od 3D_Crab 7. 6. 2007 16:47
Dneska jsem si nainstaloval NFS: Carbon (full):
První co mě praštilo do očí byla pochopitelně grafika - tak nějak si vzpomínám, že ačkoliv se U1 a U2 odehrávaly taky v noci, tak to město bylo docela pěkné a hlavně velice barevné (díky všem těm neonům atd) a hlavně že obraz byl krásně ostrý. O Carbonech toto v žádném případě říct nemůžu. Grafika mi přijde vyloženě HNUSNÁ, bez vypnutého rozmazávání opravdu nekoukatelná, neostrá, no prostě děs a bída. A taky neoptimalizovaná, což jsem celkem čekal, vzhledem k použítému enginu z MW, ale tam se mi ta grafika vcelku líbí. Hrál jsem to zatím pár minut, takže ještě akorát můžu podotknout, že vývojaři z EA se opět vyp*dli na slušnější impletování vibrací (gamepad mi vibruje pouze při průjezdu jiným povrchem, než je silnice, což je dost chabý - vlastně od MW se nic nezměnilo), z nějakého nepochopitelného důvodu není na žádném tlačítko změna pohledu, smsky, či mapa (v MW to normálně šlo, člověk nemusel furt lízt do menu), taktéž odstranili pohled vzad (pravda, přidali zrcátko, ale tam je stejně prd vidět). Jízdní model se mi zdá možná ještě o něco horší jak v MW, i když je fakt, že zatím mám první nevytuněný auto (samozřejmě jsem si vybral Muscle třídu).
Suma sumárum, mám pocit, že číselná hodnocení této hry jsem kapku nadsazená a neoprávněná (hlavně časopis Doupě - 88% - LOL!).
Samozřejmě, že to budu ještě chvilku hrát (jsem zvědavej na plný možnosti Autosculpt), ale pochybuju, že mě to bude bavit víc než jen pár hodin.
Uhni krávo, nesu sklo.