WiiU

Diskuze o hrách pro herní konzole

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod Peter S. Kenedy 10. 9. 2013 09:00

Jak pise boono, posledni dobou jsou hlavne novinky na konzole za stejnou cenu v uk jako u nas. Nekdy jsou tam i dokonce drazsi, nicmene tam ty hry hrozne rychle zlevnuji a tak neni problem koupit hru za par mesicu po vydani za polovicni cenu nez u nas. Nicmene novinky se podle me v uk nevyplati kupovat
Peter S. Kenedy
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod One_Z 10. 9. 2013 09:02

K tématu WII U
Má nějaký majitel WII U zkušenosti s používání her z původního WII. Jde mi o to si zahrát The Last Story, Xenoblade Chronicles a pár dalších a vzhledem k tomu že Xenoblade bude mít další díl na Wii U tak bych koupil přímo Wii U a hry z Wii bych hrál na něm.
One_Z
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Peter S. Kenedy 10. 9. 2013 09:07

Neni problem, wiiu je plne kompatibilni s hrami na wii, takze se nemusis bat ze by ti tam nejaka hra nejela.
Peter S. Kenedy
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod SCobra 10. 9. 2013 09:18

muftu: Rockstar z principu nepovoluje lokalizace lokálním distributorům - jazyky, které jsou v jejich hrách obsažené, jsou přímo od Rockstaru a prošly jejich kontrolou kvality. Rockstar trpí panickým strachem z toho, že někdo ať už neúmyslně nebo úmyslně sníží kvalitu jejich práce.

A to je právě ten omyl. Vydavatel by sem neposlal nejen propagační materiály, on by sem neposlal ani hry. Vrátili bychom se zpátky do první poloviny 90. let, kdy se sem horko těžko podařilo dovézt pár kopií ze zahraničí. GTA 5 by se sem nedostalo vůbec. Všechno by si museli zařídit prodejci jenotlivě - takhle distributor nakoupí za všechny hromadně a část rizika se přenáší na něj. Nemyslíš, že kdyby byl distributor zbytečný, nakupovali by ze zahraničí všichni prodejci? Když tam nakoupí levněji, přeci by se jim to vyplatilo, ne? Myslíš, že v Xzone nebo JRC jsou tak blbí a neví, že by se jim to vyplatilo? Ne, nevyplatilo. Vyplatí se to obchodům, které vezmou pár desítek nebo stovek kusů.

Lepší ceny než...? Distributor samozřejmě vyjednává ty nejlepší ceny, jaké je možné pro náš region vyjednat. Ale ne lepší ceny, než dokáže vyjednat distributor z UK, kde prodávají 100x víc her než u nás.

Pracuju u velkého distributora - to je myslím zdroj statistik nejspolehlivější. Samozřejmě, počet dovezených her je více než zanedbatelný a je to taky jedna z příčin (jedna z příčin! ne ta největší, ale má to svůj podíl), proč tu nevychází víc her lokalizovaných aspoň na PC, proč tu nemáme nižší ceny atd. Prostě všeho, na co si tu hráči nejvíc stěžují.
Jsem nikde netvrdil, že si lidi tu hru v angličtině nekoupí a nebudou ji hrát. Ale je dokázaný fakt, že lokalizované hry se prodá víc kusů. Není to o 100 % víc, ale pozná se to (pokud teda nejde o nějaký mizerný titul).

One_Z: Nevím, v jakém roce žiješ, ale JRC už dávno není prodejce a distributor v jedné osobě.
O 30 % vyšší ceny? O 30 % vyšší proti čemu/jakému obchodu?

Distributor, narozdíl od operátora, neposkytuje službu, kterou využívá 95 % lidí. Operátorovi stačí napojit člověka jednou a pak už jen chodí penízky, distributor musí pořád prodávat. Distributor by byl sám proti sobě, kdyby nedělal maximum pro to, aby nabídl zákazníkům nějakou přidanou hodnotu nebo alespoň nejlepší ceny, jaké může vyjednat. A proto to taky dělá. Že to vždycky nejde není vina distributora - je to prostě byznys, někdy se dohodneš a někdy ne.

Na konzolích nevychází tolik lokalizovaných her prostě proto, že se u nás neprodá dost kopií, aby se lokalizace zaplatila. Jediní, komu se lokalizovat vyplatí, jsou Sony a Microsoft, protože ti nemusí sami sobě platit žádné poplatky. Nicméně situace se začíná pomalu obracet a konzole pomalu dotahují prodeje PC verzí.

No nic... Já jsem si alespoň zjistil nějaká čísla, vy nejste ochotni si najít ani veřejně dostupné statistiky a přesto se se mnou budete do krve hádat, že moje čísla nejsou relevantní a tvrzení nejsou pravdivá. Úroveň diskuse na novinkách... Navíc mám pocit, že už se opakuju.
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod One_Z 11. 9. 2013 08:18

Myslím že je načase tento OT ukončit. Děkuji za odpovědi, bohužel odpovědi jsou téměř stejné jako v jednom starém rozhovoru s majitelem nebo s někým z(? už si nejsem jistý) JRC. Na ceny z UK se nedostaneme a v UK by měli zdražit. Škoda že se od té doby nic nezměnilo. Minimálně přínos tohoto OT vidím v tomu že čtenáři alespoň vidí, že pokud se nechtějí stát oslíčkem otřes se pro zdejší distributory tak se bez cizího jazyka - hlavně angličtiny - neobejdou. Tedy přeji hodně odvahy v podnikání a odvahu zkusit prosadit pořádné zvýšení cen a hlavně ty ceny potom udržet až dokonce. Předpokládám že nástupce si uvědomí že už nežijeme v malém státě(regionu) ale v EU a tedy i podnikání se musí tomu přizpůsobit a DPH které platím do UK budu jednou platit našemu státu.
One_Z
Killing Spree

Odeslat příspěvekod SCobra 11. 9. 2013 08:23

Rozhovoru starém asi 15 let jako všechny tvoje informace, ze kterých vycházíš. Když už ti to vysvětluje několikátý člověk, mohl bys to konečně pochopit. Možná nekecají oni, ale ty máš naprosto zcestné představy o tom, jak to funguje. Mimochodem, UK po krachu Game opravdu zdražilo, což bys musel postřehnout, kdybys nebyl líný si svoje informace alespoň ověřit ;-)

Srovnávat ČR s UK může fakt jen zabedněnec - lidem to svého času rozmlouval i Schovanec z Xzone. Když se někde prodá 100 x víc zboží, mají tam hold o něco nižší ceny. Tak to funguje ve všech oborech na světě. U nás (včetně Slovenska) se neprodá tolik kusů ani her ve zlevněných edicích za 200, kolik se prodá v UK kusů za plnou cenu. Tak už se konečně prober...
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod One_Z 11. 9. 2013 08:44

Snad jen krátký komentář. Cena her je také rozdílná pro zákazníky ze Severní Dakoty a třeba z New Yorku?
One_Z
Killing Spree

Odeslat příspěvekod SCobra 11. 9. 2013 08:46

EU není federace ;-)
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod One_Z 11. 9. 2013 08:52

Volný pohyb zboží a služeb v rámci unie byl zrušen?
One_Z
Killing Spree

Odeslat příspěvekod SCobra 11. 9. 2013 09:15

Ne, ale Evropská Unie není federace - státy jsou pořád oddělené samostatné jednotky. Ceny nejsou jednotné v rámci EU vůbec u ničeho. Pokud nevidíš a nebo nechceš vidět rozdíl, nemá cenu se o tom bavit.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod One_Z 11. 9. 2013 09:47

Citace z příručky Volný pohyb zboží
"Dnešní mezinárodní trh usnadňuje nákup a prodej produktů ve 27 členských státech s celkovým počtem více než 490 milionů obyvatel. Poskytuje také spotřebitelům širokou nabídku produktů a umožňuje jim porovnávat různé nabídky a zvolit si tu nejvýhodnější."
One_Z
Killing Spree

Odeslat příspěvekod SCobra 11. 9. 2013 15:23

Však jo, ať si každý nakupuje co chce kde chce, ale dovoz od jiného distributora bude pořád šedý dovoz (distributoři mají mimochodem s vydavatelem smlouvy, že nebudou nic prodávat mimo region). A nic to nemění na tom, že distributor v ČR udělá propagaci za svoje prachy, na které se svezou všechny (VŠECHNY!) obchody (některé víc, někteřé míň), a ještě se najdou pitomci z obchodů, kteří na tomhle mají postavený celý byznys, kteří se do distributorů naváží, jak nic nedělají.

Akorát pořád nechápu, co to má společného s jednotnými cenami v USA :)
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod gaessaekki 12. 9. 2013 14:07

Ceny v USA a Kanade su vzdy odporucene, ked vychadza novy titul, teda 59,99 alebo 69,99. Ale tu uz prichadza rozdiel daniach medzi provinciami a statmy v USA, Kazdy z nich ma ine percent co odobera na daniach a cena co je pod produktom nema dan zapocitanu. Co je na tom horsie zarucna doba predajcu je len 30 dni a jeden rok od vyrobcu.
Potom zavisi uz len na jednotlich predajcoch aku cenu si nadstavia ked hra zlacnie.

Ale teraz k teme, kto tu hrava Rayman legends?
Hrali sme to s kamaratmi vo stvorici a uz dlho som sa tak nepobavil. Kreativita levelov a mnostvo obsahu v hre bolo hodne nakupu v prvy den.
gaessaekki
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Koby 16. 9. 2013 11:13

Brzdy budu mít Pikmin 3, kdyby někdo měl zájem... Fakt asi nejlepší hra, co zatím na Wii U je. Tím, že jsem nehrál první ani druhý díl, tak mě to teda dostalo :-) dostává.
Mazda MX5 NC1 2.0i expression - Bilstein podvozek, samosvor LSD, 6kvalt, xenony, Bose sound, Keyless systém, kůže + výhřev atd.. = opravdová RADOST Z JÍZDY
Koby
Killing Spree

Odeslat příspěvekod sega.maniac 17. 9. 2013 12:28

Koukal jsem ze Rayman: Legends pro Wii U je k dostani v prumeru o 100-200kc levneji nez pro X360/PS3, to je pekne.
PlayStation 5
Óm mani peme hung
Shenmue is Amazing - IGN 9,7/10
sega.maniac
Dominating

Předchozí stránkaDalší stránka