Koupil jsem si dneska posledního Hitmana v takové té celoroční edici na disku pro PS4. Hodím ho do konzole a jako vždy - systém mi suše oznámil, že i přes to, že hra si požaduje 43 giga místa na disku a já mám volných 50, tak to holt není dost a musím něco umazat. Managment HDD sucks, to vám povím, ale s tím se už tak nějak počítá, protože 500 giga HDD v dnešní době, to je prostě výsměch a chce se mi kolikrát vzteky až brečet, jak na to berou vývojáři ohled. No nic. Umazal jsem něco, smazal ten ždibíček, co se už nainstaloval (systém zatvrzele odmítá pokračovat v instalaci, pokud ji jednou takhle zastavil - prostě genitální), vyndal a zandal disk (opět - systém to jinak sám nerozjede - genitální, jako fakt) a instalace naskočila. S novou hrou se samozřejmě objevila hláška o day one patchi...
Víte, u nové hry, jakože fakt úplně nové, bych to i chápal. Stěží, ale chápal. Jenže Hitman není ***** NOVÁ HRA! Vydává se po částech už celý jeden rok a jediné, co vydavatel udělal je, že plácl všechny epizody na jeden disk! Ale nebojte se, bude lépe.
Ta hra si totiž řekne o dalších 12 (!), ano, slovy DVANÁCT giga místa! V ten okamžik mi začala pulzovat žilka, protože tohle mělo zkrátka už být na disku - tohle není nová hra!!!
Mám sto chutí být zatraceně sprostý a na rovinu říkám, že tahle generace konzolí je z uživatelského hlediska naprostou katastrofou. Jasně, sednout si k PS3 dnes, tak vyloženě kvetu z pomalého interface (no, jak se to vezme - XBM práci podle mne odváděl dobrou) a nalogování na PS Store, popřípadě vybírání položek se délkou utrpení vyrovná snad jen Nintendu, ale ***** - hry jsem hrál z disku a instalace byly řádově menší, takže mi ten tří set gigový disk, co jsem si ho tam nacpal před lety vystačil na doslova desítky her, které jsem pak nemusel opětovně instalovat.
Až dohraji Hitmana, pošlu ho zase do Čech a instalačku samozřejmě smažu, ale jednou, třeba jen ze zvědavosti, si ho budu chtít zase prubnout - co myslíte, neodradí mě požadavek na čekání tří hodin, než se stáhne jeden mizernej patch? Jasně že jo! A takových her mám na PS4 už desítky! Tohle už rozhodně není plug&play konzole ani náhodou.
Do hajzlu s tím!

Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short