Vše okolo PS3

Diskuze o hrách pro herní konzole

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod Arašíd 15. 8. 2006 19:42

První vývojářské kity PlayStation 3 v ČR!

Ačkoliv o problémech s chystaným launchem konzole PlayStation 3 píšeme na Hrej! každou chvíli a zahraniční novináře jakoby snad ani nezajímalo nic jiného, situace kolem nové konzole od Sony zřejmě nebude tak špatná. Sony již před časem oznámila, že začala distribuovat vývojářské kity PS3 svým důležitým partnerům. Celkem již takto bylo rozesláno přes deset tisíc devkitů a našince by mohlo potěšit, že tři z nich se aktuálně nacházejí i v brněnských a pražských kancelářích společnosti Illusion Softworks. Jde nepochybně o úspěch, IS jsou první firmou ve střední a východní Evropě, která má vývojářský hardware pro PS3 k dispozici. Marc Wilding, šéf společnosti k tomu v oficiální tiskové zprávě řekl: „Do této chvíle jsme se mohli orientovat pouze podle informací z vývojářských stránek Sony a několika návštěv inženýrů ze Sony a také Nvidie, dodavatele grafických karet. Nyní máme konečně jasno o výkonu a dalších parametrech PS3 a také dostatek času na optimalizaci našich her pro tuto konzolu.“ IS získali PS3 kity od společnosti Take 2, která již dříve distribuovala několik her od brněnských vývojářů, včetně Mafie či Hidden & Dangerous. Po vydání Vietcong 2 se sice spekulovalo o tom, že IS jednají i s jinou distribuční firmou, ovšem spolupráce s Take 2 evidentně pokračuje i nadále. Bohužel, IS aktuálně nemají žádný oficiálně oznámený titul, takže vlastně nevíme, jaké plány s vývojem pro PS3 přesně mají. Jisté je jen to, že všechny budoucí hry od IS mají již vycházet zároveň pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3. Přímo pro PS3 plánují IS dvě akční hry s datem vydáním určeným na příští a přespříští rok, přičemž jedním z nich by mohlo být i pokračování Mafie, o kterém se neoficiálně mluví již poměrně dlouho.

Hrej.cz
love music
hate fascism
Arašíd
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Jont 19. 8. 2006 13:27

Tak co, koupíte si ps3 hned při launchi? Já teda určitě ne. Přece jen těch 18 tis. za konzoli + 30 tis. za hdtv je na mě trochu moc. Ale tak za 8-10 tis. bych si později, tak za dva tři roky, ps3 koupil. Taky hdtv bude stát tak okolo 15 tis., tak to půjde. A navíc budou venku už všechny hry, na které se těším: MGS4, FF13, Killzone 2, GTA 4 a další.
PS4ever
Jont
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Jont 19. 8. 2006 13:33

Hele jen tak naokraj. Myslíte, že by killzone 2 mohla vypadat jak na tom tolik diskutovaném traileru z loňské E3? Já teda nevím. Kdyby vyšla tak za rok dva, tak možná jo, ale určitě ne dříve. Když se podíváte na launchové hry pro ps3, tak zatím rozhodně nevypadají jako ta killzone. Například takový warhawk. Ale ten trailer nebyl vymakanýjen po grafické stránce, ale i umělá inteligence musela být úžasná. A ten pocit, že jste opravdu na bojišti byl skvělý. A teď si místo mrňavého monitoru představte 1 m lcd televizi, rozlišení 640*320 nahraďte plným 1080p rozlišením, připojte pořádný repráky a zázrak je na světě. Já bych se z otho snad zbláznil.
PS4ever
Jont
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Tical 19. 8. 2006 13:35

tak za dva roky by to mohlo byt na ps3 realne :)
Tical
Killing Spree

Odeslat příspěvekod chovi21 19. 8. 2006 14:00

Já si koupím Ps3 hned jak bude,ale tu levnější verzi.Jsem si před rokem kupoval klasickou Sony tevizi 100Hz ,86cm za 40000,-Kč.Tak doufám že na ní bude dobrej obraz.LCD televizi se mi kupovat nechce.
Xbox360 je fakt nářez
chovi21
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Tical 19. 8. 2006 14:10

tak to se ti nedivm a 40 hadru za obyc tv to muselo bolet
jiank podle men levnejsi verze nema moc smysl
Tical
Killing Spree

Odeslat příspěvekod peanut 19. 8. 2006 14:14

Levnější nemá smysl? Pro hodně lidí jsou věci co nabízí dražší zbytečné, a bude pro ně lepší, když sáhnou po levnější.

Jinak nevěřím, že PS3 by grafiku Killzone 2 zvládla.
peanut
Rampage

Odeslat příspěvekod Jont 19. 8. 2006 14:18

Jo taky myslí. Nemá wifi,hdmi port a má jen 20 GB disk. Určitě se nevyplatí ušetřit těch 100 USD (asi 2200kč), protože ty věci stojí dohromady určitě víc. hdmi je nutnost do budoucna a za těch 40 Gb místa víc budeš taky rád, takže nevidím důvod, proč kupovat levnější verzi. A ani nevím, proč to sony tak udělala, že by inspirace xboxem? Mně to připadá úplně bezvýznamný dělat dvě verze, stejně si všichni koupí tu dražší.
PS4ever
Jont
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Tical 19. 8. 2006 14:20

jont:presne :)
peanut:a proc by nezvladla?kdyz se podivam na grafiku mgs4 tak proc by nezvladla tohle?navic jeste nikdo nevi co ps3 zvladne a killzone2 neni az tak nerealny
Tical
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Jont 19. 8. 2006 14:24

A k té killzone 2: no v dohledné době třena ne, ale říkám, tak za dva tři roky (no dobře, možná čtyři) by to šlo.Jen si porovnej například hru
Bouncer(takový Warhawk), nebo první Timesplitters a podívej se např. na Black (killzone 2). Vidíš tam nějaký rozdíl? Já teda jo a to dost veliký, ty hry se nedají srovnat. A teď si to stejné představ u PS3: vezmi např. Resistance: Fall of the Men, posuň čas o tři roky a vznikne ti čtyřikrát lepší Killzone 2 : The Incredible Beuty. Co ty na to?
PS4ever
Jont
Killing Spree

Odeslat příspěvekod peanut 19. 8. 2006 14:25

Jont: To je sice pravda, ale kupa lidí nekteré věci dražší verze nevyužije. Tak proč by za ně platila? A kdyby potřebovali něco z dražší verze tak si to můžou dokoupit, ale bude je to stát míň než těch stodolarů. Jediný problém, by mohl byt HDMI výstup, tan dokoupit nepude.

Tical: Si pamatuju jak Sony u PS2 říkala, že grafika dosáhne úrovně triků ve StarWars. Jak to dopadlo všichni víme. Sony ráda věší bulíky na nos.
peanut
Rampage

Odeslat příspěvekod Tical 19. 8. 2006 14:25

jont:taky nemuzu jinak nez souhlasit ps3 ma hodne velky vykon a nevidim duvod proc by to za ty tri roky vyvojari nemohli udelat
Tical
Killing Spree

Odeslat příspěvekod peanut 19. 8. 2006 14:31

To, že má PS3 tak velký výkon, Sony zatím jen tvrdí.
peanut
Rampage

Odeslat příspěvekod Tical 19. 8. 2006 14:32

pockej jak tvrdi myslim si ze sou dobre znamy technicke udaje
Tical
Killing Spree

Odeslat příspěvekod peanut 19. 8. 2006 14:35

To byli i u PS2. Nakonec PS2 nebyla takový zázrak, jak o ní Sony tvrdila.
peanut
Rampage

Předchozí stránkaDalší stránka