V ČEM SPOČÍVÁ ORIGINALITA NINTENDO HER

Diskuze o hrách pro herní konzole

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod dr.miša 13. 5. 2005 08:25

Myslím, že ať jde o hráče dávající přednost hraní na Sony, X-boxu či NINTENDU, je stálé a nemněné, ža NINTENDO snad od svých prvopočátků jasně diktuje a posouvá hranice vycházejících titulů. Jsou stále originální, napadití a stále noví. Nemluvně o tom, že hry vydávané touto firmou mají něco navíc :arrow: HRATELNOST. Tato firma vychovala nebo naopak tuto firmu vychovali takoví velikáni jako Shigeru Myamoto, Satoru Iwata.
dr.miša
Unstoppable

Odeslat příspěvekod OCELOTR 13. 5. 2005 08:36

No tak to je zase nějaký NINTENDOVSKÝ drbání za ouškem. A co KONAMI, CAPCOM, SONY JAPAN (ICO), nebo SQUARE-ENIX ?
Ty nevyrábějí originální, hratelné tituly, které posouvají hranice ? Vydávat padesát let hry s hopsajícïm červenym instalatérem neni zrovna "originální".

Tak a do mě NINTĚNĎÁCI, vim že ste tady v přesile :wink:.
LA-LI-LU-LE-LO
OCELOTR
Killing Spree

Odeslat příspěvekod dr.miša 13. 5. 2005 10:58

...spíše než výzva k slovnímu souboji, to byla výzva ke skutečnému zamyšlení PROČ jsou hry od NINTENDA tak originální, respektive čím to, že jsou tak originální. Když už tedy slovní kopaná, tak tedy ano. Použil jsi asi nejobvyklejší a zároveň nejprofláklejší argument a vzal si na pomoc Maria, ale ač možná netušíš, tak jsi mi dal za pravdu, že NINTENDO hry skutečně jsou jedny z NEJ, právě tím, že jsi si vzal na pomoc Maria. A tak je to s většinou hráčů, vývojářů, lidí. Mario se tak hluboko zaryl do povědomí, že je to ono. NINTENDO skutečně dosahuje neuvěřitelných výsledků na poli vidoher.
Jasně že víše uvedené vývojářské firmy produkují docela slušné tituly. Ale POZOR, není to tak dlouho, co NINTENDO velice přísně kontrolovalo kvalitu her vydávaných na jejich konzoly. Právě proto také s některýmy rozvázali smlouvu o výhradní právo na ten který titul pro NINTENDO.
Vrátil bych se ještě k tomu Máriovy. Nevím kdy si naposled hrál Maria, ale je vždy nejlepší ve svém žánru, jen trochu těžký.
dr.miša
Unstoppable

Odeslat příspěvekod OCELOTR 13. 5. 2005 11:21

No nevim jestli nejlepší - to bych se možná hádal, série na PS2 jako RATCHET & CLANK, nebo JAK jsou minimálně stejně dobré, i když jejich hlavní postavičky nejsou tak "profláknuté".

Mimochodem právě ta přísná kontrola videoher ***** většinu vývojářů, protože jim NINTENDO kecalo do toho co smí a co nesmí. Proto odešli dělat radši pro SONY, nebo IKS-BOX. A díky týhle politice ztratilo NINTENDO první pozici na trhu.

Dneska živoří na okraji zájmu a hraje na něm jen pár nadšenců z doupěte (jenom vás popichuju - poslední větu neberte vážně).
LA-LI-LU-LE-LO
OCELOTR
Killing Spree

Odeslat příspěvekod dr.miša 13. 5. 2005 11:33

Jsem velice rád, že se účastníš debaty, zkrze Tebe si srovnávám svoje věci, je to dobré a velice přínosné, myslim. No do KOSTKY na tutáč jdi, vážně to stojí za to. No a Zelda, hmmm, škoda slov. Pokud pořídíš kostku tak si určitě zahraj jednu s nej her všech dob, lepší je snad už jen Zelda: Legend of Ocarina of Time.
dr.miša
Unstoppable

Odeslat příspěvekod Peter S. Kenedy 13. 5. 2005 13:06

Je to už půl rok co jsem si pořídil KOSTKU a musím říct že jsem spokojen...do té doby jsem hrál jen na PC (ikdyž před PC jsem měl PSX) a tam jsou hry ve kterých se jenom střílí a nic víc....konzole jsou nejlepší!!!!
WiiU, 3DS, PS3, PS4
Moderátor diskuzního fóra doupe
Peter S. Kenedy
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Loneck 13. 5. 2005 13:36

Podle mě má mnohem originálnější hry Sega než Nintendo. Čistě od Nintenda mě zaujal akorát Zelda a Luigi's Mansion. Neberu hry od second party!
Vítr ve vlasech! - Gamertag Xbox Live - LoneckCZ
Loneck
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Paar 13. 5. 2005 13:58

Nevim, podle me se vyvojari bali delat nejake nove pokusy a bylo to prave Nintendo, ktere ukazalo, ze se nemusi bat. vzdy (temer) vytvorili neco noveho a lidem se to libilo. proste bigN ukazalo, ze vyvojari nemusi hledet na standarty a poradne se spustit z uzdy...

co se tyce maria, mel jsem tu cest hrat ratcheta a clanka, ale v porovnani s mariem je to "jen" vyborna plosinovka. mario je neskutecny, to co predvadi dokazal provest snad jen banjo-kazooie. na nem se mi libi, ze mate pred sebou svet, ve kterem si chodite jak chcete, blbnete, mate milion moznosti. ratchet mel jen vymezenou cesticku kam jit, najednou jsem se citil nejak svazane...
verte nebo ne, ale mario je opravdu nejlepsi plosinovka. nemluvim zaujate vuci sony, to ne, ale objektivne mym zdravym rozumem a posudkem.
Nenávidím politickou korektnost.
Paar
Chosen One

Odeslat příspěvekod dr.miša 13. 5. 2005 14:04

...hmmm, nemůžu nic jiného než souhlasit kostka je nej FOR :arrow: Peter S. Kenedy.

No nevím, nevím, jestli toto tvrzení, že sega má originálnější hry?
Luigy je narvanej. No a Zelda, co dodat. Zpomínám na Ocarinu of Time, co teprve Wind Waker, ač tuto hru někteří analfebeti v herním světě kritizují za její pohádkoví vzhled a grafiku, nevím o jiné tak rosáhlé hře s tak narvanou grafikou, smyslem pro detail a tak rozsáhlím světem, kde můžete strávit třeba týden na jednom místě, plněním druhotných úkolů, pro postup ve hře ne až tak důležité, nebo jednoduše vyřídit co je třeba a jít (plout) dál.
dr.miša
Unstoppable

Odeslat příspěvekod dr.miša 13. 5. 2005 14:08

Paar píše:Nevim, podle me se vyvojari bali delat nejake nove pokusy a bylo to prave Nintendo, ktere ukazalo, ze se nemusi bat. vzdy (temer) vytvorili neco noveho a lidem se to libilo. proste bigN ukazalo, ze vyvojari nemusi hledet na standarty a poradne se spustit z uzdy...

co se tyce maria, mel jsem tu cest hrat ratcheta a clanka, ale v porovnani s mariem je to "jen" vyborna plosinovka. mario je neskutecny, to co predvadi dokazal provest snad jen banjo-kazooie. na nem se mi libi, ze mate pred sebou svet, ve kterem si chodite jak chcete, blbnete, mate milion moznosti. ratchet mel jen vymezenou cesticku kam jit, najednou jsem se citil nejak svazane...
verte nebo ne, ale mario je opravdu nejlepsi plosinovka. nemluvim zaujate vuci sony, to ne, ale objektivne mym zdravym rozumem a posudkem.

Co k tomuto dodat jako bys mi mluvil s duše. Přesně tak. Ratcheta jsem také drtil a mnoho jiných napodobenin. Přesný, takřka neomezený pohyb v Mariovy. Stejně tak v Zeldě, jak jsem předchvíli psal. Např. v Sunshinovy. Můžete hopnout do vody a plavat a plavat.....a tak je to se vším.....
dr.miša
Unstoppable

Odeslat příspěvekod Paar 13. 5. 2005 14:08

je fakt ze ocarina je lepsi, ale wind waker je jedna z nejlepsich her co jsem kdy hral (zajimave ze zase japonska). tu pohadkovost na ni miluji - ale treba prvni lavovy boss (myslim ze gohma) v jeskyni pod drakem me zas tak pohadkovy nepripadal... kazdopadne hyrule castle pod vodou (kdyz zbarevni) je jedna z nejhezcich lokaci (mozna nejhezci), co jsem v zivote u hry videl. ted myslim ta strana, odkud jde videt ganonova vez (pro znalce).... ty kopce a jezero kolem, no byl jsem mimo. tesim se na novou zeldu jak decko na kokino
Paar
Chosen One

Odeslat příspěvekod dr.miša 13. 5. 2005 14:11

Hmm. Souhlasím, jedinou možnou konkurencí, co se týče originality a s tím související hratelnosti může konkurovat jen samo NINTENDO. Ano, ano Banjoo a jeho přítel v batohu, joooo to byl nářez, sakra, ty světy, to pojetí, varice kooperace těch dvou, Gruntilda neměla žádnou šanci :-)
Přežil jsem karmickou bouři. Nevim kde jsem.
dr.miša
Unstoppable

Odeslat příspěvekod dr.miša 13. 5. 2005 14:14

...sakra, přesnýýý, sakra. Zatopená Hirule, hmmm, to jsem byl mimo sebe. Nebo když jsi vlezl dovnitř, tedy po notně dlouhé době zkoumání černobílého světa, a vše statické, bez pohybu....a ty BOSSové, jo, jo...no nová Zelda, jsem skutečně zvědav...
Přežil jsem karmickou bouři. Nevim kde jsem.
dr.miša
Unstoppable

Odeslat příspěvekod Loneck 13. 5. 2005 14:31

Podle mě se Mario na Banjo Kazooie nechytá jako vůbec! Hrál jsem Sunshine a Super Mario 64 no a neměl sem na to nervy a taky mě to nebavilo, takže jsem je prodal! Banjo a Kazooie jsou taky mnohem sympatičtější postavy než Mario! A ohledně té originality - no myslím, že Sega prokázala mnohem víc originálních myšlenek ve hrách než Nintendo to mě nikdo nepřesvědčí. Hry od Segy byly hratelností a nápady dál než hry od Nintenda! (Sonic, Nights, Sega Rally, Virtua Fighter, Virtua Racing, Daytona USA, Jet Set Radio, Shenmue, Panzer Dragoon série atd. atd.)
Vítr ve vlasech! - Gamertag Xbox Live - LoneckCZ
Loneck
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Paar 13. 5. 2005 14:34

Sega fanatik... heh...

Ja Maria hral, stejne tak i Sonica. pokud rikas, ze Sonic je lepsi plosinovkou nez tloustik, mozna mas pravdu, ale jen co se tyce 2D verze. ale obe hry jsou tak specificke, obe plosinovky a prece tak jine. nemuzes to tak rict. kazdopadne 3D mario je nejlepsi hopsacka. zapad slunce pred hotelem delfino v sunshine, potopeny korab v mario64... click clock wood v banjo :) zadna hopsacka me neokouzlila tak jako mario a banjo. doufam ze novy banjo bude jen pro gbe, ne pro xboks....to by me fakt *****.......
Naposledy upravil Paar dne 13. 5. 2005 14:38, celkově upraveno 1
Paar
Chosen One

Další stránka