Xeno-gears-ságy, Finální Fantazie a jiná japonská RPG

Diskuze o hrách pro herní konzole

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod LaughingMan 20. 1. 2007 00:04

AlienX píše:starsi trailer na Crisis Core: Final Fantasy VII
http://www.gametrailers.com/gamepage.php?fs=1&id=3454

To Crisis Core nevypadá marně, jsem se chtěl vždycky dozvědět, jak to s tim Zackem vlastně přesně bylo.

I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes.
LaughingMan
Killing Spree

Odeslat příspěvekod LaughingMan 6. 4. 2007 20:01

Nová oficiální stránka ke Crisis Core (s moc pěknou backgroundovkou)... jo jo ať žije nostalgie :) :

Crisis Core Website
LaughingMan
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Arašíd 6. 4. 2007 21:00

Cywe sem na tohle tema uplne zapomnel :) Crisis Core vypada zajimave, wtz :)
love music
hate fascism
Arašíd
Killing Spree

Odeslat příspěvekod LaughingMan 8. 4. 2007 10:35

Znáte ten pocit, kdy dohrajete hru a cítíte prázdno, smutek, nadšení a musíte nad ní stále přemýšlet. Pokud ne, pak jste asi nikdy nehráli jRPG :) . Toto se povedlo zatím jen několika hrám FF VII, Xenogears a MGS to jsou hry, kvůli kterým má smysl hrát. A včera k nim přibyla další, její jméno je Xenosaga III.

Popravdě je to asi první 100% jRPG co jsem na PS 2 hrál. Takže si to shrňme, začneme grafikou, která po dvojce doznala opět výrazného zanimeování :) jinak je grafika prostředí na úrovni FFX, takže spoustu detailů a vše vypadá realisticky. Taky pocit, že se pohybujete spíš v rubikově kostce, než ve starobylém chrámu či střežené základně, neni tak intenzivní jako v 2 epizodě. Nevěřil jsem že mě kolový jRPG soubojový systém, ještě někdy bude bavit, ale v Xenosaze jsou souboje tak rychlé a efektní, že jsem se při nich ani neměl čas nudit. :) .

Mno a to nejdůležitější příběh, který dává zapomenout na "zjednodušenou" dvojku, Japonci toho na nás valí opravdu hodně, zatim nejtextovější hra co jsem na ps2 hrál. Ono je to vcelku pochopitelné vysvětlit všechny otázky a vypořádání se s traumaty minulosti jednotlivých postav chce svůj čas, a tady je ten čas proinvestován skutečně smysluplně. Po závěrečné animaci jsem si jenom řikal, aha tak takhle nějak by to s tim světem mohlo vážně být :) .

Dvě pihy na kráse se ale přece najdou, ta první je zruinování dvou emotivních scén díky cenzůře a druhou je mizerná kvalita dabingu a tím myslím technickou kvalitu, což je ve hře kde se toho namluví opravdu hodně trestuhodné, když vám totiž hlas nějaké postavy s výšším hlasem trhá uši a vy tak musíte nedobrovolně snižovat volume...no darmo mluvit :? dvojnásob to naštve když hudba je další úžasná věc na téhle hře, kompletně jí dělala Yuky Kajiura což je po Yoko Kanno asi druhá nejznámější japonská skladatelka soundtracků a je podle mě ze všech tří soundracků ten nejzajímavější.

Hodnocení 10/10 jedna z mála her, která si ho poprávu zaslouží.
Naposledy upravil LaughingMan dne 8. 4. 2007 16:38, celkově upraveno 1
LaughingMan
Killing Spree

Odeslat příspěvekod AlienX 8. 4. 2007 11:21

LaughingMan - da sa do toho dostat aj napriek tomu ze som nehral predchadzajuce diely?
nobody steals our chicks and lives
AlienX
Godlike

Odeslat příspěvekod Wiskas 8. 4. 2007 13:28

LaughingMan: Jsem rád že se shodnem :) , ale nechápu co všichni mají se zvukem. Mně šel zcela a naprosto normálně.

AlienX: je tady jakési shrnutí předchozích dílů, takže v zásadě dá, ale těžko. Přece jen Xenosagy nejsou tři navazující příběhy, ale jeden příběh o třech částech a taky tady nebude důvěrná známost s postavami. Alespoň jeden z předchozích dílů by ti hodně prospěl.
For God doth know that the day ye eat thereof yer eyes shall be opened and ye shall be as gods, knowing good and evil.
Wiskas
Killing Spree

Odeslat příspěvekod LaughingMan 9. 4. 2007 15:50

AlienX píše:LaughingMan - da sa do toho dostat aj napriek tomu ze som nehral predchadzajuce diely?

Mno myslim, že po dohrání by sys to až do smrti vyčítal, že si měl ten zážitek jen třetinový :) . Ono pak zpětně hrát ty dva díly, kdybys věděl konec, by asi nebylo ono. Xenosaga se hraje hlavně kvůli příběhu a ten je v první epizodě zhruba na stejné úrovni jako ve třetí, dvojka na mě sice tak nezapůsobila, ale zase naneštěstí neni moc dlouhá :) , je taky spousty hratelnějších her a tak nevidim důvod proč začínat trojkou místo jedničky.
LaughingMan
Killing Spree

Odeslat příspěvekod OCELOTR 16. 4. 2007 12:08

FINAL FANTASY 20th ANIV. MONTAGE
http://www.gamevideos.com/video/id/9716
LA-LI-LU-LE-LO
OCELOTR
Killing Spree

Odeslat příspěvekod LaughingMan 5. 5. 2007 22:11

OCELOTR píše:FINAL FANTASY 20th ANIV. MONTAGE
http://www.gamevideos.com/video/id/9716

Pěkné, jen škoda, že ukázky z FF X mi ten zážitek trochu zkazily.

To jste věděli, že nejlepší RPG za rok 2006 podle Famitsu neni Blue Dragon ani Final Fantasy XII ba dokonce ani Xenosaga III nýbrž Persona III. Tohle jRPG je čím dál tím zajímavější :twisted: :

Official Page
LaughingMan
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Arašíd 5. 5. 2007 22:40

LaughingMan píše:To jste věděli, že nejlepší RPG za rok 2006 podle ourl=http://pspupdates.qj.net/Persona-3-wins-over-Blue-Dragon-and-FFXII-in-Famitsu-awards/pg/49/aid/90019]Famitsu[/url] neni Blue Dragon ani Final Fantasy XII
to se ani nedivim...
love music
hate fascism
Arašíd
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Skinny 5. 5. 2007 23:02

tak jsem se tomu podíval na zoubek :arrow: http://p3.atlus.co.jp/aegis/episode/episode03-3.html co dodat
Skinny
Rampage

Odeslat příspěvekod AlienX 8. 5. 2007 21:15

Obrázek
AlienX
Godlike

Odeslat příspěvekod AlienX 9. 5. 2007 09:02

usmevna anketa tykajuca sa FF universa z gamefaqs.com
http://www.gamefaqs.com/poll/index.html?poll=2746
AlienX
Godlike

Odeslat příspěvekod Arašíd 9. 5. 2007 09:24

tifa pekna :)
love music
hate fascism
Arašíd
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Paar 9. 5. 2007 11:56

ta Tifa je doopravdicka Japonka, ze? vypada hodne dobre (verohodne sve digitalni podobe)
Nenávidím politickou korektnost.
Paar
Chosen One

Předchozí stránkaDalší stránka