Counter Strike no comment (jediná hra na PC, která asi nemá na konzolích konkurenci - možná u nás díky problematickému připojení PS2 či X-BOXu na interfernet).
Bez ohledu na to, jak nenávidim PC (protože zničilo Amigu) Half - Life 1 jsem miloval. Nabídla to, co do té doby žádná jiná hra. Skvělý příběh, nádherná grafika (a hlavně programátorsky vychytaná, tak že HL běhal i nejslabších konfiguracích), a absolutně mě šokovala AI červenejch baretů, kteří se mezi sebou dorozumívali vysílačkama, snažili se mě různě obklíčit atp.
Oproti tomu HL2 nenabídl nic. Všichni vyzdvihujou fyziku, ale reálně ji využívá jen level RAVENHOLM (který je mimochodem skvělý), ale pak přichází nuda. Akce, akce a zase akce, po příběhu ani stopy, hlavní hrdina nemluví (což sice bylo skvělé v HL1, ale tady to působí poněkud kostrbatě), kam přijde všude ho NPC chválej, jak zahájil revoluci proti systému atp., a já si říkám, vždyť jsem jenom prošel kanálama a postřílel 50 příšer, tak jaká revoluce.....
HALF-LIFE 2 na mě působil asi jako druhý díl MATRIXu , nebo PÁNA PRSTENŮ, nedodělaně, nedotaženě. Za ty tři (nebo kolik) roky vývoje z toho mohli VALVE vytáhnout víc, mnohem víc....