PS2 vs PC

Diskuze o hrách pro herní konzole

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod OCELOTR 25. 5. 2005 22:03

Counter Strike no comment (jediná hra na PC, která asi nemá na konzolích konkurenci - možná u nás díky problematickému připojení PS2 či X-BOXu na interfernet).

Bez ohledu na to, jak nenávidim PC (protože zničilo Amigu) Half - Life 1 jsem miloval. Nabídla to, co do té doby žádná jiná hra. Skvělý příběh, nádherná grafika (a hlavně programátorsky vychytaná, tak že HL běhal i nejslabších konfiguracích), a absolutně mě šokovala AI červenejch baretů, kteří se mezi sebou dorozumívali vysílačkama, snažili se mě různě obklíčit atp.

Oproti tomu HL2 nenabídl nic. Všichni vyzdvihujou fyziku, ale reálně ji využívá jen level RAVENHOLM (který je mimochodem skvělý), ale pak přichází nuda. Akce, akce a zase akce, po příběhu ani stopy, hlavní hrdina nemluví (což sice bylo skvělé v HL1, ale tady to působí poněkud kostrbatě), kam přijde všude ho NPC chválej, jak zahájil revoluci proti systému atp., a já si říkám, vždyť jsem jenom prošel kanálama a postřílel 50 příšer, tak jaká revoluce.....

HALF-LIFE 2 na mě působil asi jako druhý díl MATRIXu , nebo PÁNA PRSTENŮ, nedodělaně, nedotaženě. Za ty tři (nebo kolik) roky vývoje z toho mohli VALVE vytáhnout víc, mnohem víc....
LA-LI-LU-LE-LO
OCELOTR
Killing Spree

Odeslat příspěvekod majk Fraclik 25. 5. 2005 22:04

O niekoľko riadkou pisal niekdo že PC sa vylepší a hry budu fungovať má pravdu ...Kupim hru a prežije ma to má zmisel ....Na konzolach je to svynstvo že ked kupim hru zahram si ju na každej konzoli od sony to je vlasne v poriadku ale nechapem že kupiť si konzolu PS1 potom Ps2 teraz Ps3 a tak ďalej prečo nevimisia jeden system a upgrejdovať ako PC bolo by to lacnejšie a humanne...Jasne Oni si mislia že ked si kupime novu konzolu staru proste hodime do smeti...to je fakt smiešne nie...preto PC vytazi...Ale hry su na konzolách lepšie a ovladanejšie.....
majk Fraclik
First Blood

Odeslat příspěvekod OCELOTR 25. 5. 2005 22:08

BTW. PS3 bude mít zpětnou kompalibitu s PS2 a PS1.
LA-LI-LU-LE-LO
OCELOTR
Killing Spree

Odeslat příspěvekod jezek 26. 5. 2005 05:52

to Ocelot69:ač nesnáším PSkáře,tak s Tebou musím,ohledně Halfu1 a 2,naprosto souhlasit.Neřekl bych to líp :mrgreen:
Čeština je freeware, nikoliv open-source. To znamená, klidně ji používej zdarma, ale neupravuj ji!
PC, PS4, PS3, PS Vita, New 3DS XL
jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod jezek 26. 5. 2005 06:04

divocak píše:a sme tak kam sem vas chtel dostat. hlavne, halfik byl nakonec jeste na hardware narocnejsi nez doomik. takze na Xbox se doom dostal a musim rici, ze z topinkovace vymackli co se dalo a povedlo se to. fakt to na tom dedeckovi vypada dobre. ikdyz museli kluci vyvojari osekat mnozstvi objektu a rozsahlost levelu. ( klasickej downgrade PC pecky). ale s halfikem kluci nepocitejte

Tohle nechápu.Pařím Doom3 s rozlišením 800x600 s minimem detailů a dost se mi to seká a Halfa jsem propařil na 1024x700(nebo kolik to je) na střední detaily naprosto v klidu.A někde sem četl,proč vychází Doom3 na Xbox a jak je to možné.Strašná spousta věcí je tam vypuštěná.Chodby jsou rovnější,chybí schodiště apod.A Halfem by to šlo těžko.
Čeština je freeware, nikoliv open-source. To znamená, klidně ji používej zdarma, ale neupravuj ji!
jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod J.Mataj 26. 5. 2005 15:01

Doom 3 je optimalizovany znacne a engine ma skvely, jenze tech polygonu na scene je porad strasne moc, ze to prumerne pc na vyssich detailech nezvlada. HL2 je oproti doomu 3 strozejsi, autori se v nem soustredili spis na ty podstatnejsi detaily a ne na dokonale vymodelovani vseho.
J.Mataj
Killing Spree

Odeslat příspěvekod vuuduu 29. 5. 2005 19:39

Cau Ocelot, tak ja mam este stale Amigu, akurat sa chystam do nej hodit stary disk z notebooku :-))) Plne s tebou suhlasim, ze Amigu zabilo hnusne PC !!! Ale co s tym narobime (hadaj na com toto pisem). A aj ja idem do GC. Uz som ju zaplatil, teraz len dufam ze mi ju ten chlapik posle. Takze rozdiel je len v tom ze nemam PS2 - ale moje financie su velmi obmedzene :-((
p.s.: aku si mal Amigu ???

Ospravedlnujem sa za tento off topic prispevok ostatnym prispievatelom.
vuuduu
Killing Spree

Odeslat příspěvekod OCELOTR 30. 5. 2005 06:29

Já ji ještě mám. Mám A1200 s hardiskem. Akorát mi odešlo trafo :-(. A mám doma i COMMODORa 64. Jenže už k němu nemám ani kazeťák, ani disketovku.
LA-LI-LU-LE-LO
OCELOTR
Killing Spree

Odeslat příspěvekod dr.miša 30. 5. 2005 08:28

V jistém ohledu má PC navrch. Celkem mě mrzí, že hráči konzolí tolik neholdují strategiím, nebo holdují, ale vývojáři to nějak neslyší...strategie mi dost chybí na konzolích. Nejvíc jsem jich zahrál na PSX. Hlavně ke konci se jich vydalo celkem dost.
Přežil jsem karmickou bouři. Nevim kde jsem.
dr.miša
Unstoppable

Odeslat příspěvekod jezek 30. 5. 2005 08:53

A není to způsobem ovládání?Přece jen na klávesce se toho dá stihnou víc.
jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod dr.miša 30. 5. 2005 09:04

...to jsem zcela opomenul...nevím, ale nevidím v tom tak zásadní problém, zvládl jsem celkem slušně dost strategií na konzole...hlavně na PSX. Myslim, že jediná skutečná překážka by mohla být ochota si zvyknout...
dr.miša
Unstoppable

Odeslat příspěvekod jezek 30. 5. 2005 09:21

Zkoušel jsem tipovat.Strategie nepařím a PS nevlastním :D
jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod J.Mataj 30. 5. 2005 14:18

Na konzole existuje strasne moc tahovych strategii a realtimovek taky - jen vypadaji uplne jinak, nez na co je zvykly hrac z PCcek.
J.Mataj
Killing Spree

Odeslat příspěvekod dr.miša 30. 5. 2005 14:45

...to je pravda, ale je mnoho takových co vypadají na chlup stejně a co víc některé nejsou změněny ani v nejmenším, např. Age of Empire II. I přesto jsem se do ovládání dostal celkem rychle...tak mě napadá, že tato strategie vychází na DS, že bych ji skousnul i na DS, dal jsem ji totiž i na PC...uvidim :-)
dr.miša
Unstoppable

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 30. 5. 2005 14:48

Vypada to tady pomerne uzky krouzek konzolistu co tady rozhazuji neskutecne argumenty typu nesnasim PC protoze zabilo Amigu. Co to je za zkryplene argumenty ??? To je to same jako by jste napsali ze nesnasite Favorita protoze nahradil "Stodvacitku".. Amiga si proste za to mohla sama, prosta evoluce. Amiga nebyla schopna rozumne rozchodit nejzakladnejsi 3D scenu (tedy az na ty trapne pokusy na A1200).. Radeji trvrdte ze nesnasite Carmacka protoze DOOMem zabil Amize posledni hrebik do rakve. Alespon to bude davat smysl. Jen pro uplnost dodavam ze jsem taky dlouho vlastnil A500.. Ale uz je to pryc. A to ze podle nekterych tady (moc vas neni, pravda) muze PC za konec Amigy jen proto, ze byla Amiga blizsi tem vasim hracim skrinkam nez PC...
_DAVE_
Rampage

Předchozí stránkaDalší stránka