SONY vs MICROSOFT vs NINTENDO

Diskuze o hrách pro herní konzole

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod tdjohn 30. 7. 2015 08:18

Rozlišení mě vůbec nezajímá, jde o rychlost. Tobě se po cestě ztratí každý druhý snímek? Takže jsi pak dvakrát pomalejší než já? Nebo jak to mám chápat? Co ta jednoduchá fyzika, nemáš na ní nějaký odkaz?
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod One_Z 31. 7. 2015 07:34

Celá podstata je v omezení zraku, aneb vizitka a billboard se netisknou ve stejné rozlišení. Pokud se někdy dostaneš k velkým reklamní plachtám na blízko tak uvidíš že jsou tištěny tak že jednotlivé tiskové body jsou téměř jako kdyby se tam ***** holub. Přesto ovšem z dálky nic špatného vidět není. FPS je ovšem také "rozlišení", v tomto případě pohybové. To že u TV a její pohledové vzdálenosti stačí 30 nebo 60fps neznamená že by se objekt pohyboval pomaleji ale to že se vykreslují jen některé snímky. Tedy pokud na monitoru jede hra ve 120fps tak naprosto stejná rychlost na TV při 60fps znamená že se vykreslí jen každý druhý snímek. Vzhledem k větší pozorovací vzdálenosti oko prostě změnu nezaznamená a tedy je zbytečné renderovat rozdíly které prostě nejsou vidět. Pohyb je naprosto stejný, hra je stejně rychlá, jen se nepočítají zbytečné snímky.
One_Z
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 31. 7. 2015 08:52

Takze ti vlastne staci si odsednout dal od televize a bude se ti hrat lip? :D Zajimave.
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod One_Z 31. 7. 2015 09:13

Ona je i souvislost mezi uhlopříčkou a vzdáleností. Pokud budeš sedět dál tak roste i úhlopříčka.
One_Z
Killing Spree

Odeslat příspěvekod N.Marko 31. 7. 2015 12:07

zmenšuje snad ne? ;)
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod Cru4l 31. 7. 2015 12:24

To neni pravda ;) Čím sedíš dál, roste potřeba větší úhlopříčky.
Cru4l
Killing Spree

Odeslat příspěvekod N.Marko 31. 7. 2015 12:43

Potřeba ano, ale úhlopříčka tvé televize samozřejmě zůstane fyzicky stejná :) Ovšem subjektivně se zmenší - dokud si nekoupíš větší model, nebo menší obývák :D
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod tdjohn 31. 7. 2015 19:51

Také mi to celé přijde jako pohádka. Možná jako nějaká dětská obhajoba hraní na televizi. Ale nevím, rád se nechám překvapit a třeba se něco nového dozvím.
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod holubek002 1. 8. 2015 09:12

One_Z píše:Tedy pokud mám na monitoru rozlišení 2560x1440 a k tomu tedy třeba 144fps tak u TV po ztrátě detailů vlivem pozorovací vzdálenosti to může vyžadovat například 720p a 30fps.

V tom pripade doporucuju navstevu ocniho. Muj zrak uz taky neni rozhodne stoprocentni, ale na 48'' z cca 2-3m poznam nativ/nenativ i fps (ale tam to muze byt ovlivneno i vsyncem, zas tak dukladne jsem to nezkoumal).
Ja mam podobny pocit jako tdjohn, ze se jen nekteri (nekterym je to opravdu uprimne fuk) snazi tento stav obhajit a nalhat (i sami sobe), ze na tom vlastne nezalezi. Vsadim, ze kdyby konzole (a to nemyslim jako utok na konzole) dokazaly jet v UHD (a je fuk, ze to stale neni prakticky na cem prehrat) s bambilionem fps, tak by ti sami rikali, jaka je to UHD pecka a jak super je tech bambilion fps (neco jako kdyz konzolim zacne dochazet dech - na grafice nezalezi, dulezita je pouze hratelnost)...
To je frajer...

The hammer is my penis. - Captain Hammer
holubek002
Rampage

Odeslat příspěvekod rodierczuk2 2. 8. 2015 18:36

Rozdil 30fps a vic je poznat napriklad na animaci leticicho mice :) v TV s 30 fps/60hz je to sekane.. opravdu neni videt kazdy snimek, nebo to TV rozmaze.
U lepsich TV uz jsou na to featurky aby to vypadalo jako na monitoru.

-- 2. 8. 2015 19:43 --

30/60fps se neresilo protoze na to konzole nemeli HW. Ted si clovek zaplatil 10k za nadupanej nextgen a dostane vetsinou grafiku na urovni ps3, ale v 1080p a porad ve 30fps? To je proste lenost delat poradnou optimalizaci. Samozrejme by kazda firma rada nabidla 60fps. Protoze tem co to nevidi to vadit nebude a tem co to vadi, ty budou radi. 60 fps = vice konzumentu. Jenze oni to proste neumi. 8 let jeli na ps3/x1 ated se maj ucit neco uplne jinyho.

Nejvic me stve, kdyz se podival do dob zacatku x360 a ps3.. kolik skvelejch studii bylo a tech znacek a her.. ted uz je to akorat sony, ms, ubi, square, bethesda a to je vsecko. a furt dokola. 10. dil asasina, 15. dil hitmana, 63 final fantasy.. PS4 jsem prodal. Neni na ni co hrat. 99% her co tam jsou jsou i na PC = dekuji nechci.
rodierczuk2
Killing Spree

Odeslat příspěvekod N.Marko 2. 8. 2015 21:52

Zase prosakují informace, že S-E možná dělá na remasteru FFXII, tentokrát poněkud serióznějšího charakteru. No, jestli je to pravda, tak to je fakt dobrá zpráva a do Vitové verze jdu okamžitě.
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod One_Z 3. 8. 2015 07:44

Celkem chápu že se vám nelíbí že vám někdo lže ale ten kdo lže nejsem já ale především výrobci HW.
Když to vezmu postupně tak:
Rozlišení - přechod z VHS na DVD byl označován za revoluci ale revoluci komfortu nikoliv nárůstu kvality obrazu. Přechod z DVD na Blu-Ray je mnohými označován jako nesmyslný krok právě z důvodu že nárůst rozlišení nemá velký vliv na kvalitu. Bez jakýchkoliv pochybností statické scény s více detaily jsou ve vyšším rozlišení lepší ale film není fotka a v pohybu rozdíl mezi DVD a Blu-Ray není nijak významný. UHA je kapitola sama pro sebe. Na to aby rozlišení mělo smysl je potřeba větší uhlopříčka a tedy v současné době projektor. TV s uhlopříčkou min. 200cm mnoho lidí nemá. Pokud patříte mezi těch několik procent, možná ani jedno, kteří používají zobrazovadlo s uhlopříčkou větší než 200cm tak pro vás má větší rozlišení smysl, pokud nikoliv tak si to pouze nalháváte sami sobě.
FPS - čím blíže zobrazovadlu jste tím rostou nároky na fps, samozřejmě s rychlostí pohybu. Naopak se vzdáleností klesá požadavek na rozlišení a roste požadavek na uhlopříčku ale také klesá nárok na fps. Znovu opakuji že naprosté většině stříleček opravdu na TV stačí 30fps, zatím neexistuje ani jedna které by 60fps na TV bylo limitem.

Samozřejmě se mnou nemusíte souhlasit, ti kteří na místo argumentů používají víru mohou věřit dále čemu chtějí. Právě nadšenci platí pokrok.Tak to vždy bylo a bude. Konečně díky takovým lidem si budu brzo moci koupit malinké PC s téměř nulovou spotřebou a velmi přijatelným výkonem.
One_Z
Killing Spree

Odeslat příspěvekod tdjohn 3. 8. 2015 08:15

To není o víře, ale o faktech. Hra při 30 se špatně hraje, při 60 je to lepší, ale pořád je tam rezerva. Je úplně jedno, na čem si to zobrazím. Takže nechápu, jak mi TV může snímky přidávat, aby mi stačilo jen 30.
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod One_Z 3. 8. 2015 08:25

Není to o víře ale o faktech? Opravdu? Pokud máš zkušenost s monitorem a věříš že na TV to bude platit stejně tak je to o víře nikoliv o faktech.
One_Z
Killing Spree

Odeslat příspěvekod johanesek 3. 8. 2015 13:52

Nintendo v Japonsku stále neohrožené: http://www.nintendolife.com/news/2015/0 ... uring_june
a pánové:

Obrázek
New 3DS XL
johanesek
Killing Spree

Předchozí stránkaDalší stránka