Silent Hill - fórum pro experty

Diskuze o hrách pro herní konzole

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod Peter S. Kenedy 21. 4. 2010 16:08

Já na silent FPS hill zvědavý teda nejsem :-D
WiiU, 3DS, PS3, PS4
Moderátor diskuzního fóra doupe
Peter S. Kenedy
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Majorus 15. 5. 2010 18:29

Mám dotaz.

Kdybych si chtěl dneska zahrát všechny Silnet Hilly, jaký je nejlepší způsob, jak to udělat? Nikdy jsem žádný nehrál, tak nemám páru o tom, na co všechno vyšly a jaké jsou remaky atpp atd. Chtěl bych si projít tak nějak ty všechny hlavní. Na čem je to nejlepší?
Můj Twitter-> Majorus_hw

Můj web se skrývá na ikonce planetky, pod avatarem ;)
Majorus
Unstoppable

Odeslat příspěvekod N.Marko 15. 5. 2010 18:39

Na PS2 jak jinak. Série SH není tak problematická jako třeba MGS. Na PSX vyšel první díl a na PS2 pak všechny ostatní kromě pětky, ale to je totální odpad. Druhý a třetí díl vyšel ještě na PC, ale tam je trochu problém s ovládáním (Japonci a konverze - znáš to :) ). SH: Origins (taková odbočka) má původ na PSP, ale vyšel i na PS2, sice tam toho moc nepřidali, ale i tak to je lepší verze a ač ho dělali Angláni jde o překvapivě dobrou hru, byť Japonského standartu nedosahuje. No a poslední díl Shattered Memories ( http://www.herniweb.cz/readarticle.php?article_id=110 ) do série skoro ničím nezapadá a ani není moc horor, přesto doporučuju, ale až nakonec jako malou třešničku. Takže shrnutí: Řadové díly 1,2,3,4 jsou celkem povinnost. Origins a Shattered Memories jen pokud tě série zaujme. Pětky se nedotýkat ani hodně dlouhým klackem.

No a jako poslední tu máme SH: Experience. Vyšlo to jenom na PSP a jde o jakýsi polointeraktivní komix a ještě k tomu nic moc zábavný, takže tím bych se vůbec nezabýval.

Ještě nějaké otázky? :D
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod Rick Deckard 15. 5. 2010 18:57

PC verze ani nezkoušej. Jsou strašně zabugované a téměř nehratelné. Aspoň podle toho, co se píše v poradně na českém sh foru. Je u nich spousta problémů se zvukem a grafikou. Drž se těch playstaton verzí.
Kojima-san doesn't have to make Metal Gear any more.
Metal Gear Solid: Yet Another Big Boss Prequel! The possibilities are endless!
Rick Deckard
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 15. 5. 2010 21:53

Mam pocit, ze se spis pta v jakem poradi to hrat aby pochopil pribeh.
V zasade je to jedno...navazujou na sebe jen jednicka a trojka. Ostatni jen prohlubuji historii a okoli.
Doporucil bych zacit dvojkou. Jednoduse proto, ze je nejlepsi. Na jednicce by te mohla odradit grafika a na trojce neznalost souvislosti. Znalosti z historie nepotrebujes, a kdyz ano tak je vsechno vysvetleno ve hre. Jestli te bude bavit dvojka azacnes se o to univerzum zajimat tak bych projel dalsi dily. Petky se vyvaruj, nebo si ji dej az na konec, protoze je to fakt hruza. (pribehove paradni, ale strasne zpracovana)

Dvojka ma navic hodne silny pribeh, ktery ma mesto a jeho historii jako kulisu. Krasne tam jde videt co hlavni hrdina proziva a da se do nej snadno vcitit.

BTW ale nemysli si, ze si ho jednou zahrajes a ten pribeh pochopis. SH je neuveritelne komplexni. Pokud chces vsechno pochopit, priprav se na opakovane hrani nebo hledani na internetu. A ani tam neni vsechno jasne....je tam spousta veci ktere muze kazdy chapat kazdy jinak a udelat si kazdy trochu jiny obrazek. To je na te serii uzasne.

Rick - naopak ja muzu PC verze doporucit. Jednicku pres emulator. 2,3,4 vysly samostatne. Co vim tak akorat ve dvojce byl problem s cestinou, ze se hra na jednom miste sekala. (nevim jestli to opravili)
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod N.Marko 20. 6. 2010 15:27

No...zatím můžu říct, že to vypadá lépe než Homecoming, ale to ještě nic neznamená, protože než Homecoming vypadal lépe skoro každý SH včetně PSP mutací.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod Paar 27. 6. 2010 11:43

Majorus píše:Mám dotaz.

Kdybych si chtěl dneska zahrát všechny Silnet Hilly, jaký je nejlepší způsob, jak to udělat? Nikdy jsem žádný nehrál, tak nemám páru o tom, na co všechno vyšly a jaké jsou remaky atpp atd. Chtěl bych si projít tak nějak ty všechny hlavní. Na čem je to nejlepší?

Ultimátní je pro fanouška PS2, díky které si zahraješ všechny díly, které za to stojí. Silent Hill (PS1) má sice na PS2 škaredé grafické úkazy (myslím, že jsem jejich obrázek před rokem nebo dvěma sem na fórum dával, jen nevím, do kterého tématu), ale dohrát se dá. Zbytek (2, 3, 4) je v pohodě. Jiné díly nejsou potřeba, jejich kvalita šla rapidně dolů a stojí za houbelec (možná Origins je ještě jakž takž ucházející). Má nejoblíbenější a zároveň pro mě nejděsivější je trojka, u žádné hry jsem nebyl tak na nervy. Hlavně část v nemocnici mi málem navodila infarkt :).
Předem ale vždy potenciální zájemce musím varovat, že série Silent Hill nevystraší, ona psychicky deptá. Pamatuju si, že po prvním dohrání jedničky jsem byl hodně nestabilní :).
Nenávidím politickou korektnost.
Paar
Chosen One

Odeslat příspěvekod Torham 27. 6. 2010 11:49

Já jedničku ještě nedohrál (jsem v části, jak se musím dostat do kostela), ale Otherworld škola mě už vydeptala dost :) A to jsem to celý hrál v noci na sluchátkách...
"We may never meet again. But we never forget each other." - Leon / Kingdom Hearts
PC, PS2, DS Lite ( :love: )
Migruji na WINDOWS LIVE Messenger - Radek.Svoboda.1@seznam.cz Si mne přidejte ;)
Torham
Rampage

Odeslat příspěvekod N.Marko 27. 6. 2010 12:12

Torhame, tohle by jsi MĚL někdy dohrát.
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod Paar 28. 6. 2010 21:45

Torham píše:Já jedničku ještě nedohrál (jsem v části, jak se musím dostat do kostela), ale Otherworld škola mě už vydeptala dost :) A to jsem to celý hrál v noci na sluchátkách...

V noci a se sluchátky? To už máš výhodnější rovnou skočit pod vlak, je to rychlejší :D
Nenávidím politickou korektnost.
Paar
Chosen One

Odeslat příspěvekod N.Marko 17. 9. 2010 13:18

Teď jsem se dozvěděl, že osmičku dělají na Unreal Enginu. Prasárna. Dalších deset bodů dolu předem :/
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 17. 9. 2010 13:23

Jak ma kvalita hry co spolecnyho s enginem?
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod N.Marko 17. 9. 2010 13:28

Hodně.
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 17. 9. 2010 13:30

Tos mi toho rekl.
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod N.Marko 17. 9. 2010 13:38

Tak to trochu rozvedu. Komerční enginy mají jednu věc společnou: Hry ny nich vypadají a chovají se velmi podobně jako jejich předchůdci na stejném enginu. Na první pohled poznáš hru na RednerWare, okamžitě je jasný LitTech a jako pěst na oko je Unreal. Problém je v tom, že používají standardizované postupy a sady funkcí - pokud je tým vývojářů líný, tak si nedají moc práce s modifikací tak aby ta hra vypadala sakra jinak než hra od konkurence. Koukni se na Bioshock a Batmana. Dvě takto rozdílné hry a přesto poznáš, že jsou na stejném motoru který má navíc spoustu pro dnešní dobu zastaralých chyb. Už se těším jak v SH8 budu moci mrtvoly kopat přes celý level jako papírové krabice. Hra může být kvalitní, ale to, že vypadá stejně hnusně jako dvacet dalších je prostě k zblití.
N.Marko
Godlike

Předchozí stránkaDalší stránka