Xbone - dobrej vtip. Konzole s polovičním zastoupením trhu (a tudíž i menší podporou vydavatelů), kterou Microsoft pravděpodobně postupem času buď předělá na nějaký modulární chaos, nebo zařízne a udělá z ní "značku"... no potěš koště.
Chlape, já mám doma ve skříni nějakých sedm, možná osm konzolí - mě tady jde o životnost systému. PS4 jsem koupil s tím, že byla prezentována jako tradiční konzole, ne jako slepenec TV služeb nebo kdo ví co - tedy konzole, která na trhu vydrží pět - šest let a bude plně podporována po celou dobu, takže stále na ni budou hry. A najednou se dozvídám, že tu existuje jakási pravděpodobnost, která zařízne systém v polovině cyklu. To je prostě porušení jakési nevyřčené smlouvy/slibu.
Problém je v tom, že Sony si možná myslí, že bude schopná udržovat dva souběžné systémy najednou, ale to se jí prostě nepovede sakra vždyť oni kašlou i na tu blbou Vitu a to je vývoj her na ni stokrát levnější!
Mě netrápí nějaká závist vůči ferdovi z druhého patra. Kdyby to byla pravda, tak zelenám závistí nad hráči na PC, protože ti mají bez diskuze přístup ke grafice řádově lepší. Prostě to tak je a netrápí mě to. Prostě ti říkám už po desáté - jde mi o životnost systému. PS4 má na to být PS2 své generace, ale Sony se rozhodla pošetile, že upgrade je přesně to co systém potřebuje, ale neuvědomují si, že tím jenom roztříští svou základnu a to bude mít jen dva možné výsledky. Slabší systém umře a ten nový nebude dost silný na to, aby byl skutečnou konkurencí nové generaci až přijde a tím Sony přijde o dost veliké příjmy.
Druhá alternativa je, že lidi se jim na novější systém vykašlou a Sony v něm utopí strašné peníze ve snaze ho prosadit a udržovat - taky ne moc chytré.
Ve výsledku to bude tak jako tak znamenat odliv zdrojů z vývoje her - hlavně těch exkluzivních a TO jako hráč považuji za ztrátu.
PC a konzole jsou trochu jako hrušky a jablka, nemyslíš?

Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short