Vše okolo PS3

Diskuze o hrách pro herní konzole

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod Tomkalhotka 27. 6. 2010 21:33

Lo!Zza píše:Btw zjednodusuje se jenom na konzolich. Proc? Protoze tam mas jen par tlacitek. Zatimco na klaviru si muzes nastavit vsechno, tak u konzole mas takzvane 4 tlacika pro vsechno.

Tohle zjednodusovani sem na mysli nemel. Zahrej FF9 a pak FF13 a poznas o čem mluvim.
MSI MB Sc AM3 870A-G54, AMD Phenom™ II X4 Black Edition 965 ,DDR3 4GB KINGSTON ValueRAM, VGA HD 5770 vapor x , HDD WD 1TB, COOLERMASTER zdroj GX 550W , COOLERMASTER case HAF 912 Plus, LG FLATRON w2220P

PS2,PS3,GameCube,nintendo WII,PsP,nintendo DSl
Tomkalhotka
Rampage

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 27. 6. 2010 21:51

Sorry, ale nebudu hrat dve 100+ hodinovy hry. :D

Myslim ze tusim o cem mluvis. Lidi dneska nemaji naladu sedet u hry 5 hodin v kuse jak jsme sedivali my. Ani ja na to nemam jednak cas a jednak naladu. Diky tomu ze kazdej tyden vychazi nejaka novinka, tak se vic vyplati vydat 5 jednoduchych her nez jednu HC parbu na rok a pul hrani.
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod Tomkalhotka 27. 6. 2010 22:04

no a to je velka škoda.
viz predchozi prispevky.

nebo takhle FF9-- 5 Milionu prodanych kopii?

Kdyby udelali slozitejsi FF13 tak by jim jako ty milionovy prodeje nestačili? To musi zjednodusit tak , aby to dokazal hrat kazdej a meli o nakej milion navic , ale z dlouhodobyho hlediska si tim niči jmeno?

Nelibi se me jak to zjednodusovani obhajujete jako kdyby to byl spravny krok.
Hry se zjednodusuji a je to stejny fakt jako, ze FPS na konzolich je zlo a je to pouze triskani penez na detech a mladistvych. Strilecky leti .
MSI MB Sc AM3 870A-G54, AMD Phenom™ II X4 Black Edition 965 ,DDR3 4GB KINGSTON ValueRAM, VGA HD 5770 vapor x , HDD WD 1TB, COOLERMASTER zdroj GX 550W , COOLERMASTER case HAF 912 Plus, LG FLATRON w2220P

Tomkalhotka
Rampage

Odeslat příspěvekod Torham 27. 6. 2010 22:34

Lo!Zza: V jistém slova smyslu máš pravdu. Ale Tom má pravdu v tom, že dneska si HC hráči moc nevyberou. Pro ně je jen pár současných titulů (z hlediska obtížnosti/zjednodušení), zatímco pro běžné hráče je tuna zjednodušených her...
"We may never meet again. But we never forget each other." - Leon / Kingdom Hearts
PC, PS2, DS Lite ( :love: )
Migruji na WINDOWS LIVE Messenger - Radek.Svoboda.1@seznam.cz Si mne přidejte ;)
Torham
Rampage

Odeslat příspěvekod N.Marko 27. 6. 2010 22:39

Já si většinou nestěžuju. Pokud je hra nějaké nové IP, tak její složitost neřeším, pokud to je ale další díl z nějaké zavedené série, tak tam mi už zjednodušování vadí dost.
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod SPY 27. 6. 2010 22:42

No ff13, mi rozhodne neprislo o nic lehci nez predchozi dily, posledniho bose jsem daval se 7,5k hp a to jsem se dost zapotil kdyz daval rany i za 8k. Vsechny ty FF maji pribehovou lajnu vicemene bezproblemovou pokud to clovek neprochzi vylozene podlevelenej.

Oproti predchozim dilum mi prislo rozhodne min iritujici, kdyz clovek pri kazdym ripu ztratil pres 10 minut progresu, proklikavani stejnejch rozhovou, furte se dohealovavat po soubojich atd.

Tomkalhotka píše:navic , ale z dlouhodobyho hlediska si tim niči jmeno?

Kdyz projedes ff fora, tak s jednoduchosti nikdo problem nemel, pokud neco nicilo FF jmeno, tak to byl blbej pribeh ( minimalne teda hodne blbe podanej ), a totalni tunelovitost ( zadna mapa sveta, ani jedno mesto - shopy, nazory okolnich lidi na danou situaci atd. )., a hodne lidi nenadchnul combat system.
Mne osobne na FF13 nejvic vadily postavy, jediny JRPG co jsem hral, kde jsem postavy nevybiral podle toho jak se mi libi jejich charakter, a podle toho, kterej mi vadi nejmin :shock:
SPY
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Tomkalhotka 27. 6. 2010 22:50

Ja si projel hodne for..

Pribeh a postavy byly dobry ( alespon pro me)
Dej si nake stare FF a uvidis o cem mluvim.

Tomkalhotka
Rampage

Odeslat příspěvekod SPY 27. 6. 2010 22:57

Ja jich projel dost abych mohl trochu soudit 1,7,8,9
SPY
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Tomkalhotka 27. 6. 2010 23:42

Tojo , ale ja myslim ted v posledni dobe. Vzpominky na odehrane hry nekolil let nazpatek hodne zkresluji

Tomkalhotka
Rampage

Odeslat příspěvekod SCobra 28. 6. 2010 08:06

No a navíc to s tím zjednodušováním není v globálu pravda :D No možná lehce, ale rozhodně ne tak strmně, jak by se z té diskuse mohlo zdát.

V rámci jedné série se sice obvykle zjednodušuje, ale hardcore hry pořád vycházejí. Jenže je nehrajete, protože nemívají známou značku ;-)
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod tdjohn 28. 6. 2010 08:17

Neříkám, že to souvisí s RPG, ale se zjednodušováním určitě. Když opomenu starší hry, které jsou obtížností oproti PC většinou dost často jinde, tak tu máme i jeden novější příklad. NHL se dřív hrávalo s pár tlačítky a byla to docela zábava, ale jak se přidalo použití obou analogů a souběžné využití více tlačítek, tak PC bylo ze hry. Není jak nasimulovat dva analogy zároveň a ještě do toho mačkat dostatečně přesně další tlačítka na klávesnici. Zjednodušování kvůli konozolím není potřeba, protože mají gamepad a na tom se dá většinou dělat víc věcí.
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Peter S. Kenedy 28. 6. 2010 11:11

Tak jsem si projížděl různá zahraniční fora a vypadá to, že ta oprava YLOD je opravdu jen dočasná a musel bych to pokaždé znova opravovat...tak nevím jestli dále čekat a nebo koupit novou slim...chtěl bych slyšet nějaké názory díky
WiiU, 3DS, PS3, PS4
Moderátor diskuzního fóra doupe
Peter S. Kenedy
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod N.Marko 28. 6. 2010 11:15

Kup Slim, proveď transfer a máš klid. Ta nejistota trvalosti opravy byl hlavní důvod proč jsem se s tím nepatlal. Za dva - tři měsíce ti PS3 zase krachne a budeš muset nahánět paara aby jsi to dal zase do kopy, jenže tentokrát třeba o něco zavadíš, něco ulomíš, nebo odřeš a už ji mrchu nerozjedeš, takže budeš totálně v loji a eventuální transfer dat nepůjde vůbec.
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod sega.maniac 28. 6. 2010 11:21

JJ taky bych si vazil toho ze je data transfer mozny. Je dobře ze to lze po YLOD takto na cas opravit, clovek pak o nic neprijde.
Naposledy upravil sega.maniac dne 28. 6. 2010 11:22, celkově upraveno 1
PlayStation 5
Óm mani peme hung
Shenmue is Amazing - IGN 9,7/10
sega.maniac
Dominating

Odeslat příspěvekod jezek 28. 6. 2010 11:21

Pokud si to můžeš dovolit, tak kup slim.
Čeština je freeware, nikoliv open-source. To znamená, klidně ji používej zdarma, ale neupravuj ji!
PC, PS4, PS3, PS Vita, New 3DS XL
jezek
Taťka moderátor

Předchozí stránkaDalší stránka