od N.Marko 27. 11. 2013 02:30
Myslíš jako "Eggsbox on/off"? Nebo jak? Jasně, na zapnutí/vypnutí konzole to asi je docela fajn, ale stejně mi to přijde jako ten nejdražší nóbl vypínač na světě (vzhledem k nákladům na jeho vývoj a pořizovací ceně), když jeho práci odvede obyčejný čudlík za pořizovací cenu 0,002 dolaru.
Microsoft prezentuje pohybové a hlasové ovládání Xbone jako svého druhu Widle - tedy že budeš mít simultánně zapojeno hned několik aplikací a mezi nimi přepínáš, respektive v nich pracuješ (vybírání a prohlížené fotografií, pauzování, posouvání videí, hudba, hraní - nahrávání hraní, zapínání crossgame chatu atd.). To znamená hodně kecání a mávání hnátama nad tím dlaždicovým menu - neříkej mi, že to je rychlejší, než gamepad. Mám oči a vidím. Už jenom to že musíš rukou najet na nějakou dlaždici a tam ji "podržet" aby systém uznal, že to jako chceš zmáčknout je prostě delší, než příslušná operace s gamepadem.
Jediné místo kde bych fakt ocenil hlasové ovládání, je nějaký textový editor, jež by bral a přepisoval mluvené slovo. Jenže jsem ještě neviděl žádný tak dobrý, aby si poradil s diakritikou, čárkami ve větě, aby sakra vůbec věděl, kdy je z větného hlediska smysluplné dát čárku, nebo ukončit větu. Korektury v něčem takovém, přepisování, vkládání a opravování vět by muselo být pěkné peklo když nad tím přemýšlím, protože já se zpětně při psaní hodně vracím.Ovládání gesty a hlasem jak ho zatím prezentuje Microsoft, je pomalé, k ničemu, špatný vtip a kdybych si krabici na vejce 1 (TM) přeci jenom koupil, bylo by to to první co vypnu.
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short