Xeno-gears-ságy, Finální Fantazie a jiná japonská RPG

Diskuze o hrách pro herní konzole

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod N.Marko 24. 12. 2011 00:09

Rick: Mluvíš o jedničce? Já jenom, že jsem tam sice cliffhanger sice viděl, ale byla to spíš taková Sněžka a hlavně mě to na*ralo než navnadilo, protože to bylo naprosto evidentně useknutý.
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod Rick Deckard 24. 12. 2011 00:15

Kdyby to nebylo useknutý nebyl by to pak cliffhanger. :D
Kojima-san doesn't have to make Metal Gear any more.
Metal Gear Solid: Yet Another Big Boss Prequel! The possibilities are endless!
Rick Deckard
Killing Spree

Odeslat příspěvekod N.Marko 24. 12. 2011 00:38

Ale jo, jenže takhle blbě? Popravdě - u her nejsem zvyklý na nějaké tyhle seriálové nas*ávačky a štve mě to i u seriálů (Lost je krásný příklad na který jsem neměl nervy se koukat déle než prvních deset - patnáct dílů). Hra není seriál. Měl by to být uzavřený celek. Samozřejmě se nebráním nějakému tomu naťuknutí případného druhého dílu, ale ukončit hru po fakt jednoduchém desetiminutovém souboji (a to jsem se moc nehnal za levely), nahodit jednu animačku jakože se všechno více-méně vrátilo do starých kolejí a druhou animačku "V Mordoru se sbírají mraky" aby bylo jasné, že to měla být jedna hra, ale kvůli prachům ji rozsekli na dva díly - to je fakt blbý.

Měl jsi si koupit dvojku. Obsahuje i jedničku, takže by jsi všechno sjel hezky najednou a za lepší peníze.
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod Rick Deckard 24. 12. 2011 08:48

Mě těch 15 hodin singlu a 5 hodin mulťáku bohatě stačilo. Jak jsem psal, dvojku dám někdy jindy. Jedničku jsem hned střelil a koupil něco jinýho. Takže pořád dobrá koupě. :)
Rick Deckard
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Torham 31. 1. 2012 10:02

StefiCZ píše:Zatnul jsem zuby, spustil Kingdom Hearts a hrál a hrál až mě to docela chytlo a vidím že mám nahrátých 29 hodin :D Jsem na konci hry a doufám že to brzo dorázím, jsem zvědavý na 2ku a BBS.

Miluju jRPG ale nesnáším závěrečný bosse :grr: Zvláště ty 10ti fázový v podání Square.

Obrázek

Ježiši to byl konec :D Teď abych si co nejdříve zahrál 2ku...
Všechno vynikající hry :) Vícefázoví bossové jsou u mě fajn, aspoň se nenudíš a hned ho nespráskáš :) Počkej na dvojku a BBS, tam jsou vícefázoví finalové :)
"We may never meet again. But we never forget each other." - Leon / Kingdom Hearts
PC, PS2, DS Lite ( :love: )
Migruji na WINDOWS LIVE Messenger - Radek.Svoboda.1@seznam.cz Si mne přidejte ;)
Torham
Rampage

Odeslat příspěvekod Karel Kališ 31. 1. 2012 15:39

Nevěřil jsem to, že se to někdy stane, ale nakonec jsem se vrátil k FF XIII a dohrál ji. Ta hra měla takový potenciál, ale takhle to trestuhodně promrhat… Zasazení a příběhová premisa - výborné, ale příběh je tak mizerně podaný a dialogy často rádoby filozofické, že jsem stejně na konci pořádně netušil, o čem to vlastně bylo. Level designeři by zasloužili přes držku. Nemám zásadně nic proti linearitě (FF X bylo podle mě super), ale musí se to umě zakrýt a ne vymýšlet cestičky visící někde ve vzduchu, či vytvářet nelogické zmatené křižovatky. Líbil se mi soubojový systém, ale game over po zabití hlavní postavy je demence. Připomínky snad nemám jen ke grafice a hudbě.

Nicméně se zřejmě nedokážu poučit, takže mám předobjednanou FF XIII-2 Crystal edici. Jsem na to zvědav.
Karel Kališ
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod sega.maniac 31. 1. 2012 16:01

Tak XIII-2 jasna koupe, take se tesim. Neni zas tak moc z ceho vybirat a toto nevypada zle.
PlayStation 5
Óm mani peme hung
Shenmue is Amazing - IGN 9,7/10
sega.maniac
Dominating

Odeslat příspěvekod flash789 31. 1. 2012 16:04

Ja ted hraji FF 13 uz po treti , a pravda je ze potencial tam je daleko vetsi nez hra nabizi , a to nejen co se sveta,pribehu a designu tyce. Jenze pro me osobne fakt ze se mi to dobre hraje a i po treti me to bavi,znaci ze to je proste dobra hra.Osobne si myslim ze FF 13 byla pripravena na slusny nasup DLC,jenze kdyz SE videl ze byla prijata spis vlazne , tak od toho upustil. A na 13-2 se tesim hodne , dojmy z dema jsou pozitivni a co jsem si vsiml tak spousta chyb predchoziho dilu , i kdyz jde jen o detaily , byla zlepsena.
Podle mě, když nějakej japonec, co programoval FF13 vidí třeba Dragon Age, tak musí umřít smíchy.
flash789
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Karel Kališ 31. 1. 2012 17:52

Demo FF XIII-2 se mi herními prvky taky dost líbilo, jen mám zase obavy o příběh a postavy. A to jsou věci, v kterých předchozí díly FF excelovaly.

Jinak letos JPRG line-up nevypadá marně - za chvíli bude The Last Story, potom Tales of Graces, mohl by být i remake Persony 4, FF Type-0 a Ni no Kuni.
Karel Kališ
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod flash789 2. 2. 2012 18:46

Tak FF 13-2 doma..hmm..a nejde PSN...jak naschval , takze DLC budou az zejtra :D
Podle mě, když nějakej japonec, co programoval FF13 vidí třeba Dragon Age, tak musí umřít smíchy.
flash789
Killing Spree

Odeslat příspěvekod flash789 3. 2. 2012 18:38

Par dojmu po asi 6 hodinach hrani FF 13-2
Po vzhledove strance to je velmi hezke , skoda jen ze misty hra trpi vypadky frameratu , coz me u hry od SE dost prekvapuje. Ale neni to nijak strasne. Nabidka veci co hrac muze delat je opravdu rozsahla a kdyz tak premyslim tak me nenapada zadny predchozi dil ktery mel tolik moznosti.
Pribeh je zatim krapet chaos , a mam trochu tuseni ze diky pomerne velke volnosti na pomery FF to asi nebude nic co se bude zapsano do analu FF zlatym pismem:)
Souboje maji stejny zaklad jako ve 13-1 ale jsou daleko pristupnejsi..a asi bohuzel...lehci..take diky tomu ze vyvoj postav je bez omezeni a koho by to bavilo,mohl by vylevelovat postavy na max hned v prvni lokaci.
Crystarium proslo velkou zmenou a uz je u nej potreba premyslet , vsechny povolani maji jeden spolecny ,,grid,, a je treba rozvazovat do ceho clovek CP body da a kudy bude postavu smerovat.
V zakladu je koncept hry podobny FF10-2 a tak trochu pripomina serial , vcetne shrnuti deje , formou kratkeho videa po nahrani hry.
Chytani monster,jejich zdobeni,fuzovani,levelovani pres monster crystarium , zkoumani co ktera potvora umi..uceni se spravne namackat jejich limity je docela dobra silenost , dotazena do absurdna..jo a taky je muzete pojmenovavat:D
Zatim se mi to moc libi, protoze je zabava to hrat , hratelnost je skvela...ale na nejake finalni verdikty je jeste brzy.
Co me trochu desi je ze ze hry kouka na mnoha mistech volny prostor pro desitky DLC a tak trochu to vypada ze to bude pro SE pekna dojna krava.
Taky je zajimave ze vysli uz dva patche..patche pro Final Fantasy??..hehe..co to je:D:D
flash789
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Rick Deckard 3. 2. 2012 19:15

O těch DLCčkách se už mluví dost delší dobu. A podle posledních informací z oficiálního japan strategyguide budou další dodatečné obsahy zaměřeny na ostatní postavy jako je Shaz, Snow atd. zatím co celá hra je příběhem Serah a Noela. Což mi docela nevoní, dostávat takhle nakouskovaný příběh.
Rick Deckard
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Tomkalhotka 3. 2. 2012 20:07

flash: dik za info , vypada to dost slibne
MSI MB Sc AM3 870A-G54, AMD Phenom™ II X4 Black Edition 965 ,DDR3 4GB KINGSTON ValueRAM, VGA HD 5770 vapor x , HDD WD 1TB, COOLERMASTER zdroj GX 550W , COOLERMASTER case HAF 912 Plus, LG FLATRON w2220P

PS2,PS3,GameCube,nintendo WII,PsP,nintendo DSl
Tomkalhotka
Rampage

Odeslat příspěvekod StefiCZ 3. 2. 2012 20:22

Nevím proč ale i když mně XIII-ka v podstatě bavila, na XIII-2 nějak nemám chuť, demo se mi zrovna 2x nelíbilo a otravný postavy jsou snad ještě otravnější a to mají ke všemu ještě posilu v podobě Noela a aby toho nebylo málo ještě jako bonus moogla měnícího se v luk. Začíná toho na mně být moc :D Myslíte že se Versusu dočkají alespoň moje vnoučata? Tam se mi ten týpek co lítá po mrakodrapech líbí už od prvního videa a vůbec celý svět vypadá sakra atraktivně. K tomu všemu Type-0 což vypadá na psp jako nevídaná hra, prostě XIII-2 zatím stavím na druhou kolej...
PC, PS1, PS2, PS3, PSP, PSVita, Xperia Play, Mega Drive, Dreamcast, SNES, GameCube, Wii, 3DS, Xbox360
StefiCZ
Killing Spree

Odeslat příspěvekod flash789 4. 2. 2012 13:56

JRPG je na PS3 malo. Kam se podely vsechny serie z PS1 a PS2? Dragon Quest,Breath od Fire,Wild Arms,Shin Megami,Grandia a par dalsich.
Take me stve Front Mission , tu akcni zmrveninu co vydaly nepocitam.
Jedine serie ktere na PS3 mely pokracovani je Final fantasy a Star ocean , kdyz nepocitam ruzna pokracovani mana khemia,disgaia atd.
Co si vlastne clovek muze z JRPG zahrat..dva dily FF, Star Ocean,Resonance of Fate,Eternal Sonata jsou asi jedine ktere stoji za to , a tim to hasne. Je to vazne bida. PS 3 jsme koupil nedavno , protoze nejak nebylo proc ji kupovat. Na FF 13 a Star ocean jsem si PS3 tenkrat pujcil.
Je to proste skoda, ale nikde jsem nejakou zminku o pokracovani klasickych JRPG serii nenasel,tak asi nebudou..
flash789
Killing Spree

Předchozí stránkaDalší stránka