SONY vs MICROSOFT vs NINTENDO

Diskuze o hrách pro herní konzole

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod Peter S. Kenedy 26. 5. 2015 10:32

rodier: A to víš, že nintendo už oznámilo, že pracuje na nové nextgen konzoli a vyjde do dvou let? Ano, nintendo bylo ve výkonu vždy pozadu, ale pořád dělají kvalitní hry, které na jiné platformě nenajdeš. Proto mám taky doma jak konzole od SONY, tak od Nintenda. Na Wii a handheldech vydělali tolik, že není šance, aby v nějaké brzké době krachli, ikdyž se WiiU tolik neprodává. Opakuje se vlastně to, co se stalo s gamecubem, pak přišlo Wii a byl to obrovský úspěch, takže já věřím, že další konzole od N bude skvělá, ale nechme se překvapit.
WiiU, 3DS, PS3, PS4
Moderátor diskuzního fóra doupe
Peter S. Kenedy
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod dr.miša 26. 5. 2015 13:25

Tsííí kráso, to je jasné, že zasejc vytřou něčím nevídaným zrak všem přísedícím :-)

Mám taky takovou představu, že se pozvolna full HD usazuje v domácnostech a nemyslim si, že se další generací konzolí dosáhne na UHD, tedy Nintendo bude mít možnost dotáhnout se se svou politikou "non-hi-tech" na svou konkurenci co se výkonu týká.

Přes všechny ty blafy honi-brků kolem super výkonu konkurenčních systémů si i ten hraví Nintendo fan chce zahrát svého oblíbeného Maria ve full HD.

Takže pohoda jahoda :-)
Přežil jsem karmickou bouři. Nevim kde jsem.
dr.miša
Unstoppable

Odeslat příspěvekod SPY 26. 5. 2015 13:58

Hrat si svyho Maria ve full HD muzes uz par let - pres emulator na PC :-))
SPY
Killing Spree

Odeslat příspěvekod tdjohn 26. 5. 2015 19:56

Já bych se toho nebál. WiiU vždy byl trhač asfaltu a jak píšou jinde:
"At the moment we're running at about 23fps on the Wii U," studio boss Ian Bell explained via the game's official forum. That's 720p, not 1080p.

Chce to jen trochu času. Mario kart 8 má také 720p a vypadá to skoro stejně, ne? :D
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod One_Z 27. 5. 2015 08:00

tdjohn
Něco ti na grafice MK8 vadí?
Jinak k tomu 720p a 1080p, asi jako DVD a Blu-Ray. Ve statických scénách je rozdíl znatelný ale jakmile se kamera začne hýbat tak rozdíl mizí. Otázka kolik procent scén bude v zavodní hře statických a kolik dynamických?
One_Z
Killing Spree

Odeslat příspěvekod tdjohn 27. 5. 2015 08:08

Nic mi na ní nevadí, jen si nejsem jistý, že je podobná Project cars.

To s tím rozlišením možná platí u věcí bez detailů jako... MK? Nevím, nehrál jsem na WiiU. Jinak je to samozřejmě nesmysl. Když hra využije 1080p, tak na 720p nebude moc dobře vypadat. Ale je fajn, že pravý N fan má vždy dobrý důvod, proč je horší lepší. Na dobrou hru ti stačí i menší rozlišení, to je bez problémů, ale musí být k tomu připravená.
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod One_Z 27. 5. 2015 08:14

Opravdu? Která hra prosím obsahuje tolik detailů jako reálný svět, respektive grafika nebo kamera ve filmech. Ono porovnání DVD a Blu-Ray mluví naprosto jasně o tom jak moc vynikne větší rozlišení, nemluvě o tom že případné efekty ve filmech rozhodně nejsou počítány v reálném čase a vyžadují daleko větší výkon než má hráčské PC nebo konzole.
One_Z
Killing Spree

Odeslat příspěvekod dr.miša 27. 5. 2015 13:12

tdjohn píše:Nic mi na ní nevadí, jen si nejsem jistý, že je podobná Project cars.

To s tím rozlišením možná platí u věcí bez detailů jako... MK? Nevím, nehrál jsem na WiiU. Jinak je to samozřejmě nesmysl. Když hra využije 1080p, tak na 720p nebude moc dobře vypadat. Ale je fajn, že pravý N fan má vždy dobrý důvod, proč je horší lepší. Na dobrou hru ti stačí i menší rozlišení, to je bez problémů, ale musí být k tomu připravená.

To se pozná, odborník, to jooooo ;-]

Sakra přečti si po sobě ten text, střílíš na slepo bez nějakého začátku, konce, co chceš vlastně říct? štve tě Nintendo, Project Cars, MK8, nebo se specializuješ na nativní rozlišení s vysokým počtem detailů :oops:
dr.miša
Unstoppable

Odeslat příspěvekod tdjohn 27. 5. 2015 19:24

Co jste to zase hulili, pánové? Jaký filmy? Řešíme tu přece hry. Nevím, jak je to u filmů a ani mě to nezajímá. A jaký přidaný efekty u filmů?

dr.miša, pokud nechápeš, co jsem chtěl říct, tak jsi asi N fan a ten tomu rozumět nemusí. Jinak je to snad každému jasné. Pokud bys ale toužil po vysvětlení, tak se musíš konkrétně zeptat, co jsi nepochopil a třeba ti to pak dokážu vysvětlit.
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod dr.miša 28. 5. 2015 07:30

Jsem především hráč, ale to ty jako civilista nemůžeš nikdy pochopit ... a že mám oblíbené Nintendo, o tom snad nikdo ani nepochybuje :-)

Stále přemýšlím, čemu že to nerozumím a co tak zásadního mi na rozdíl od tebe uniká :-] možná víš něco, co nikdo jinej ne :potichu tak pojď dávej, poděl se o to moudro světa, které máš v hlavě :idea:

V této generaci jsem se omezil pouze na Nintendo, bo samo sebou TO je systém, který vlastní ty největší herní série, dnes už frčí také na HD TV a vycházejí i hry, které mi osvěžují Nintendo pecky :arrow: stále urputně makám na Blag Flag 4, mám tam Black Ops 2, netknutého Assassina 3, stejně tak Ninja Gaiden 3 a Rayman Legends ... v tuto chvíli mi Nintendo nabízí vše co jsem vždy potřeboval :D

Závěrem lehkej "flame" - Microsoft a SONY nepředvedli žádný zásadní skok od minulé generace a ani hry zásadně netáhnou. Nikoho už neuchvátí novej Gears of Wars, Halo, nebo God of War, případně totálně provarovej Killzone 3
dr.miša
Unstoppable

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 28. 5. 2015 08:08

dr.miša píše:V této generaci jsem se omezil pouze na Nintendo, bo samo sebou TO je systém, který vlastní ty největší herní série

lol

dr.miša píše:stále urputně makám na Blag Flag 4

A tohle napise nekdo kdo sam sebe tiuluje jako "hrac".
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod dr.miša 28. 5. 2015 08:10

:?: nerozumim :?: piš v souvislostech drakene
dr.miša
Unstoppable

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 28. 5. 2015 09:32

Neni treba. Jen jsem chtel vypichnout ty nesmysly co pises.
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod One_Z 28. 5. 2015 11:38

dr.miša
Já bych tedy řekl že právě Nintendo v této generaci nic nového nepřineslo (mino Splatoon), spíše pouze evoluce. Ovšem stěžejní značky předvedly opravdu slušnou práci. Navíc ještě několik es je na cestě.
One_Z
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Ertefol 28. 5. 2015 13:02

Splatoon, Pikmin 3, Lego Undercover, Wonderful 101, ZombiU...
PC, Wii U, 3DS
"Slabé pohlaví je silnějším pohlavím z důvodu slabosti silnějšího pohlaví k slabšímu pohlaví." - Přísloví
Jakub Kovář, externí redaktor Games, LEVELu, Pevnosti
Ertefol
Moderátor

Předchozí stránkaDalší stránka