne to učarovalo, teď nedávno jsem na PC zanevřel úplně a přešel na Mac. Když jsem se nabažil skvělého hraní na PS 2, přenechal jsem ji bratrovi, který je šťastný, že se může s káošem mlátit v Tekkenu :-)

A já teď mám doma týden XBOX 360 a jsem moc spokojený. :-) To mi ale trvalo, zvyknout si na ovládání Halo, když jsem byl před tím zvyklý z PC. Teď už to ani nevnímám, je to pařba :tleskani
Samsung Galaxy S (GT-i9000) @ Darky's ROM - 16GB microSD
HP Pavilion dv6550 (C2D 2.0, 3GB DDR, 500GB, NV6200, WF-BT)
XBOX360 Elite (CFW1.6)

Pillowrecker - new ID for Wlashack.
Wlashack
Killing Spree

Odeslat příspěvekod AlienX 7. 4. 2008 14:01

dalsi pretransformovany konzolak, opacna evolucia - teda z konzoly na pc je rarita ;)
nobody steals our chicks and lives
AlienX
Godlike

Odeslat příspěvekod Wlashack 7. 4. 2008 14:27

Mě už prostě nebavilo řešit, bude se to trhat nebo ne, rozjedu to vůbec, jak dlouho budu čekat na Loading a podobné otázky, vždy související s hraním na PC. A za sebe musím říct že Mac v kombinaci s herní konzolou je nejlepší kombinace pro bezstarostný "počítačový" život. :-)
Samsung Galaxy S (GT-i9000) @ Darky's ROM - 16GB microSD
HP Pavilion dv6550 (C2D 2.0, 3GB DDR, 500GB, NV6200, WF-BT)
XBOX360 Elite (CFW1.6)

Pillowrecker - new ID for Wlashack.
Wlashack
Killing Spree

Odeslat příspěvekod AlienX 7. 4. 2008 14:32

hej to vravi aj jeden kamos co ma maca a par konzoliek :)
AlienX
Godlike

Odeslat příspěvekod Errorman 10. 4. 2008 16:56

Muj pribeh:
Pred osmi lety (osma trida) jsem si po nekolika mesicnim setreni koupil zluty Gameboy Color se hrou Super Mario Land: Warioland. A od te doby me chytlo Nintendo a rukama mi prosli Gameboy, Gameboy Color (4x), NES (3x), SNES, GC (3x) a asi 200 her. V soucasnosti jsem kvuli skole hrani omezil a preorientoval jsem se spis na sbirani NES her a ted mam GC +21 her, GBA Micro + 21 her a NES + 75 her. A to je zatim konec meho pribehu.
o('-')o Nintendo o('-')o
Errorman
Killing Spree

Odeslat příspěvekod fales 14. 4. 2008 20:15

Zhruba 1998 Nintendo 64 (me bylo asi 7) u toho jsem vydrzel asi tak do 2001 kdy jsem presel k PC a zacala u me absolutni nenavist ke konzolim az do dubna 2007 kdy jsem poridil PS3 a stal se nejstastnejsim clovekem na svete! Porad nedokazu pochopit, ze jsem hral na PC. Mozna to bylo tim, ze PC byly co se tyce grafiky vzdy oproti konzolim napred, jedine az prisly next-gen konzole a X360 vs PS3, no radsi nic ani nebudu rikat :oboze
fales
Killing Spree

Odeslat příspěvekod hrtak 16. 4. 2008 12:25

fales: vitej na te spravne strane :D
Zamysli se nad tím, budeš chtít, aby Howard volil mezi sexem a Halo.
NE! Budu chtít, aby volil mezi sexem a Halo 3.
Leonard vs Sheldon. Big Bang Theory.
hrtak
Rampage

Odeslat příspěvekod AlienX 16. 4. 2008 12:28

premeskat PS1+2, no toto 8)
AlienX
Godlike

Odeslat příspěvekod fales 16. 4. 2008 14:19

hrtak: diky ;-)
fales
Killing Spree

Odeslat příspěvekod AlienX 16. 4. 2008 14:42

na dohananie mas ale cas ;)
AlienX
Godlike

Odeslat příspěvekod Torham 17. 4. 2008 14:54

Muj konzolový příběh? Ono to bylo asi takhle:
Já byl spíše PC hráč, dva stroje 486 spojené sériovým kabelem dělaly svoje (takovej Descent v kooperativu nebo řezba ve WarCraftu II, to byly časy! :-P :twisted: ) a doma jsem měl také "rákosnickou" koupii NESu, u níž jsem se dost bavil, ovšem jsem zůstal u PC. Zlomilo se to až loni v květnu, kdy jsem si pořídil PS2. A prostě jsem čuměl - na Final Fantasy hry, na Kingdom Hearts,...a další. V současné době uvažuji o nákupu NDS a XB360. Hraju ale i na PC. Jsem takovej "obojetník", hraju jak na konzoli, tak i na PC. Oba tábory mají své unikátní hry, které si zahraji pouze na PC resp. pouze na konzoli. A o hry tu jde především :-) Je tady pravda, že ke konzolím mne
přetáhly:
emulátory, především GBA emulátor, na němž jsem hrál Kingdom Hearts: Chain of Memories (díky téhle hře jsem nakonec kupoval PS2, protože mne CoM zaujal a chtěl jsem vědět zbytek toho příběhu --> KH1 a KH2 = PS2 :mrgreen: :mrgreen:) :-[
"We may never meet again. But we never forget each other." - Leon / Kingdom Hearts
PC, PS2, DS Lite ( :love: )
Migruji na WINDOWS LIVE Messenger - Radek.Svoboda.1@seznam.cz Si mne přidejte ;)
Torham
Rampage

Odeslat příspěvekod AlienX 17. 4. 2008 15:09

v r91 som sa dostal k hre prince of persia, strykov sluzobny NB, neskor mal aj desktop kde som hraval rozne starsie hry. Asi o rok som dostal klon Atari2600. O 2 roky som dostal klon NESu, ktory som striedal s PC. V lete 99 sme kupili do domacnosti PS1, pri tejto masinke som stravil velmi vela casu. Po launchi PS2 som ukecal rodicov na nove PC, slaba naplast kedze PS2 mi nechceli kupit v tej dobe. Na compe som sa vyblaznil a po par rokoch som si uz za vlastne peniaze kupil PS2. Neskor nasledovalo PSP, vymena velkej PS2 za Slim. V ten isty rok som este kupil aj GC a Xbox, ktory u mna ale dlho nevydrzal. V r2007 na jar som si kupil Xbox 360 Core za 50% cenu a k tomu si si prikupil bazarovy HDD. Na podzim som to uz ale nevydrzal a 360 predal, po mesiaci som kupil PS3 a novy LCD monitor. Ked sa ohliadnem do minulosti, tak najlepsie hry som hral jednoznacne na PS1. Preferujem hranie na konzolach kvoly vacsiemu pohodliu a zakladnemu faktu, ze konzola je priamo stavana na hranie. Desktop pojde coskoro mimo, planujem nakup NB. :!:
AlienX
Godlike

Odeslat příspěvekod Mican 18. 4. 2008 12:53

1977 - Poprvé jsem hrál sousedovu LCD hru "střílení vran".
1978 - Po dlouhém škemrání mi táta dovezl z Japonska LCD hru "Poklad amazonky". Postupem času jsem podobných her dostal asi 5.
1984 - Rodiče asi usoudili že bude jednodušší mi koupit počítač než přede mnou neustále schovávat drobné do automatů, tak jsem dostal ZX Spectum+.
1990 - U známého jsem si zahrál Turricana, druhý den si vzal v práci dovolenou a jel si do Německa pro vlastní Amigu 500.
1993 - Na cesty vlakem do práce jsem si koupil GameGear od Segy.
1995 - Protože už na Amigu žádné pořádné hry nevycházely, koupil jsem si za nelidských 13 500Kč PSX.
1996 - Červené laserové ukazovátko
1999 - Okolnosti mě donutily si pořídit i PC.
2003 - V bazaru jsem si koupil GBA na cesty.
2004 - NDS
2005 - PSP
2006 - Wii
2007 - XB360
2008 - Zelené laserové ukazovátko
Hyena rulez!
Mican
Rampage

Odeslat příspěvekod kirby64 18. 4. 2008 14:09

xbox360 id:KirbyPd
Ps3 id: KirbySK
Nintendo Id: KirbySK