Vše okolo PS3

Diskuze o hrách pro herní konzole

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod spajza X 12. 2. 2008 13:21

Aha tak sme doma...Uz tomu rozumiem :) som rad,ze mam 40G bdw.
๑۩۩๑
★卐★
spajza X
Godlike

Odeslat příspěvekod Dark_one 12. 2. 2008 14:09

Co vim, tak v prvni serii 60 GB PS3 byl nejaky HW z PS2, proto tam jely vsechny PS2 hry. V dalsich seriich uz je jen softwarovy emulator.
Zachraň trávu, sežer krávu!

*****ám moderátory do ucha
(Alcilův podpis [online]. [2007] [cit. 2008-02-07]. Dostupný z WWW: <http://forum.doupe.cz/>.)
Dark_one
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod spajza X 12. 2. 2008 14:16

Ktory sa da naburat aj do 40G :wink: jeto tak ?Takze aky je tan pravy dovod zhanat staru 60G ked mozes mat lacnejsiu 65nm verziu?
๑۩۩๑
★卐★
spajza X
Godlike

Odeslat příspěvekod Dark_one 12. 2. 2008 14:25

->spajza X: neslysel jsem o tom, ze by se na 40 GB PS2 dal rozjet PS2 emulator...
Zachraň trávu, sežer krávu!

*****ám moderátory do ucha
(Alcilův podpis [online]. [2007] [cit. 2008-02-07]. Dostupný z WWW: <http://forum.doupe.cz/>.)
Dark_one
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod uzivatel_cz 12. 2. 2008 14:25

Dark_one: v pozdejsich seriich snad byla jen cast HW z PS2, protoze jinak nevidim duvod, proc by ciste SW emulator nemohl bezet na 40GB modelech

spajza X: tech 65nm je potvrzeno? (treba porovnanim velikosti cipu)
moje konzole >> ostatní konzole
uzivatel_cz
Killing Spree

Odeslat příspěvekod spajza X 12. 2. 2008 14:44

Tie nove(ako moja napr. :) ) ma uz 65nm cell

We'd been hearing that Sony's new 40GB PS3 featured a revised design with a 65nm Cell processor and improved cooling, but sadly it looks like those reports were in error -- a Sony spokesperson has told Heise Online that the 40GB model continues to use 90mn processors, but does feature an updated design with a lower power consumption of just 120 to 140 watts, compared to 180 to 200 watts for the older models
๑۩۩๑
★卐★
spajza X
Godlike

Odeslat příspěvekod AlienX 12. 2. 2008 14:51

Hurricane píše:Diky za vysvetlenie, pre mna je ta spatna kompltibilita dost podstatna, a zase ta nizsia spotreba pri 40GB ma v podstate az tak nezaujima... Este ma strasia tie instalacie, keby som mal rozohranych par hier naraz tak nebudem mat ani miesto na HDD ... Dalsi faktor je tu cena, ked by som uz PS3 kupoval tak asi najkor novy, nie pouzitu. 40GB je o dost lacnejsia, takze si myslim zeby som tu kompatibilitu prezil ... Len sa bojim ze je tam vacsia kazovost ako pri 60GB...

Ja som mal/mam dokopy cca 10 ps3 hier a tie ktore som mohol som aj instaloval, navyse mam stale na hdd v primere 15 diem a asi 5 gb videii. A stale mam 5 gb volneho miesta.

40gb verzia je v pomere cena/vykon najlepsi kauf. A je ticha ako silent assasin.
nobody steals our chicks and lives
AlienX
Godlike

Odeslat příspěvekod Tragedy 12. 2. 2008 14:58

spajza X píše:Tie nove(ako moja napr. :) ) ma uz 65nm cell

We'd been hearing that Sony's new 40GB PS3 featured a revised design with a 65nm Cell processor and improved cooling, but sadly it looks like those reports were in error -- a Sony spokesperson has told Heise Online that the 40GB model continues to use 90mn processors, but does feature an updated design with a lower power consumption of just 120 to 140 watts, compared to 180 to 200 watts for the older models

Četl si tu zprávu?
Atari 800->Amiga 500->Amiga 1200->SNES->3DO->GB->PS1->PS2->GBA->NDS->PSP->PS3
Now playing: Guitar Hero 3, Burnout Paradise
Tragedy
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Tragedy 12. 2. 2008 15:04

uzivatel_cz píše:Dark_one: v pozdejsich seriich snad byla jen cast HW z PS2, protoze jinak nevidim duvod, proc by ciste SW emulator nemohl bezet na 40GB modelech

US a JPN verze měla v sobě jak Emotion Engine, tak Graphics Synthesizer. Takže emulace byla téměř 100%. U evropský verze byla však jedna z těchto komponent vypuštěna (myslím že GS) a musel nastoupit pomocník - soft. emulátor.

Nicméně v 40gb verzi není z PS2 nic a zatím není jak PS2 v tomto modelu emulovat. Možná časem Sony zbastlí plně softwarový emulátor, ale moc bych na to nesázel.
Tragedy
Killing Spree

Odeslat příspěvekod spajza X 12. 2. 2008 15:10

Cital a je tam,ze sony stale pouziva 90nm,ale,ze na novych uz byde 65nm.Mam tu novu varku z USA pre UK :wink: a myslim,ze s tym emulatorom nebude problem,ale ako som spomynal,mna uz ps2 hry nezaujimaju,co som chcel som hral asi 100tytulov viac tam kvalitnych ani neni :) takze pre mna je ps2 mrtva,bohuzial.
๑۩۩๑
★卐★
spajza X
Godlike

Odeslat příspěvekod uzivatel_cz 12. 2. 2008 15:12

spajza X: tak bez nafackovat svemu uciteli anglictiny
moje konzole >> ostatní konzole
uzivatel_cz
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Tragedy 12. 2. 2008 15:13

spajza X píše:Cital a je tam,ze sony stale pouziva 90nm,ale,ze na novych uz byde 65nm.Mam tu novu varku z USA pre UK :wink: a myslim,ze s tym emulatorom nebude problem,ale ako som spomynal,mna uz ps2 hry nezaujimaju,co som chcel som hral asi 100tytulov viac tam kvalitnych ani neni :) takze pre mna je ps2 mrtva,bohuzial.

Ne... píše se tam že slyšeli že v 40GB verzi bude 65nm chip a že to není pravda, což Sony potvrdila.

Na 40GB emulátor nespustíš díky absenci EmotionEnginu.

btw nepíšeš náhodou pro Tiscali? Připadá mi že zprávy tam vznikaj asi dost podobným způsobem :)
Tragedy
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Link.z.Hyrule 12. 2. 2008 15:35

Přesně jak píše Tragedy..... potom se máme divit tomu, že nám do herních článků pronikají KACHNY :-).

Ohledně sporu 40 GB vs 60 GB.

Hlučnost je stejná (4 úrovně, většinou jede PS3 na druhou či třetí) - měl jsem doma obě verze a nechal jsem si 60 GB (větší disk a emulace PS2 her).

P.S. Celkem se rozhořely spory o hlučnost PS3 (tak aby to nebylo i zde), takže to napíšu asi takto - ano, PS3 je slyšet, ale třetí úroveň (na kterou PS3 jede po většinu času) je naprosto v pohodě a je slyšet méně než Wii s vloženým DVD!!!! a s XBOXem360 se naprosto nemůže měřit! Čtvrtá úroveň (zapnula se například, když jsem nechal dlouho puštěný Folding Home či Call of Duty 4) je už nepříjemná a zhruba stejná jako hluk XBOXu....
Link.z.Hyrule
Killing Spree

Odeslat příspěvekod AlienX 12. 2. 2008 15:42

pri cod4 sa mi nezdal velky hukot, ale mp som nehral

xbox hucal stale ako vysavac pri citani disku
nobody steals our chicks and lives
AlienX
Godlike

Odeslat příspěvekod Link.z.Hyrule 12. 2. 2008 15:45

CoD 4 a Assasin`s Creed byly jediné hry u kterých mi PS3 strašně hučela, ani nevím proč...... celkem mě to nepříjemně překvapilo - bylo to tak po jedné až dvou hodinkách hraní.

Například Uncharted jsem hrál 3 hodinky v kuse a nic, u Resistance jsem strávil skoro celé odpoledne a taktéž pohoda..... tak nevím.
PS3, Nintendo Wii + DSLite
Link.z.Hyrule
Killing Spree

Předchozí stránkaDalší stránka