SONY vs MICROSOFT vs NINTENDO

Diskuze o hrách pro herní konzole

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod Cru4l 7. 4. 2015 13:52

Rejca: Ámen!

I když jsem si tak doteď nepřipadal, tak asi patřim taky mezi herní dědky... Hraju 24 let a prošel jsem si konzolkama od atari, sega, konzolkama od vietnamců přes PC až opět ke konzolím a musim se přiznat, že to vnímam uplně stejně. Člověk dřív hrál všechno a všechno bylo strašně super. Hltal jsem novinky v posunech v grafice a zvukách.. ale teď? Hraju hlavně na wii u a hraju mario galaxy 2, první trilogii contry, a vůbec takový ty nintenďácký hry se starou ale lehce zmodernizovanou hratelností. Mám i PS4, ale tam hraju jen bloodborne a zahrál jsem si TLOU - super příběh. Mám nahráno i hodně hodin v Destiny, kde i moje starý prsty dávaj mladejm zabrat (v PVP), ale abych u toho strávil hodiny kvůli equipu? Vždyť mi ta hra vlastně nic nedává!

Lepší je zapnout Pikmina a zahrát dvě mise, projet se v MK8 a pak si jít s úsměvem na tváři lehnout, než nadávat na bosse v Bloodborne...

Miluju i Mortal Kombat, ale to, co se z toho stává teď, podporovat nechci... A hlavně, člověk z tý brutality prostě vyroste.
Cru4l
Killing Spree

Odeslat příspěvekod dr.miša 9. 4. 2015 13:49

Cru4l píše:
Lepší je zapnout Pikmina a zahrát dvě mise, projet se v MK8 a pak si jít s úsměvem na tváři lehnout ...

Pikmin :love: to je pro mě nejvíc nejlepší hra v novodobém hraní (GameCube a dál)
Přežil jsem karmickou bouři. Nevim kde jsem.
dr.miša
Unstoppable

Odeslat příspěvekod sega.maniac 9. 4. 2015 23:07

Pikmin 3 a MK8 to je strasnej hukot. V posledni dobe uz jedu jen Nintendo a ta hratelnost je proste neskutecna. New Super Mario Bros. U, ktery mam od launche se ted pokousim dohrat na 100% progress a zjistuju, ze ta hra jde jet furt dokola a stale bavi. Neznam moc titulu u kterych by se mi to stalo, pritom se jedna jiz o treti New Bros. dil a stejne neomrzi.
PlayStation 5
Óm mani peme hung
Shenmue is Amazing - IGN 9,7/10
sega.maniac
Dominating

Odeslat příspěvekod tdjohn 10. 4. 2015 00:18

OMG, sraz důchodců :D Chce to se více dívat na aktuální kvalitu a neřešit nějaké zkreslené vzpomínky.
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Cru4l 10. 4. 2015 07:27

tdjohn: třeba až ti jednou bude dvacet, tak to uvidíš jinak :P aktuálně mi Wii u hry připadají jako to nejkvalitnější na trhu :-) vyjma bloodborne teda

sega: New SMB jsem ještě nehrál - bohužel, ale world byl dokonalej a doteď mě mrzí, že jsem ho prodal :( budu muset koupit znova

dr.misa: ona to je taková poměrně revoluční hra - teda pro mě, protože jsem původní Wii neměl, takže mi chybí spousta zásadních her a mezi nima i starší pikmini!

jen se bojim, že mi bude vadit ošklivá grafika, po tý trojce jí jen tak něco nepřekoná
Cru4l
Killing Spree

Odeslat příspěvekod dr.miša 10. 4. 2015 08:45

sega.maniac píše:Pikmin 3 a MK8 to je strasnej hukot. V posledni dobe uz jedu jen Nintendo a ta hratelnost je proste neskutecna. New Super Mario Bros. U, ktery mam od launche se ted pokousim dohrat na 100% progress a zjistuju, ze ta hra jde jet furt dokola a stale bavi. Neznam moc titulu u kterych by se mi to stalo, pritom se jedna jiz o treti New Bros. dil a stejne neomrzi.

Tsííí kráso, Mario Kart v této generaci zatím vynechávám, bo mě neminul jedinej díl a prostě už ne, je to stále stejné, ač vysoce návykové a kvalitní ... jak to máš sego, hrál jsi předešlé díly? má cenu se vrhnout do osmého dílu? ještě nemám rozemletej ani díl na Wii :-)

2Cru4l: Jj Pikmin je opravdu průlom do světa "strategií", nebo to tak alespoň já vidím.

První díl jsem hrál až jako 2. a dvojka je dotažená k dokonalosti, neměl jsem tam snad jediný problém a to ovládání pikminů bylo perfektní, poslouchali jako vojáci... to mě mrzí, že u 3. dílu se v některých ohledech trochu vrátili z5. Především nemohu (nebo nevím jak) ovládat celou skupinu jako jedince, to mi dost chybí, ale některé věci jsou zasejc o malinko posunuté - především koopoerace je parádní.
Naposledy upravil dr.miša dne 10. 4. 2015 09:08, celkově upraveno 1
dr.miša
Unstoppable

Odeslat příspěvekod tdjohn 10. 4. 2015 08:46

Bloodborne má 30 FPS, takže ani nepoznáš, že se to musí špatně hrát. S tímhle bys u Nintenda neuspěl, tam skoro všechny akční hry jedou na 60, protože hratelnost je u her nejdůležitější. To už radši next-gen Bloodborne, což je Dark souls 2 na nové konzole.
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Cru4l 10. 4. 2015 16:22

dr.miša: Musim to dohnat :-) No myslim, že je můžeš normálně ovládat jako skupinu tak, že je seženeš píšťalkou dohromady ne? pak chodí poslušně za tebou :-) Nebo si ke každýmu kosmonautovi přiřadit jednotlivý druhy pikminů a mít to rozdělený klasicky jako na PC - funguje to parádně.

MK8 je dokonalost :-) Hrál jsem předchozí DS díl a i Wii + ten uplně nejstarší a musim uznat, že právě osmička je to nejlepší :-) Obrovská porce zábavy. Ke starším dílům se vrací hooodně špatně.
Cru4l
Killing Spree

Odeslat příspěvekod sega.maniac 10. 4. 2015 17:47

tdjohn: Co furt mate s tema dedkama? :) Mne jeste nebylo ani 30 a i tak si myslim, ze lepsi sraz duchodcu nez vylizanejch casualu -> link

dr.míša: MK8 je nejlepsi dil cele serie, graficky uplny TOP co jsem zatim na Wii U videl a herne pak cista dokonalost, sice se jedna jiz o osmy dil, ale take behem 22 let (kazda konzole mela vzdy jeden). Predchozi dily prinesly novinky v podobe jizdy pod vodou, pohled z kokpitu, plachteni apod., ale az zde jsem mel pocit ze hraji ultimatni verzi Mario Kartu. At uz nova grafika, Upad ci dalsi inovace v podobe loopingu a klopenych sten delaji z MK8 prvotridni zabavnou zavodni hru a je jedno zdali jezdis sam ci s prateli, plus je hra podporovana DLC obsahem, cili jen tak neomrzi. Dnes kdyz si zapnu na 3DS zpetne Mario Kart 7 vzdy zaplacu :) To same plati o Sonic All Stars Racing, F1 Race Stars, ModNation Racers ci LBP Karting. Pokud jsi poradne nehral Wii dil tak myslim ze neni co resit.
PlayStation 5
Óm mani peme hung
Shenmue is Amazing - IGN 9,7/10
sega.maniac
Dominating

Odeslat příspěvekod N.Marko 26. 4. 2015 10:08

Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod dr.miša 28. 4. 2015 16:45

2N.Marko: co je to za šaška, moc se mi líbí ten jeho postoj "fakt mě to štve tak, že točím toto video, ale když chcete, tak mě je to jedno .."

_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

Co mě ale opravdu štve je to jakým způsobem se vyvíjí Killer Instinct, ach bože :oboze ta legenda legend ... to už bych si raději zahrál ten nesmyslně ultranásilný Mortal Kombat, který alespoň drží svého násilnického ducha a snad se jim povedlo povýšit tuto krvavou řež na umění či co ...
dr.miša
Unstoppable

Odeslat příspěvekod N.Marko 28. 4. 2015 17:33

To asi nebude úplně to co řekl ;)
Každopádně postoj a praxe Nintenda vůči youtuberům a vlastne celé téhle komunitě je dost protihráčský.
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod dr.miša 29. 4. 2015 13:33

Mluvil jsem o postoji, ne o tom co řekl, to jsou pro mě rozdílné věci a možná by jsi chtěl celou věc přeložit co myslíš ;-)

Obecně politika Nintenda směrem ke třetím stranám NIKDY! nešla mnoha lidem/vývojářům pod nos a to je ten důvod, proč je Nintendo tam kde je, hlídají si svojí věc a nenachají si do toho kecat od NIKOHO! což je v pořádku, dělají to nejlépe.

A nějaká banda na Youtube, sakra kdo to je :?:
dr.miša
Unstoppable

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 29. 4. 2015 14:09

Ta banda na Youtube jim prispiva na vyplatu.

Nintendo by melo zmenit svuj postoj. Je sice fajn, ze si jednou svy, ale obcas mi prijde, ze praktikuji zkostnatele metody ktere by jim prosly mozna nejakych 20 let zpatky. At chces nebo ne, tak nejlepsi propagace produktu je prave od uzivatelu. Ono je sice hezky si pustit video kde Miamoto basni o tom jakej bude novej Mario peckoidni, ale nejaky objektivni nazor muze prijit jedinne od hracu samotnych. Tohle zavedeni vypalneho mi prijde horsi nez chovani EA.

Viz vcerejsi krok Valve (ó pochvalen bud gaben), kde po vlne nevole zrusili placene mody mi prijde jako mnohem vstricnejsi krok. Takze naopak poslouchani stiznosti hracu je ta prava cesta vpred.
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod SPY 29. 4. 2015 14:23

Gaben nic nezrusil. Placeny mody ze Skyrimu stahla Bethesda. Placeny mody muzou funguvat i u jinych her (otazka je jestli tuto moznost nekdo bude chtit povolit).

To, ze se nekdo muze zivit vytvarenim modu, bez toho aby mu do to nekdo remcal jak to ma nebo nema byt, povazuju jen za dobrou vec.
Placeny mody typu Falskaar, budu vitat s otevrenou naruci ;-)
SPY
Killing Spree

Předchozí stránkaDalší stránka