SONY vs MICROSOFT vs NINTENDO

Diskuze o hrách pro herní konzole

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod holubek002 3. 8. 2015 15:22

Tak pokud zpochybnujes i VHS/DVD/BD, tak se vazne nema cenu dal bavit. Zkratka to nevidis nebo je ti to jedno, ja ti to uprimne preju a zavidim, ja to tak zase mam s audiem. Tam je mi taky jedno jestli je to 128bit mp3 nebo flac ci spunty za 100,- nebo sluchatka za 5k

btw: https://www.youtube.com/watch?v=4M5KE44xluo cas 0:47. Kdyz udelas nekolik kroku od obrazovky, tak budou najednou bubnovat plynule?
To je frajer...

The hammer is my penis. - Captain Hammer
holubek002
Rampage

Odeslat příspěvekod One_Z 4. 8. 2015 07:37

Opravdu mě nepřestává udivovat logika i neschopnost dát si věci do souvislostí u některých jedinců.
VHS/DVD/Blu-ray - opakuji že rozlišení, pozorovací vzdálenost a úhlopříčka mají vzájemnou souvislost. Velikost TV v době VHS a nyní je trochu rozdíl že? Pro nynější TV s úhlopříčkou kolem jednoho metru a pozorovací vzdáleností cca 2 až 3 metry je rozlišení 720p vyhovující. Na těchto TV a v dané pozorovací vzdálenosti je rozdíl mezi DVD (576i nebo 480i) a Blu-ray (1080p) ve scénách které se pohybují naprosto minimální a to navzdory podstatně většímu rozlišení. Něco jiného jsou statické scény nebo velmi pomalu se pohybující. Pokud chci vidět zřetelný rozdíl mezi DVD a Blu-ray tak je potřeba větší uhlopříčka (samozřejmě idiotovi bude stačit si sednout přímo před TV).

Youtube video, bohužel mi ho blokuje firewall ale i tak, pokud to chápu že není plynulé a ačkoliv celou dobu píšu že pokud se pohyb zobrazuje plynule na monitor s pozorovací vzdáleností cca 50cm tak ten stejný pohyb bude potřebovat menší fps pokud bude zobrazen na TV a pozorován z odpovídající vzdálenosti. Z tohoto tvrzení udělá logika ostrá jak břit to že sekající se pohyb na monitoru bude z větší vzdálenosti neskaný?
One_Z
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 4. 8. 2015 10:03

One_Z píše:Pro nynější TV s úhlopříčkou kolem jednoho metru a pozorovací vzdáleností cca 2 až 3 metry je rozlišení 720p vyhovující. Na těchto TV a v dané pozorovací vzdálenosti je rozdíl mezi DVD (576i nebo 480i) a Blu-ray (1080p) ve scénách které se pohybují naprosto minimální a to navzdory podstatně většímu rozlišení.

To myslis vazne? Koukal ses vubec nekdy na DVD na 42" TV?
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod One_Z 4. 8. 2015 11:24

Mám docela velkou sbírku DVD i Blu-ray a i TV s odpovídající uhlopříčkou. Tedy odpověď je ANO viděl jsem DVD na 42" TV a i porovnával oproti vyššímu rozlišení. Mám i staré filmy kolem roku 1960 a opravdu mohu porovnat rozdíl.
One_Z
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 4. 8. 2015 11:50

No tak v tom pripade bych asi vazne zvazil navstevu ocniho, jak doporucoval holoubek. Jestli nevidis rozdil mezi DVD (s 720x480 30fps) a BR (1920×1080 60fps) coz je vic nez dvojnasobne mnozstvi pixelu tak mas bud hodne spatnou televizi nebo spatne vidis.

Priste tady snad budes tvrdit ze hry z PS2 vypadaji stejne jako PS3.

Vzdyt to jde videt i na YT, kde SD vypada oproti HD jak mazanice (byt i tam je HD obcas dost hnusne zkompresovano takze se vytrati plno detailu).

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod One_Z 5. 8. 2015 08:10

Proč stále velká část lidí trvá na tom že rozlišení je klíčový prvek. Když firmy podvádějí uživatele a ukazují jím nerealistické /rozuměj jiné než v reálné hře/ ukázky z her tak všichni řvou, mají ale ta videa větší rozlišení? Nemají! Pokud vezmete video a pouze zmenšíte rozlišení, tak pokud následně nepřidáte kompresní artefakty nízkým datovým tokem tak rozdíl je opět minimální. Znovu a naposledy tedy píšu, pohledová vzdálenost s uhlopříčkou a rozlišením je celek který je omezen schopností očí. Pouze marketinkové hledisko využívá výhody větší hodnoty a reakce lidí ukazují že dělají zatraceně dobrou práci. Bohužel jejich práce je dělat z lidí blbce a v tom bohužel naprosto uspěli.

"rozdil mezi DVD (s 720x480 30fps) a BR (1920×1080 60fps) coz je vic nez dvojnasobne mnozstvi pixelu" Kdyby jenom dvojnásobný počet, realita je ještě podstatně větší.

Bohužel s vírou nemá cenu "bojovat" a tedy pokud někdo nedodá fakta, tedy nikoliv já věřím a tak to tedy je, tak ze své strany pokládám toto téma za uzavřené.
One_Z
Killing Spree

Odeslat příspěvekod N.Marko 5. 8. 2015 09:42

Problem bobši je v tom, že si lidi kupují větší TV. V éře PSX/PS2 jsem hrál na CRT do 50cm ve vzdálenosti do 2 metrů. Dneska Hraji na TV s trojnásobnou úhlopříčkou a hádej co - sedím od ní možná v menší vzdálenosti než tenkrát. Jenže už v té době a ve větší vzdálenosti jsem viděl zrno na TV, dneska se mi fakt nechce koukat na pixely a chci jemný obraz v hladkém pohybu, což překvapivě vyšší rozlišení a vyšší framerate dělá.

Lidi chtějí reálnější obraz ve stejné dohledové vzdálenosti a ne jinak, protože pak by pole tvé teorie stačila stará CRT TV a jen si odsednout o tři metry nazpět a voila - next-gen kvalita obrazu je zde!
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod Cru4l 5. 8. 2015 10:57

Počkej, ty máš 150 cm úhlopříčku a sedíš blíž než 2 metry od toho? :-D To ti pak musí svítit bulvy jako terminátorovi :-D

One_Z: V zásadě sdílím tvůj názor.
Cru4l
Killing Spree

Odeslat příspěvekod N.Marko 5. 8. 2015 11:29

No tak přiznám, že 150cm to není :) ale 120cm, a prostě prostorové dispozice bytu mi nedovolují sedět dál. Jo a je to LCD, ne CRT, tady se při porovnání svítivosti o nějakém záření skoro ani nedá mluvit :D

Jinak jestli s ním souhlasíš, tak ti vlastně k spokojenosti stačí starej černobílý GameBoy a díky tomu, že na něm hraješ ze vzdálenosti tří metrů si chrochtáš jak skvělou UHD grafiku ve 120 fps máš ze? ;)
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod marts 5. 8. 2015 11:58

To je právě to, že v argumentaci One_Z poněkud zapadl parametr velikosti úhlopříčky TV a pozorovací vzdálenosti. Tedy při použití staré CRT TV s malou úhlopříčkou a přechodu z VHS na DVD člověk nemusel vůbec zaznamenat nějaké výrazné zlepšení kvality obrazu způsobené lepším rozlišením DVD.
Ale ti co dnes vlastní zobrazovače s velkou úhlopříckou a rozlišením, a sedí od tohoto zobrazovače ve vzdálenosti, kdy jsou schopni rozeznat snížení kvality obrazu způsobené nižším rozlišením zdroje pak logicky trvají na tom, aby jim byl obraz dodáván v nativním rozlišení jejich zobrazovače.
"Life is a game you can't win. But it may be quite a lot of fun playing it."
marts
Killing Spree

Odeslat příspěvekod holubek002 5. 8. 2015 16:01

Nikdo se nepre o to, ze ma lidske oko omezenou rozlisovaci schopnost a ze se se vzdalenosti ztraci detaily (a i tu zavislost plynulosti na vzdalenosti jsem schopen prijmout, byt si nemyslim, ze by ta zmena byla nejak razantni). Diametralne se vsak lisi nas nazor na skutecnou praxi.
To je frajer...

The hammer is my penis. - Captain Hammer
holubek002
Rampage

Odeslat příspěvekod Ertefol 5. 8. 2015 18:23

marts píše:To je právě to, že v argumentaci One_Z poněkud zapadl parametr velikosti úhlopříčky TV a pozorovací vzdálenosti. Tedy při použití staré CRT TV s malou úhlopříčkou a přechodu z VHS na DVD člověk nemusel vůbec zaznamenat nějaké výrazné zlepšení kvality obrazu způsobené lepším rozlišením DVD.

S tímhle stoprocentní souhlas, na CRT jsem rozdíl poznat zkoušel a prostě nepoznal. A je fakt, že na TV teď rozdíl mezi 720p a 1080p taky nějak extrémně nepoznám (koukám na to z postele, vzdálenost, já nevím, čtyři metry?)
PC, Wii U, 3DS
"Slabé pohlaví je silnějším pohlavím z důvodu slabosti silnějšího pohlaví k slabšímu pohlaví." - Přísloví
Jakub Kovář, externí redaktor Games, LEVELu, Pevnosti
Ertefol
Moderátor

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 5. 8. 2015 21:16

Ale tak to da prece rozum ze kdyz si pustim SD video na male uhlopricce, tak to vypada skoro stejne jako HD (hezky to jde videt na mobilech). Proto znovu opakuju - vem si 50" televizi, pust si tam DVD, potom BR, a napis z ceho ses poblil. Jo, z 10m budou vypadat stejne, ale kdo si kupuje velkou TV aby se na ni dival od sousedu?

A btw One_Z, proc se dovolavas faktu, kdyz tady stejne jenom placas o tom, jak clovek vidi nebo nevidi, coz je samo o sobe dost subjektivni.

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod tdjohn 5. 8. 2015 22:46

Až se zase bude řešit FPS, tak dejte vědět. Vůbec totiž nechápu, co se vlastně řeší :D
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Cru4l 6. 8. 2015 06:10

Nějak si nedovedu představit, že bych si koupil 50" televizi a koukal na ní ze dvou metrů. Vždycky jsem měl dojem (a myslí si to popravdě spousta lidí), že větší úhlopříčka se kupuje právě kvůli vzdálenosti zobrazovače od, dejme tomu, gauče. Rozdíl 720 vs 1080 taky poznam, ale jen do určitý vzdálenosti - a to je právě ta malá vzdálenost. Ze svých 3,5 m od tv to prostě na 40" nepoznam. Tedy taky záleží na tom, jak je hra udělaná. Jsou hry, který mají 720 a je to zubatý a ošklivý a nebo taky naopak. 30 FPS hry jsou někdy fajn, jindy ne.. zase záleží na provedení. 60 FPS není asi ani problém. Ale 120 je už zase prakticky nepoznatelnej extrém. A nemyslim si, že to má nějakej vliv na odezvu hry - input lag (to tady někdo, myslim, zmiňoval). Hejbnu páčkou, postava se hne ve stejnej moment (jedný hry) ať je to 30 nebo 60 FPS. Jen se změní plynulost pohybu.
Cru4l
Killing Spree

Předchozí stránkaDalší stránka