Xbox One

Diskuze o hrách pro herní konzole

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod boonno 26. 11. 2013 23:06

no mě taky to ovládání skrze gesta nebo hlasem přijdou naprd. Na předvádění se před návštěvou dobrý, ale reálně se to asi moc používat nebude.
Telefon: Samsung galaxy s10
Konzole: ps3, wii
Auto: Škoda Scala
boonno
Killing Spree

Odeslat příspěvekod SCobra 26. 11. 2013 23:09

No, minimálně nemusíš hledat ovladač, když si chceš pustit film :) Oni to ještě vychytají...
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod tdjohn 26. 11. 2013 23:20

To jo, to by bylo strašný mít po ruce gamepad :D
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod N.Marko 26. 11. 2013 23:38

SCobra píše:No, minimálně nemusíš hledat ovladač, když si chceš pustit film :) Oni to ještě vychytají...

Mluvíme tady o herní konzoli že? Tedy o tom, že hraješ hru (nejlépe s gamepadem) a přitom switchneš mezi různými aplikacemi...
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod tdjohn 26. 11. 2013 23:45

Také jsem si to myslel :D Hlavně klikání na odkazy musí být u hlasu hodně pohotové :D
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod SCobra 26. 11. 2013 23:56

N.Marko: Proč bych to dělal? :) Hlasem potřebuju pustit aplikaci, ukončit aplikaci. To mi stačí :)
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod N.Marko 27. 11. 2013 02:30

Myslíš jako "Eggsbox on/off"? Nebo jak? Jasně, na zapnutí/vypnutí konzole to asi je docela fajn, ale stejně mi to přijde jako ten nejdražší nóbl vypínač na světě (vzhledem k nákladům na jeho vývoj a pořizovací ceně), když jeho práci odvede obyčejný čudlík za pořizovací cenu 0,002 dolaru.

Microsoft prezentuje pohybové a hlasové ovládání Xbone jako svého druhu Widle - tedy že budeš mít simultánně zapojeno hned několik aplikací a mezi nimi přepínáš, respektive v nich pracuješ (vybírání a prohlížené fotografií, pauzování, posouvání videí, hudba, hraní - nahrávání hraní, zapínání crossgame chatu atd.). To znamená hodně kecání a mávání hnátama nad tím dlaždicovým menu - neříkej mi, že to je rychlejší, než gamepad. Mám oči a vidím. Už jenom to že musíš rukou najet na nějakou dlaždici a tam ji "podržet" aby systém uznal, že to jako chceš zmáčknout je prostě delší, než příslušná operace s gamepadem.

Jediné místo kde bych fakt ocenil hlasové ovládání, je nějaký textový editor, jež by bral a přepisoval mluvené slovo. Jenže jsem ještě neviděl žádný tak dobrý, aby si poradil s diakritikou, čárkami ve větě, aby sakra vůbec věděl, kdy je z větného hlediska smysluplné dát čárku, nebo ukončit větu. Korektury v něčem takovém, přepisování, vkládání a opravování vět by muselo být pěkné peklo když nad tím přemýšlím, protože já se zpětně při psaní hodně vracím.Ovládání gesty a hlasem jak ho zatím prezentuje Microsoft, je pomalé, k ničemu, špatný vtip a kdybych si krabici na vejce 1 (TM) přeci jenom koupil, bylo by to to první co vypnu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod SCobra 27. 11. 2013 10:39

Aplikaci, nikoliv konzoli ;-) Takže mám DVD v mechanice, procházím obývákem do kuchyně a než se vrátím, chci mít spuštěnou hru. Tak zahlásím něco jako Start Game (play movie apod.) a ono se to provede, aniž bych hledal ovladač. Nebo prostě něco takovýho... To je jedno, že je to pomalejší... Je to pohodlnější.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod muftu 27. 11. 2013 10:50

N.Marko: ako hovorim - na pohyb po menu je stale rychlejsi ovladac, ale zadat nejaku stranku, ak by to fungovalo spravne, je rychlejsie zadat hlasom, ako vytukavat to na gamepade
X360, Xbox, PS3, PS 2, Wii U, Wii, GC, N64, SNES, Sega DC, Sega MD, 3DS XL, 3DS, GBC, GBA SP, GB Micro, GB, PSV, PSP
muftu
Killing Spree

Odeslat příspěvekod N.Marko 27. 11. 2013 13:10

muftu: pokud by to fungovalo správně, tak to jo.
Tak mě napadlo - co takhle použít bookmarks? ;)

SCobra: Já ti nevím. Ty pořád operuješ s termínem "hledat ovladač". No, já ho nikdy nehledám. Já prostě vím kde je :)

Imho situace že procházím od někud někam a zahlásím co chi je například u mne dost výjimečná. Přijdu do pokoje, sednu a zapnu konzoli za určitým účelem a sedím u ní. V tom okamžiku už ovladač stejně držím v ruce. Ale budiž, na tohle to asi docela ujde, ovšem jinak v tom smysl moc nevidím. Vyhozené peníze podle mne.
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod SCobra 27. 11. 2013 13:18

Třeba u startu GTA V nebo GT5 ten ovladač držíš v ruce docela dlouho úplně zbytečně :D A o to mi jde... Nemusel bych ho brát vůbec do ruky - zapnul bych konzoli a hru spustil hlasem.

Nebo třeba ležím v posteli, ovladač je položený u konzole a já si chci pustit další film. Nemusím vstávat, prostě jen řeknu, co chci a mám :)
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod N.Marko 27. 11. 2013 13:36

Pokud to funguje...
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod tdjohn 27. 11. 2013 13:39

SCobra píše:Třeba u startu GTA V nebo GT5 ten ovladač držíš v ruce docela dlouho úplně zbytečně :D

Protože Waitstation. Tohle jinde není a jediná Sony nechápe, že čekání u konzolí je fail. Uncharted je také moc příjemné.
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod SCobra 27. 11. 2013 13:45

N.Marko: Jasně :) Jen píšu příklady, jak bych to využil já :)

tdjohn: Však na Xboxu je to úplně totéž...
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod tdjohn 27. 11. 2013 13:57

Dvojnásobek není totéž :D
tdjohn
Rampage

Předchozí stránkaDalší stránka