Vše okolo PS3

Diskuze o hrách pro herní konzole

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod kave2 9. 4. 2007 01:32

uzivatel: lcd monitory? ake maju rozlisenie? predpokladam ze nie hd. ale pozrem sa na to. dik za radu.
kave2
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Uživatel 9. 4. 2007 08:06

kave2: HD? tak ty nejbeznejsi jsou 1280x1024 nebo 1440x900, coz by na 1280x720 stacit melo...
vyssi modely s 1920x1200 by ale uz nejspis predstavovaly podobny problem jako ta televize.
(no a nejake 30" potvory s 2560x1600 jsou uz pro PS3 asi uplne zbytecne)
Uživatel
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Wiskas 9. 4. 2007 08:09

Nějak si pletete pojmy LCD, plasma a HDTV. Existují i nonHD LCD a HD CRT.
kave2: být tebou tak lcd neberu ani náhodou a koupím radši HD CRT. Se stejnými featurami a max. rozlišením jako LCD tě bude stát tak 2x míň, vydrží mnohem déle a má lepší barvy.
For God doth know that the day ye eat thereof yer eyes shall be opened and ye shall be as gods, knowing good and evil.
Wiskas
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Logan007 9. 4. 2007 09:01

problém u HD CRT je v tom, že ten obraz pak vypadá hůř než na LCD... Měl jsem v práci samsunga a napojoval k němu HD DVD přehrávač a nic moc, narozdíl od LCD. Plazmy musej taky nějak obcházet výrobní nedostatky... Nativně HD, stejně jako CRT neumí. Jedině LCD má nativní HD a obraz v tomto rozlišení na nich vypadá nejlépe...
RETRO!
Logan007
Unstoppable

Odeslat příspěvekod Uživatel 9. 4. 2007 09:06

Logan007: CRT neumi nativne HD? a jak ho teda umi, kdyz ne nativne?
Uživatel
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Dark_one 9. 4. 2007 09:11

->sega.maniac & kave2: tak samozrejme, ze hry na PS3 (resp. na Xboxu 360) vypadaji lepe nez na PS2...kdyz maji 3D modely 100x vice polygonu a scena je nabusena HDR efekty :)
Na CRT ale zanikne strasne moc detailu. Takovy Motorstorm sice vypada na CRT trochu lepe nez hry na PS2, ale urcite by clovek nerekl, ze je to jedna z nejhezcich her na next-gen konzole.
Zachraň trávu, sežer krávu!

*****ám moderátory do ucha
(Alcilův podpis [online]. [2007] [cit. 2008-02-07]. Dostupný z WWW: <http://forum.doupe.cz/>.)
Dark_one
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Logan007 9. 4. 2007 09:21

[quote="Uživatel";Logan007: CRT neumi nativne HD? a jak ho teda umi, kdyz ne nativne?[/quote]

pokud se nepletu, tak vychylovací a zaostřovací cívky klasické CRT nejsou schopny zvládnout více jak NTSC/PAL rozlišení, tj. maximálně 576 řádků (o ty jde nejvíc). Musí zde být proto umístěny ještě jedny vychylovací a zaostřovací cívky, které to jakoby "zdvojí", obraz pak má dané rozlišení 720p, ale vypadá to divně. Další věc je myslím v masce a pod. Takže vlastně se už moc nejedná o CRT.. :-) Jinak podání barev byl dlouhou dobu problém u LCD, ale se současnou technologií mikroprocesorů, které vypočítávají barvu každého pixelu zvlášť. Tahle technologie je značená u každé značky jinak ((Bravia Engine, DynaPix)...
RETRO!
Logan007
Unstoppable

Odeslat příspěvekod Uživatel 9. 4. 2007 09:23

Dark_one: kdyz jsem videl zblizka nektere textury v Motorstorm v 720p, tak jsem tomu take neveril, v tom jsou zase asi obyc televize o neco mirnejsi...

Logan007: no sakra, to jako 1600x1200 a vyssi rozliseni u CRT monitoru delaji take ze 720x576? :shock:
Uživatel
Killing Spree

Odeslat příspěvekod sega.maniac 9. 4. 2007 09:57

Dark_one píše:->sega.maniac & kave2: tak samozrejme, ze hry na PS3 (resp. na Xboxu 360) vypadaji lepe nez na PS2...kdyz maji 3D modely 100x vice polygonu a scena je nabusena HDR efekty :)
Na CRT ale zanikne strasne moc detailu. Takovy Motorstorm sice vypada na CRT trochu lepe nez hry na PS2, ale urcite by clovek nerekl, ze je to jedna z nejhezcich her na next-gen konzole.

v sobotu sem mel tu cest zahrat si na PS3 v Electroworldu Motorstorm. vypada zajimave ale porad to i na HDTv neni jeste ono dost detailu to rozmazava stejne jako na X360..
Sony narvali stojan s konzoli hned vedle toho s X-kem.. :)
PlayStation 5
Óm mani peme hung
Shenmue is Amazing - IGN 9,7/10
sega.maniac
Dominating

Odeslat příspěvekod Dark_one 9. 4. 2007 10:07

->sega.maniac: nj, to, co jsem videl na stojanech v obchodech me taky dvakrat nenadchlo (i kdyz byl jsem dost odvareny, kdyz jsem videl Xbox 360 zapojeny do HDTV pres CINCHE, to byl takovej humus, to jsem vzivote nevidel :)).
Takze asi taky dost zalezi, k jake HDTV konzoli pripojis...

(Alcilův podpis [online]. [2007] [cit. 2008-02-07]. Dostupný z WWW: <http://forum.doupe.cz/>.)
Dark_one
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod sega.maniac 9. 4. 2007 10:16

tak Sony i MS se snazi davat do stojanu to nejlepsi... proste HDTv i zapojenou pres HD kabely... jen mi prijde ze to jeste porad neni ono.. Dulezite detaily supr ale napr. takovy Test Drive Unlimited, 2 metry od auta silnice v grafice N64 to same Moto GP pri replayi... Motorstorm je na tom podobne.. cekal sem jen o neco vetsi rozdil oproti CRT...
PlayStation 5
Óm mani peme hung
sega.maniac
Dominating

Odeslat příspěvekod Dark_one 9. 4. 2007 10:29

Rozhodne bych netvrdil, ze Motorstorm je na tom podobne, sice to nakonec dopadlo o poznani hur nez to, co bylo prezentovano na minule E3, ale porad je to to nejhezci, co jsem k dnesnimu dni na konzoli hral. A kdyz jsem Motorstorm hral, tak jsem si rikal, ze prave to JE ono :)
Co se tyce vybavenosti obchodu, tak uz za PS2 tam byly malicke levne CRT televizky...ted je vystridaly jen levne malicke LCD panely, na velke kvalitni HDTV to vypada lip.

Dark_one
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod sega.maniac 9. 4. 2007 10:39

Sony stojan sem moc nezkoumal, ta Tv mi prisla OK ... presne nevim, ale MS tam trebas dava(l) skoro ty nej. Samsung TV s kontrastnim pomerem 5000:1! zase tolik na tom nesetrej.. Kupovat to a vybirat samo elektro tak je to pak o necem jinem.. :)

Du se jeste do El.worldu pokochat next-gen grafikou... snad nebudou mit zavrino... 8)
PlayStation 5
Óm mani peme hung
sega.maniac
Dominating

Odeslat příspěvekod Uživatel 9. 4. 2007 10:46

sega.maniac: maji uz v EW take Wii stojany?
Uživatel
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Majklbig 9. 4. 2007 10:47

Já sem ještě nikde Wii na živo v obchodě neviděl, to nechápu...
Právě hraju:
Jak & Daxter: The lost frontier (PSP)
Majklbig
Killing Spree

Předchozí stránkaDalší stránka