SONY vs MICROSOFT vs NINTENDO

Diskuze o hrách pro herní konzole

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod N.Marko 8. 10. 2015 12:39

SCobra" Ehmm
Obrázek
tohle je oficiální z minulého týdne....

Jinak byla řeč o tom, že studia prostě už dopředu dělají hry modulárně - a pár modulů (misí, věcí, částí hry) ti pak jednoduše prodají v DLC. Příměr dr.míši je docela přesný. Pro mě je fajn, když udělají film (hru) a pak když zjistí (ne předem!) že to má úspěch, tak udělají seriál (DLC). To co kolikrát dostaneme dnes je hodinový pilot seriálu na který si musíme jít do kina a zaplatit jako za dvouhodinový plnohodnotný film s tím, že zbytek teda jako v seriálu...
Já chápu a schvaluji, že se hry tvoří (mimo jiné) pro peníze a jde prostě o byznys, a jako takový mají vydavatelé právo dělat si jejich dílem co chtějí, ale na druhou stranu já jako zákazník nemám povinnost jim to sežrat i s navijákem a mám právo jim do toho kecat, říkat co se mi líbí a co ne a v konečném důsledku jim to dát najevo způsobem, který je bolí nejvíc a je pro ně největší motivací - hlasováním peněženkou. Některé věci se prostě nedělají a pokud se mi nelíbí, tak za ně nezaplatím dokud mi vydavatel/studio nepřipraví něco, co mě zase přesvědčí zaplatit - ale jen za mých podmínek (ideálně :) ).
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod SCobra 8. 10. 2015 13:41

K filmu pak vydají Directors Cut (o 5 minut kratší) a rozšířenou verzi (o 5 minut delší) a speciální rozšířenou edici (o 10 minut delší)...

Samozřejmě, že dělají hry modulárně, když vědí, že všechno, co by chtěli ve hře mít, nestihnou v termínu a není problém to vydat jako DLC.

Ano, vydat druhý díl by bylo lepší, jenže dneska jsou na druhé díly kladené trochu větší nároky než dřív a kolikrát by se to ani nevyplatilo. Kdežto DLC za 10 dolarů si lidi koupí.

Stejně se divím, že to tomu Nintendu ty lidi pořád ještě žerou, když jim jak na běžícím pásu cpe nové díly za plnou cenu, ve kterých je asi tolik nového obsahu, jako ve větším DLC za 20 dolarů (Mario Kart, Mario skákačky, Pokémoni). To mi teda nepřijde o nic korektnější než vydávání prvoplánových DLC.
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod N.Marko 8. 10. 2015 13:55

No jo, to pokrývá GOTY edice.

Hele asi takhle - radši Wither 3 systém, než Hitman OK? A nemusí to být nový díl. Datadisk (větší porce té samé hry) mi vyhovuje.

Nintendo? Cože? Jako co vím, tak Nintendo vydá tak tři, možná čtyři hry do roka (na jednu platformu) a ani to kolikrát není ze stejného žánru (to že recyklují je už jiná věc).
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod SCobra 8. 10. 2015 14:49

Takže DLC jsou v pořádku, když jsou zadarmo jako u Witchera?

Ten systém u Hitmana je divný, nicméně nevím, kde je rozdíl proti základní hře a datadisku. Že by jen v tom, že o tom datadisku víš dopředu? Kromě toho si můžeš koupit Full Experience, které stojí jako jakákoliv jiná hra. Akorát se ti holt ty datadisky stáhnou postupně, aniž bys je pak musel nějak řešit.

Recyklujou je slabý slovo... Oni vydávají pořád dokola ty stejný hry, jen na nové platformy. A pak k nim ještě vydají DLC. Jinde se tomu aspoň říká HD remake a prodává se to za nižší cenu.
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod N.Marko 8. 10. 2015 15:05

Ano :)
Ale vážně - Witcher je velká hra jako kráva sama o sobě, to musíš uznat a teď k ní přijdou placená DLC, které opravdu nevypadají jako v poslední době populární "stáhněte si odemykací 100kb klíč za 10€ - nebojte se, zcela určitě jsme na tomto obsahu pracovali až po vydání hry, děkujeme pěkně", ale jde o regulérní datadisk.
Stále to tu meleme dokola a já už fakt nevím jak to říct. Nic proti DLC nemám - pokud jde opravdu o obsah, na které se dělalo až po dokončení plné hry (a tím myslím jako že tu hru udělali tak, aby jako plná hra doopravdy vypadala a nemusela se ve srovnání s minulostí stydět). nebo pokud jde o takové ty kravinky ve stylu brnění pro koně.

Rozdíl u Hitmana je, že zcela otevřeně dostaneš polovinu(!!!) příběhu a zbytek ti budou dávkovat po lžičkách. Na to se jim můžu vy*rat s prominutím.
Btw: Vědět o datadisku dopředu ve smyslu vědět o něm ještě před vydáním samotné hry bylo v minulosti řekněme extrémně vzácné. Datadisky se dělaly co vím většinou v okamžiku, kdy hra byla úspěšná a autoři prostě chtěli z komunity dostat víc peněz a zároveň šlo o fan-servis. To co dělají dneska prostě vypadá jako otevřené přiznání, že práci mají rozfázovanou a do obchodů dodávají early access za plnou cenu. Ano, je to jejich právo, ale mě se to nelíbí a nebudu to podporovat.
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod SCobra 8. 10. 2015 15:11

Jo, tohle je pochopitelný :)
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod N.Marko 8. 10. 2015 15:15

Tak teď ještě aby to pochopily i vydavatelé :D
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod SCobra 8. 10. 2015 15:37

Není důvod :) Lidi to stejně kupujou :)
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod N.Marko 8. 10. 2015 16:13

Já ne.
Hele ono to není až tak hrozné a hlas lidu přeci jenom má nějakou sílu. Minulý týden jsme zatrhli Square-Enixu tu kravinu s tiery pro pre-order, tak jim teď zatrhneme tyhle šílené experimenty s Hitmanem. Jasně že s námi vořou, ale ono ne všechno jim vyšlo, protože kdyby jo, tak dodnes máme v mechanikách StarForce a podobné kraviny. Oni vždy něco zkusí, lidem se to nelíbí, pak zjistí, že to buď nefunguje, nebo že to je průchozí a pak upraví strategii. Prostě normální tržní hospodářství. Jen se nebát a říct jim, co si o tom či onom myslíme.
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod rodierczuk2 19. 10. 2015 19:30

To je kravina. Jasne je tam videt, ze dostanes v zakladu plnyho Hitmana / vsech 6 kampani. Ten pribeh tam regulerne skonci.

To co dostanes po launchi bude nova kampan, uplne jina a protoze vyjde az dlouho po vydani = budou na tom delat az po vydani ( i kdyz Hitman je dost znamej recyklaci grafiky.. takze jak se to veme..)

Na ten slajd se muzes samozrejme koukat jako na:
"maj hru hotovou, ale budou to kouskovat aby vice vydelali" - coz je kravina, protoze si ihned muzes za normalni cenu koupit veskerej obsah.

"maj hru hotov, ale budou to kouskovat aby to lidem dele vydrzelo, o hre se dele mluvilo a melo vetsi PR" - no to je mozne, ale neni to nic proti nicemu

"maj hotove to co si stanovili, ale chtej na tom vytriskat majlant + chteji aby lidi o hre mluvili a hra se hrala dlouho = budou pridavat obsah PO vydani stejne jako treba v GTA 5.. " - to je podle me nejlogictejsi a nejrozumejsi vec kterou lze o Hitmanovi rict. Kdyz team dela treba 2 roky na nejake hre, je dost neefektivni jit hned vsem vycistit hlavu a at jdou delat na jinem projektu. Proto i studiim vyhovuji kdyz je muze x dalsich let zivit klidne jen dodelavani obsahu pro danou hru.

Me osobne DLC nevadi. Desne moc mi vadi ze nevyslo kvalitni dlouhe pribehove DLC pro Watch Dogs. Tu hru mam rad, je to podle me graficky i pribehove porad nejlepsi mestka akce. Stejne tak mi vadi ze Rockstar se vrhnul na mikrotransakcni DLC do GTA Online, ale aby pridali novej pribeh do GTA 5 to je nenapadne :(
(nevadi mi ty male mikrotransakcni DLC samo o sobe, jen spis ze hlavni team uz dela dalsi projekt a lidi co se teprve zabihaj delaj prave tenhle okrajovej obsah ty mikroDLC. Misto aby udelali dalsi pribehy do GTA5.. aspon 2 jako v GTA4..)

------------
edit: co se tyce Nintenda.. tam si myslim ze pohar pretekl kravinou jmenem mario maker. Davat editor levelu ktery uz dnes byva bezne zdarma za plnou palku? Navic se tim sami dost poskodili.. kdo si ted bude kupovat dalsi Mario Bros? No vlastne oni uz zadne nevydaji, wiiu uz prestali vyrabet a podporovat, za chvili zas udelaj novou aby meli na co lidi nalakat a na to samozrejme zase svata trojice "mario kart, mario bros, mario world" .. ty konzoli dam tak 2 roky..potom zas konec.. a tak to bude furt dokola :D
rodierczuk2
Killing Spree

Odeslat příspěvekod N.Marko 19. 10. 2015 19:37

Ty máš odvahu srovnávat Hitmana s GTA5? Hodně hustý, hodně :eh
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod rodierczuk2 24. 10. 2015 21:45

Jsi normalni? GTA5 je pay2win jak svine. Prodavaji tam kredity za ktere si koupis auta na ktere jinak dres mesice. A tim samozrejme vyhravas zavody ktere s jinejma autama jen tak nevyhrajes. Svinarna nejvetsiho kalibru.
GTA5 je v tomhle maximalni sracka. A nevydali zadne pribehove DLC takze po strance DLC o kterych se bavime, neni duvod proc by se to nedalo srovnavat.

Sem zvedavej jak se jim povede ta sandbox cast Hitmana. Co vni pujde delat.
rodierczuk2
Killing Spree

Odeslat příspěvekod N.Marko 24. 10. 2015 22:41

No co vím, tak prachy v GTA se dají vydělat na burze ne? Tak v čem je problém?
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod .soul 30. 11. 2015 11:55

Mám dotaz na zdejší odborníky, Xbox scénu už delší dobu nesleduji.
Chci sestře koupit Xbox kvůli Kinect hrám (na tancování, hry s kamarádkama ad.) a teď nevím, jestli koupit Xbox One nebo X360.

Momentálně se dá díky black friday koupit Xbox One za 7600 na Kase (s použitím slevového kódu), pak samozřejmě ještě dokoupit Kinect (asi snad někde seženu Kinect z druhý ruky) + hry, což pořád vyjde dost draho, okolo 11k (popřípadě koupit za 12k bundle s Kinectem a 3 kinect hrama).

A chci se zeptat - je jich dost a vychází na Xbox One ještě Kinect hry? Nebylo by lepší spíš koupit Xbox 360, neni tam těch her víc? na druhou stranu za Xbox 360 s kinectem (starší verzí) a ne 4GB pamětí dám tak jako tak alespoň 8k, tak se mi tam ten rozdíl oproti XONE nezdá tak velikej a ještě ke všemu bych získal přístup k Xbonu 8-P

Poradíte? :-) Jde mi zejména o ty Kinect hry, jaká konzole je na to lepší. Dík!
.soul
Rampage

Odeslat příspěvekod tdjohn 30. 11. 2015 19:41

Pokud jí nejsou dva roky, tak bych to neřešil a naučil ji na pořádný hry. Takový pěkný PS4 s Minecraftem by mohl být fajn 8-)
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Předchozí stránkaDalší stránka