TOP10 her podle doupáků

Diskuze o hrách pro herní konzole

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod StefiCZ 8. 9. 2013 09:42

Nikde jsem nenašel podobný téma a tak nějak mi tu chybí. Vím, že je tu dost lidí co hraje hromadu let a už jim pod rukama prošly desítky, né-li stovky her, tak bych chtěl vědět, jak by vypadala vaše top desítka..? Kdyžtak napíšu svůj vlastní list, aby šlo vidět jak si to + - představuju.. :)

1, Final Fantasy VII (Psone) - pro svůj příběh, skělou hratelnost a úžasnej soundrack, do dnes pro mě možná ta úplně nejlepší hra vůbec
2, The Legend of Zelda: Skyward Sword (Wii) - precizní ovládání s wiimotem, dokonalá hratelnost, konečně rámci série slušnej příběh a pravděpodobně minimálně pro mě ten nejlepší orchestrální soundtrack vůbec
3, Xenoblade: Chronicles (Wii) - po letech zase jRPG u kterého člověk může prosedět noci a vůbec mu to nebude vadit :) obrovský svět bez loadingů, super soubojovej systém, krásná hudba, vyprávění příběhu jako kdybych se vrátil o 10 let zpátky a vůbec nejlepší jRPG posledních.. hodně let
4, Super Mario Bros. (NES) - pravděpodobně moje první plošinovka a hra vůbec, esence hratelnosti a dokonalýho ovládání, jen škoda, že jsem ji dohrál teprve pár let zpátky
5, Mafia (PC) - po prvé jsem si ve hře zamiloval českej dabing, úžasně propracovaný město, pohlcující děj a vůbec celou hru
6, Persona 4: Golden (PSV) - maximální závislost, denně propařený hodiny a hodiny + jeden zničenej školní semestr.. nějak nemám moc víc co dodat :D
7, God of War 3 (Ps3) - button mashery sice moc nevyhledávám ale tohle jsem si užil od začátku až do konce, plus to byla po nějaké době hra, která mě opět přivedla ke konzolovýmu hraní
8, Metal Gear Solid 4 (Ps3) - žádnou hru jsem pravděpodobně "neprožil" tak jako MGS4
9, Resident Evil 4 (Ps2) - sice obrovský odklon od survivalu ale pro mě je 4ka pořád ta nej ze série, maximálně jsem si ji užil a v blízké době si ji pravděpodobně dám znovu
10, Shadow of the Colossus (Ps2) - úžasný dílko a dokonalá tečka za historií Ps2ky

Platforma za názvem hry, je vždycky ta, na které jsem danou hru hrál, dost velká část her se totiž platformu od platformy liší. Jinak seznam nemám nijak seřazenej, prostě mých TOP10, na dost her se sice nedostalo a některýma si nejsem úplně jistej ale už se mi s tím hýbat nechce.. :D
PC, PS1, PS2, PS3, PSP, PSVita, Xperia Play, Mega Drive, Dreamcast, SNES, GameCube, Wii, 3DS, Xbox360
StefiCZ
Killing Spree

Odeslat příspěvekod tdjohn 8. 9. 2013 10:16

Super nápad. Deset je docela dost, ale určitě zkusím a snad najdu i nějakou inspiraci od ostatních. To mi připomnělo, jak na IGN zase vyhrály blbosti typu Flower a Journey, tím jsem se moc inspirovat nenechal :D

-- 8. 9. 2013 11:44 --

1) GTA IV + DLC (je to jedna hra) (PS3/X360): Jedna z nejpropracovanějších her vůbec. Ostatní hry proti tomu vypadají trochu chudě. Jak ale u GTA bývá zvykem, je tam toho moc a ne každému se člověk zavděčí.

2) God of war (PS3): Můj první zážitek s podobným typem her a bylo to něco neskutečného.
Intenzivní zážitek a skvělý příběh. Ani jeden nástupce se tomu nepřiblížil.

3) Metal gear solid 4 (PS3): Co na to napsat. Kdo chce, najde plno chyb, ale kdo si to dokáže užít, tak chápe, proč to mám mezi tím nejlepším, co vůbec je.

4) Red dead redemption (PS3): Typický Rockstar projekt. Megalomanská akce, která vyšla na jedničku. Příběh skvělý, prostředí obrovské a propracované. Hratelnost skvělá.

5) Mafia 2 (PS3): Skvělý příběh ze 40. let. Bavil jsem se a nechal se pohltit do hry, abych to mohl zažít s nimi.

6) Pokémon Black (DS): Na to, jak mi to na první připadalo, tak to dopadlo neskutečně. Podle videí jsem nechápal, že by to dnes mohl ještě někdo hrát. Ta hra mě dokázala ale úplně pohlit a i přinést plno napínavých scén jak z nejdražších her dneška. Prostě pecka.

7) Minecraft (X360/PC): Kdo si rád tvoří pravidla a nemá rád omezování, tak nic lepšího asi nenajde. Takhle si představuju HRU.

8, Black ops (PS3/X360): Mně se to prostě hrozně líbilo po příběhové stránce. K tomu bezkonkurenční multiplayer.

9) Infamous 1 (PS3): Zvláštní atmosféra, dějové zvraty a pro mě úžasný konec. Nevím, jestli to stačí na můj nejlepší kousek, ale raději jsem ho tam dal.

-- 8. 9. 2013 12:05 --

A pokud jsem tam dal inFamous, tak:

10) Reistance 3 (PS3): Dobrodružství jak má být. Dodnes si pamatuju plno scén ze hry a vzpomínám na to, jako bych to opravdu zažil. To se mi moc líbilo. Neříkám, že je to to nejlepší, ale na PS3 to nemá moc konkurenci.
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod StefiCZ 8. 9. 2013 11:13

pěkný, sice třeba Black Ops je pro mě až po MW ale nehraju multi, takže to těžko můžu soudit, k Resistance 3 jsem se ještě ani nedostal.. každopádně nevím jak jsme mohl zapomenout na RDR a především Minecraft.. ten měl být v mojí TOP10 určitě.. ale to je už jedno no :D
PC, PS1, PS2, PS3, PSP, PSVita, Xperia Play, Mega Drive, Dreamcast, SNES, GameCube, Wii, 3DS, Xbox360
StefiCZ
Killing Spree

Odeslat příspěvekod SCobra 8. 9. 2013 11:23

Sakra, RDR musím v práci ukořistit GOTY edici :)
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod tdjohn 8. 9. 2013 11:29

StefiCZ, u toho COD si nejsem úplně jistý, ale pokud k tomu dám MP, tak na konzolích vlastně ani alternativa není. Třeba MW1 je ale také super pecka. Musíš přistoupit na ten styl hraní a pak už jen sleduješ, co ti připravili. Pripjať je dokonalost sama i dnes :)
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 8. 9. 2013 12:37

Ja mam mam v TOPCE spis cele serie (do zavorky dam poradi jednotlivych dilu):

1. Metal Gear Solid (MGS3 - PS2) - super, stand alone pribeh, paradni armosfera, survival, super postavy. Nejlepsi dil serie (3,4,1,2)

2. Silent Hill (2 - PS2/PC) - dvojka ma jednoznacne nejlepsi postavy a pribeh. Jeden z nejdepresivnejsich a nejuzasnejsich hernich zazitku. A to rozuzleni je proste paradni. (2,1,5,4,3, sestku jsem jeste neprojel)

3. Half-Life (2 - PC) - tady asi neni co dodat. Revolucni vypraveni pribehu, super level design, Ravenholm... (2, ep1, ep2, 1, BS, OF)

4. Legacy of Kain (tady je to tezky, ale pujdu asi s prvnim Soul Reaverem, ale Defiance je tesne za nim - PC/PSX) - zajimavy koncept, reseni hadanek v dalsi dimenzi, pribeh napric celou serii (a hlavne finale Defiance) (SR1,Defiance, SR2, BO1, BO2)

5 Uncharted (2 - PS3) - O chlupek lepsi nez Tomb Raider hlavne kvuli filmovemu feelu (2,1,3)

6. Assassins Creed (Brotherhood - PS3) - pro mne asi nejlepsi dil serie. Vsechno co k AC patri plus atraktivni prostredi Rima. (Brotherhood, 2, 3, Revelations, 1)

7. Mass Effect (2 - PC) - interakce mezi postavami se zajimavymi pribehy, fajn hratelnost (2,1,3)

8. Warcraft (3 + DOTA - PC) - kvuli nespocet hodinam online v multaku

9. Tekken (3 - PSX) - svizna bojovka co neni tak extremne pritazena za vlasy jako SF, hodiny a hodiny stravene parbou na starym PSX (3,5,6,4,2,1)

10.The Walking Dead (PC) - dost pravdepodobne nejlepsi adventura jakou jsem kdy hral. Feels, feels everywhere.

//upravena desata pozice
Naposledy upravil Lo!Zza dne 8. 9. 2013 15:37, celkově upraveno 1
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod SPY 8. 9. 2013 14:08

Radim podle nejlepsich zazitku ze hry:

1. World of Warcraft (BC) - Tohle me ve svy dobe uplne pohltilo - není jiná hra, u který by byl schopnej sedet 16-18 hodin denne. Na zazitky progressu na raidech, kde 25 lidi sundava koordinovane nejtezzsi bossy ze hry, a potom ziskat mesice vytouzenej loot, jo na to jen tak nezapomenu.

2. Warcraft 3 - Vybornej pribeh, vybornej multiplayer ( pres 3000 zapasu ), kdyz jsem nehral protoze jsem nebyl online, tak jsem mel alespon postahovany replayer lepsich hracu. No a potom jak me multak omrzel, tak jsem presel na DoTu, to jsou dalsi tisice zabitejch hodin.

3. Mafia - Tohle vyslo, kdyz jsem byl v 9ty tride, mel jsem zaheslovanej bios od rodicu (pc nesel zapnout), abych nedelal blbosti a ucil se na prijmacky, no jediny reseni bylo PC nevypnout na noc (kdyz jsem jim vysvetlil, ze potrebuju udelat nejakej referat). Takze tohle je hra, kterou jsem hraval vzdycky mezi pulnoci a 5tou rano, a druhej den jsem mazal do skoly.
Nezapomenutelnej pribeh, nezapomenutelna atmosfera, at uz doma nebo ve hre. Vybornej dabing od hercu, ktery jsem mel v ty dobe hodne rad, tenhle zazitek, zadna single player hra asi nikdy nepribije :-)

4. The Last of Us - Nejlepsi single player hra tyhle generace konzoli. Multak taky vybornej, a naprosto odlisnej od cekoliv co tu je, vubec bych neodhadoval, ze me muze bavit tymova, pomala zalezitost.

5. Diablo 1/2 - Nejdriv 2 roky dvojka, a kdyz jsem tam uz nemel co delat, tak 2 roky jednicka. Prvni originalka co jsem si kdy koupil, abych mohl hrat online.

6. Counter-Strike 1.x - Privatni zapasy v herne, budovani klanu, clan wary, jezdeni po turnajich, chvilu jsme byli i na prvnim miste na gamezone (ne ze by to zas tak moc znamenalo), ale tyhle zazitky musi byt v TOP10

7. Uncharted 2 - Naughty Dog proste umi

8. Bioshock Infinite - Bioshock nesmi chybet, vsechny 3 dily super, ale ve finale zvitezil Infinite, protoze ending :)

9. Witcher 2 - Witcher me okouzlil, at uz hry, tak knihy.

10. Metal Gear Solid - Bohuzel jsem to hral s 13ti letym spozdenim, tak uz ten zazitek nebyl uplne ono, jak by byl ve svy dobe, ale i tak to hodnotim jako nejlepsi dil serie.
Naposledy upravil SPY dne 8. 9. 2013 17:14, celkově upraveno 2
SPY
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Cru4l 8. 9. 2013 14:23

1. Starcraft (oba díly, ale jednička je obrovská srdcovka) - hra, kterou plynule hraju od roku 98 a pořád mě baví a má co nabídnout

2. HoMaM III - mnoho probdělých nocí a dní při hromadném klání až o 6 kamarádech

3. Fallout 1 - pro mě jedno z nejduležitějších RPG všech dob

4. Dark Souls - perfektní HC "akční" hra, která nic neodpustí... přirostla mi o něco více k srdci, než Deamon´s Souls

5. Mortal Kombat 2 - mytologie a postavy mě a moje kamarády provázeli docela dlouhou dobu

6. Diablo III - sice mě někdo možná upálí, ale já se u něj bavil víc jak u DII.. Přesto oba díly pro mě znamenají mnoho a mnoho hodin zábavy

7. Commandos - strategie, na kterou se nedá pro svoje strategický možnosti zapomenout¨

8. Guild Wars - neokoukané lore, zajímavé stavění buildů skillů, perfektní mix povolání a, pro mě, zajímavé PvP i PvE

9. Mario - jak původní hry, tak i moderní podoby tohoto hrdiny mě stále moc baví

10. Sonic - první a druhý díl byl pro mě špičkovou záležitostí... rád si občas zopakuju
Cru4l
Killing Spree

Odeslat příspěvekod boonno 8. 9. 2013 14:23

Tak můj top ten:

1. Daley Thompson's decathlon na zx spectrum. To bylo zlomených joysticků. Ve více lidech tenkrát neskutečná zábava.
2. Half life takhle mě nepohltila snad žádná střílečka nevtáhla (i přes drobné zklamání z mimozemské části)
3. Medal of honor první střílečka tohoto typu, na scénu s vyloděním v normadii nejde jen tak zapomenout :-)
4. Mario cart hrál jsem více dílů a nejlepší bláznivý autíčka
5. Micro machines na megadrivu moje nejoblíbenější hra. Hrál jsem více dílů a všechno parádní zábava hlavně ve více lidech
6. Fallout pro mě nejlepší rpg co jsem hrál. I přes značkou zabugovanost
7. Gooka z adventur tenhle českej kousek, u kterýho jsem taky strávil mrtě hodin
8. Fifa a Nhl tyhle sportovní série byly vždycky moje. Na nich mám asi nejvíc odehraných hodin
9. Street fighter tohle jsme pařili na automatech a pak doma na megadrivu to byly terpve bitvy.
10. kirby's epic yarn luxusní záležitost plná orginálních nápadů. Parádní hratelnost a přesto, že je to hra pro wii tak i krásná grafika

Možná jsem něco vynechal, ale tohle jsou hry co mě takhle napadly z hlavy bez hledání a dlouhýho vzpomínání co jsem vlastně už všechno odhreál
Telefon: Samsung galaxy s10
Konzole: ps3, wii
Auto: Škoda Scala
boonno
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Mahorero 8. 9. 2013 15:45

2Lo!Zza: Legacy of Kain mě taky hodně bavil, především Blood Omen, pak Soul Reaver, intro mě tehdy rozdrtilo!
Skládám O*R*I*G*A*M*I* jedním prstem \^_^/´
Mahorero
Killing Spree

Odeslat příspěvekod flash789 8. 9. 2013 18:00

1. Final Fantasy 7 - nejde to jinak nez tuhle hru dat na první místo.

2. Dragons Dogma - pro me dokonala rpg hra, spojujici moderni prvky a zkostnatělou hardcore hratelnost.

3. TES V Skyrim . mam rad všechny TES hry, Dagerfall, Morrowind, Oblivion sedi po boku Skyrimu rovnym dilem.

4. UFO enemy unknown - klasika od Microprose, zadna jina tahova strategie me nabavila vic nez tohle.

5. Elite 2 Frontier - i dnes, po letech me tahle hra udivuje, cely znamy vesmir k prozkoumani v meritku 1:1.

6. Age of Conan - hral jsme spousty MMO ale na Conana budu vždycky vzpomínat nejvic.

7. Final Fantasy 13 - proste ji mam rad, at si říká kdo chce co chce.

8. Xenoblade Chronicles - jedno z nejlepších JRPG co jsem hral.

9. Deus Ex - jedna z nejlepších her všech dob, i pro me.

10. Final Fantasy 12 - poprvé jsme ji dohral v japonstine s anglickym prekladem z netu, tak moc jsem ji chtěl hrat.

Samozrejme je plno dalších her co by si zaslouzily byt v top 10. Osobne jsme si vedom ze nejaky skutecne pevny zebřiček nejsem schopen sestavit, a postupem let se neustale meni a bude menit. Ale tyhle hry co jsem vypsal jsou pro me nejakym zpusobem zasadni.
Naposledy upravil flash789 dne 8. 9. 2013 18:10, celkově upraveno 1
Podle mě, když nějakej japonec, co programoval FF13 vidí třeba Dragon Age, tak musí umřít smíchy.
flash789
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 8. 9. 2013 18:05

Mahorero píše:2Lo!Zza: Legacy of Kain mě taky hodně bavil, především Blood Omen, pak Soul Reaver, intro mě tehdy rozdrtilo!

BO mne nevzal tak jako SR. A mas recht, intro SR1 je fakr maso. Nejvic mne ale dostalo finale cele serie. Skoro jako finale MGS. :)

A na TES serii jsem uplne zapomnel. :(
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod N.Marko 8. 9. 2013 19:23

Já to vypisovat nebudu, protože první místo mám sice jasné (FF7), ale na druhé místo aspiruje tolik her a já nemám to srdce něco šoupnout dolů, nebo rovnou vypustit.

A taky bych určitě na něco zapomněl.
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod tdjohn 8. 9. 2013 19:35

Žádná místa tam nejsou.

-- 8. 9. 2013 20:53 --

A čím více lidí napíše, tím lépe. Já si třeba vzpomněl na Gooku, na kterou bych si jinak asi už nikdy nevzpomněl :D Také jsem přemýšlel, jestli tam dát třeba Fallout nebo Baldur's gate a pár lidí ho tu dalo. Je to rozhodně inspirativní a zároveň to ukazuje, jak každý hraje trochu něco jiného.
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 9. 9. 2013 08:21

Já tam mám takové ty klasiky.

Fallout 1
BG1
FarCry1
Half-life - vše
Planescape Torment
Dune2
Morowind
Longest Journey
Crysis Warhead
Posel smrti 1

Ale když tak nad tím přemýšlím, neumím takový seznam udělat, protože tam bude vždy něco chybět.
_DAVE_
Rampage

Další stránka